Moja greska

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Evo moje greske koje sam napravio i jako me je sada stid i strah.
Na kp se javio covek i narucio graficku i skart kabl.Ja sam cenio graficku 600.din.kabl koji je bio 5.m.ja sam mojom greskom jer nisam precizno izmerio stavio da je 10.m. po ceni od 10.evra.Kada mu je stigao paket on mi je javio da to nije u redu i trazio da mi vrati kabl a ja njemu njegove 10.e.sto sam i prihvatio,kasnije mi poceo pretiti raznim... on je kao neki clan seste uprave ne znam ni ja cega,to me je pomalo i uplasilo,i kaze da sam na pogresnog naleteo i da sam ga prevario,sto na neki nacin i jesam jer nisam merio kabl z:cry:Onda sam se ja iznervirao i rekao da dodjem licno za Bg i da mu predam njegov ebeni novac,on mi posalje ovo ''Danas sam jos ovde na radnom mestu ,u Mis Irbijevoj gde je sediste
seste uprave,sutra mi je Slava,a slavim na pedesetak kilometara van
BGDa,a to je znak da cu ovde biti od ponedeljka.
Ako jos nisi krenuo,ponesi vazecu licnu kartu,u Mis Irbijevu se samo
tako ulazi,na porti su dva policajca,daces im licnu kartu,i oni ce te
ispratiti do mene.''
Nabio mi tenziju samo tako,jel mogu imati ja neke posledice ili da ga oteram u tri lepe?

Nemoj da ga teras u tri lepe, nego mu se jos jednom izvini i ponudi razliku novca nazad, msm ne razumem te ljude koji ne prihvataju izvinjenje, svako moze da pogresi.
Na kraju, reci mu ok. neka vam kabl bude gratis, a ti plati svoju gresku ako ce ti biti lakse.

sta ti je to kp?
ako je to ona vockica,sajt za kupovinu/prodaju,on moze da ti vrati robu,a ti njemu novac...svakako ste na gubitku postarinu,i ti i on.to sto si napisao da ti on kaze,naravno,ako se `primis`,jos ces i da `primis` i to na njegovom terenu

a i ne moras da mu vratis ako neces..to je rizik od virtualne kupovine,da uvek ima onih koji nisu fer.u ovom slucaju-ti nisi fer!pre nego stavis nesto na prodaju,duznost ti je da napises sve tacne podatke.
kako bi tebi bilo da narucis i platis jedno,a dobijes nesto drugo.
iskreno,ja bih ti dosla na vrata i izudarala bih te.

sta ti je to kp?
ako je to ona vockica,sajt za kupovinu/prodaju,on moze da ti vrati robu,a ti njemu novac...svakako ste na gubitku postarinu,i ti i on.to sto si napisao da ti on kaze,naravno,ako se `primis`,jos ces i da `primis` i to na njegovom terenu
a i ne moras da mu vratis ako neces..to je rizik od virtualne kupovine,da uvek ima onih koji nisu fer.u ovom slucaju-ti nisi fer!pre nego stavis nesto na prodaju,duznost ti je da napises sve tacne podatke.
kako bi tebi bilo da narucis i platis jedno,a dobijes nesto drugo.
iskreno,ja bih ti dosla na vrata i izudarala bih te.
Pa znam zebo sam se jer nisam izmerio.

Nemoj da ga teras u tri lepe, nego mu se jos jednom izvini i ponudi razliku novca nazad, msm ne razumem te ljude koji ne prihvataju izvinjenje, svako moze da pogresi.
Na kraju, reci mu ok. neka vam kabl bude gratis, a ti plati svoju gresku ako ce ti biti lakse.

To sam mu i rekao citiram : ''Izvinite na mojoj gresci,zadrzite taj kabl bacite ga,spalite sta god a novac cu Vam uplatiti postnetom'' on mi odgovori '' Meni taj kabl ne treba ja vam ga vracam. I ko da se sad ne nervira dodje mi da mu dodjem tamo i izlupam par stotina samara pa neka bude on i predsednik drzave!

Stomak mi se prevrće od tih ' Jel znaš ti ko sam ja' tipova.
Koga boli ona stvar ko si i šta si ti.

S druge strane,pogrešio si i treba čoveku da vratiš novac makar bio i internet ' jel znaš ti ko sam ja' kreten:lol:
Ne zbog pravnih problema ( internet kupovina je uostalom uvek rizik) kao što i sam uostalom osećaš, si pogrešio i nije ok.
A i imaš raznih budala tako da, nemoj da šalješ u tri lepe nego odradi šta imaš i ubuduće pripazi:)
Ako pristane da mu vratiš poštom novac, još bolje...nećeš morati lično da se petljaš a pare ko pare, bolje snositi trošak nego se s budalama cimati. Nije mi cilj da te isprepadam nego onako realno..sigurnije je ovako:D

To sam mu i rekao citiram : ''Izvinite na mojoj gresci,zadrzite taj kabl bacite ga,spalite sta god a novac cu Vam uplatiti postnetom'' on mi odgovori '' Meni taj kabl ne treba ja vam ga vracam. I ko da se sad ne nervira dodje mi da mu dodjem tamo i izlupam par stotina samara pa neka bude on i predsednik drzave!

Kako mu sad ne treba kad je narucio 5 m?
Nemoj da se nerviras nego shvati da je tako raditi sa ljudima. Lepo si mu ponudio kabl gratis, na svoju stetu i ne bih se ja previse nervirala. Insistiraj da mu vratis novac i da budes mirne savesti, a ubuduce pazi.

Kolko sam ja razumeo tvoj problem je što si se iznervirao što ne možeš da mu vratiš pare i tom prilikom odglumiš mangupa?

Pa, šta da se radi, ovaj put si se zaijebo, adrugi put možda naletiš na nekog kog možeš i da prvo zezneš i još da se posle istresaš na njemu.

Mada, ja bi ti savetovo da budeš oprezan i sa seljacima, lako može da ti se desi da prođeš još gore nego sa policijom.

Na kp se javio covek i narucio graficku i skart kabl.Ja sam cenio graficku 600.din.kabl koji je bio 5.m.ja sam mojom greskom jer nisam precizno izmerio stavio da je 10.m. po ceni od 10.evra.Kada mu je stigao paket on mi je javio da to nije u redu i trazio da mi vrati kabl a ja njemu njegove 10.e.sto sam i prihvatio,kasnije mi poceo pretiti raznim... on je kao neki clan seste uprave ne znam ni ja cega,to me je pomalo i uplasilo,i kaze da sam na pogresnog naleteo i da sam ga prevario,sto na neki nacin i jesam jer nisam merio kabl z:cry:Onda sam se ja iznervirao i rekao da dodjem licno za Bg i da mu predam njegov ebeni novac,on mi posalje ovo ''Danas sam jos ovde na radnom mestu ,u Mis Irbijevoj gde je sediste
ispratiti do mene.''

Nabio mi tenziju samo tako,jel mogu imati ja neke posledice ili da ga oteram u tri lepe?

a mozda ti covek samo govori da ce tu i tu biti tad i tad, da poneses taj novac koji treba da vratis i objasnjava proceduru ulaska do njega? mozda uopste nije pretnja nego detaljno objasnjenje da ne dolazis pre ponedeljka jer nece biti tu :D

ovo nisam videla...pa pristojno resenje si mu ponudio,i on nece imati stetu!ako i to nece,e pa onda se on izivljava i zamislja da je neki opasan lik.
gledaj ti svoja posla.ako ti se opet javi,ponudi isto resenje,jer je to skroz ok.
ako ti na kp da negativnu,i ti njemu daj,uz obrazlozenje da nije hteo novac nazad,vec preti.

a mozda ti covek samo govori da ce tu i tu biti tad i tad, da poneses taj novac koji treba da vratis i objasnjava proceduru ulaska do njega? mozda uopste nije pretnja nego detaljno objasnjenje da ne dolazis pre ponedeljka jer nece biti tu :D

Bzv je da mu ides na noge. Lepo mu platis novac na racun, to se samo tako i radi. I tebi treba dokaz da si mu novac vratio, nista na ruke!

Lepo mu kazes da se nosi u tri lepe pm, posaljes mu na njegovu adresu razliku novca koju mu dugujes, i ne javljas se vise majmunu.
Moze da te uhvati za ******
Ako ti kojim slucajem zapreti, ODMAH ga prijavis za pretnju.

Врати му новац он теби кабал и не извињавај му се. Људски је погрешити.

To sam i ja rekao,vrato sam mu danas postnetom i pozvao ga on se ne javlja.Poslao mu sms i rekao sam mu da mu je novac poslat i da je ovo moje poslednje zbogom.
A sad bi bilo ok da ja njega proganjam za taj kabl koji mi i ne treba bas ali necu vise da se zivciram.

ispratiti do mene.''
elem trebao si posle konstatovanja svoje greške da se napraviš džek -bez reči mu pošalješ pare narag uz pisamce -zadržite kabel -bila je moja greška , s poštovanjem,
lepo fino kulturno

a šta tebe bole gde on radi ja bih mu poručio kada bi tako krenuo da se proserava , jao izvinite ne mogu sada da mrdnem tu su nam diplomate iz Belgije -a da li vi možete da svatite do nemanjine 11 :)

Back