Moja je religija ispravna?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.886
Kako ljudi koji vjeruju u religiju i vjeruju da je samo ta religija ispravna, a da su sve druge neispravne, mogu biti sigurni da je njihova religija ispravna?

I koji su razlozi zašto ljudi prestaju da vjeruju u religiju?

IMG_1514.jpeg

Kako ljudi koji vjeruju u religiju i vjeruju da je samo ta religija ispravna, a da su sve druge neispravne, mogu biti sigurni da je njihova religija ispravna?

Pogledajte prilog 1650253
Ja verujem u Pravoslavnu,a druge me ne interesuju.

Па по неком унутрашњем осећају.

Дуго сам се борио са тим неким спољним слојевима Православља који ми се нису нешто свиђали, док нисам нашао суштину Православне вере, бар ми се чини, али био сам упоран, и на неки начин Бог ми је показао пут, бар макар тек толико да схватим да је истина у Православљу. У другим религијама постоје неке мудрости и знања, али једино Православље води ка правом Створитељу свега видљивог и невидљивог.

Па по неком унутрашњем осећају.

Дуго сам се борио са тим неким спољним слојевима Православља који ми се нису нешто свиђали, док нисам нашао суштину Православне вере, бар ми се чини, али био сам упоран, и на неки начин Бог ми је показао пут, бар макар тек толико да схватим да је истина у Православљу. У другим религијама постоје неке мудрости и знања, али једино Православље води ка правом Створитељу свега видљивог и невидљивог.
U unutrasnji osecaj ne verujem....
To je otprilike kao da kazes intuiciju , a cim to kazes onda je to moguce i razumski analizirati...

Dakle sve moze razumski, samo je pitanje koliko cemo biti iskreni..
I inteligentni , jer nemoze svako u zvezde, zaebi ti tu foru..

Npr vazno je pitanje drustvene odgovornosti kod religije, pa pitanje vaspitanja dece, da ne bude srbi su pravoslavci po defaultu , a ovamo deca im nevaspitana, pa koja je tu onda religija koja je dobra a ostavlja nevaspitanu decu...

I tako puno stvari koje pametan moze da se pita, ali mora da naglasim pametan je rec koja se dvojako tumaci u srpskom jeziku i medju srbima..
Npr pametan je onaj koji blokira inteligentnog da obojica imaju stetu ali ce time spreciti da inteligentan brze napreduje i u tome ce proci zivot pa ce priblizno slicnih spozobnosti biti i ako jos pozivi duze od inteligentnog, onda je pametan onaj koji cini lukave i zlobne stvari..

To je vrlo cesta situacija, i dejstvo , i zato se treba pazljivo koristiti pojam pametan u srpskom jeziku...

Cesto se u religioznom radi jos jedna stvar, a to je svako dobro nosi i loshe, a svako loshe nosi i neko dobro , pa se tako dozvoljava i opravdava loshe jer se kad tad nadje i nesto dobro sto je ispalo iz tog losheg...

Postoje pravila.
Ako sam hriscanin a ne postupam po tim pravilima onda nisam hriscanin.
Razlika je u tome sto se neke zajrdnice drze 40% pravila neke 50% neke 70%neke 100%

E sada laik niti zna da ima ta pravila niti koja su.
Ali ce postaviti temu.

Najlakse je raspoznati po 10 Bozjih zapovesti.
Koja crkva uci sve 10 a koja ne?
99% crkava ne, samo 1 da.

Koji je tvoj stav, sta ti mislis o svojoj religiji? Ja ne poznajem nikoga ko vjeruje U religiju, nego ljudi vjeruju u Bozansko na osnovu postulata odredjene religije, koja predstavlja skup ili sistem vjerovanja.

kako znaš da je to ispravna religija?!
pravoslavaca je mislim oko 3% od ukupne svetske populacije. jel moguće da je samo 3% upravu, a da 97% greši?! :think:
Наравно да је могуће. Црква је увијек била и остаће мало стадо:
"32. Не бој се, мало стадо, јер би воља Оца вашега да вам *даде Царство." (Лука 12:32).

To je kratko sroceno u sledecem, kad vidim ko je vernik, draze mi je u drustvu nevernika....

Medjutim, to ne treba biti obrazac, tj tako ljudi rade, uporedjuju , i kad ne uporedjujes, onda si trupac glupac za sve njih...
Jer izvucice iz tvojih reci to da si uporedjivao , da si osudjivao , jer tako oni vide stvari...

Oni svojim ocima gledaju tebe, te ce svaku tvoju aktivnost oni tumaciti , i tu ne mozes nista...
Bas nista...

nego da ja vas pitam, sto ne koristite ai....?
To je kao dusu dalo za ovakva pitanja, gde ne treba da se razmislja nego samo da se stvori odluka, stav, a plus se nakupi dosta click bajtova....

Ja mogu da napravim celu temu da je citate i citate, a sve da generise ai....
A nije ruska reklama..kako sam napisao knjigu samo preko ai , a nepismena sam...

Back