Моја ћерка (30) је лењивица и паразит, пије кафе и једино је важно да је лепа": очајна мајка из Србије тражи помоћ!

Toga je uvek bilo i biće.

Pre par godina me je prijatelj upoznao sa svojim prijateljima koji imaju ćerku. Bračni par, oboje uspešni, vredni, veoma dobro situirani, pametni. Kao roditelji - nula! Ćerka, devojčica krenula tek u osnovnu školu diriguje oboma. Skoro smo diskutovali o tome i ja to ne mogu ni da gledam. To ponašanje, njihovo odobravanje i slepilo koje oni ne žele da otklone, to je nešto što mene izuva iz cipela.
Kako ne vidiš šta radiš i kako ne vidiš šta ćeš uraditi i sebi kao roditelji i tom detetu?

Da, naravno.
"Od ljubavi tete udaviše dete" - roditelji od te silne ljubavi i potrebe da detetu pruze sve i zelje da dete bude bezbrižno stvore jednu razmazenu osobu nesposobnu za samostalan zivot.

Cemu takve osobe mogu da se raduju?
Sta se desi kada ne dobiju sta zele?

Претерано угађање другима уствари је само некаква компензација за сопствене ускраћености из прошлости ...

Мада и претерана строгоћа може бити изазвана истим пренатално наталним адолосцентним искуствима .....

Претерано угађање другима уствари је само некаква компензација за сопствене ускраћености из прошлости ...

Мада и претерана строгоћа може бити изазвана истим пренатално наталним адолосцентним искуствима .....
Da, često je tako ali u ovom slučaju to nije razlog. Samo, hm... roditeljstvo nisu shvatili na pravi način, a to se neće vratiti njima kao bumerang već nažalost detetu.

Back