Moj kutak u beskonačnom univerzumu

0cf76e75-e672-44f8-8994-4dc6663b253d.jpg

Još kao dete pokušavao sam da spoznam kako je to svemir beskonačan, kako je uopšte moguće da nešto nema kraja i šta se nalazi u tom prostranstvu. Kao i tada, još uvek me hvata jeza od pomisli koje tajne leže, ali me istovremeno fascinira ta mističnost. Kako smo tako mali, a opet tako bitni, vodeći tako čudne živote koji nose radost ali i tugu. :heart:

Poslednja izmena od moderatora:
Kvalitetan sajt za pisanje poezije na engleskom jeziku: https://allpoetry.com/
Možete učestvovati na takmičenjima drugih pesnika gde bi rekli temu, a vi napisali prateći njihova pravila. Oni biraju najboljeg i u skladu sa time dodeljuju bodove. Te bodove možete i vi trošiti tako što ćete sami organizovati takmičenja ili davati poene ljudima koji daju komentare na vaše pesme mimo takmičenja. To je kao vid zahvalnice zato što je neko utrošio vreme da čita vašu poeziju.

Kvalitetan sajt za pisanje poezije na engleskom jeziku: https://allpoetry.com/
Možete učestvovati na takmičenjima drugih pesnika gde bi rekli temu, a vi napisali prateći njihova pravila. Oni biraju najboljeg i u skladu sa time dodeljuju bodove. Te bodove možete i vi trošiti tako što ćete sami organizovati takmičenja ili davati poene ljudima koji daju komentare na vaše pesme mimo takmičenja. To je kao vid zahvalnice zato što je neko utrošio vreme da čita vašu poeziju.
Jel mogu da iskoristim ovo što si napisao da linkujem kao temu na književnosti?

Odgledao prvu epizodu serije The white princess i obecava. Prvo, srednji vek je period kada se radnja desava. U pitanju je Engleska za vreme trajanja stogodisnjeg rata poznatijeg kao rat ruza.
Nije loša serija
Englezi prave odlične te istorijske, mada su im bolje one stare, od "štapa i kanapa"
Ima sjajna serija o Henriju sedmom (ćale osmog) rađena skroz studijski
Ali ima šmek, nema efekata ni glamura

Nije loša serija
Englezi prave odlične te istorijske, mada su im bolje one stare, od "štapa i kanapa"
Ima sjajna serija o Henriju sedmom (ćale osmog) rađena skroz studijski
Ali ima šmek, nema efekata ni glamura
Ja sam tek poceo da gledam. Da, britanci dobro rade serije tog tipa jer im je istorija bogata ratovima, krvoprolicem, izaje.. meni serija obecava za sada. Samo jedna epizoda. Bas me interesuje hoce li se zaljubiti ili ce ga izdati xd
Jesam par epizoda
Dobra je kažem
Ali .....kao što rekoh gore, više volim te starije
Ako nisi gledao "Ja Klaudije", preporučujem
Isto nema mnogo efekata ni tehnike
A strava serija
Ma ne trebaju mi efekti, samo kvalitetna gluma, da ima sarm, da drzi paznju. Drama. Nisam to gledao.

Ja sam tek poceo da gledam. Da, britanci dobro rade serije tog tipa jer im je istorija bogata ratovima, krvoprolicem, izaje.. meni serija obecava za sada. Samo jedna epizoda. Bas me interesuje hoce li se zaljubiti ili ce ga izdati xd

Ma ne trebaju mi efekti, samo kvalitetna gluma, da ima sarm, da drzi paznju. Drama. Nisam to gledao.
Ja Klaudije je baš "serijetina"
Ako ništa, bar pogledaj par epizoda u kojima se pojavljuje Kaligula koga igra pokojni John Hurt
Boli kolko je moćno odigrao!
Neke scene su na ivici.....izdržljivosti!

@milance19

Sad videh da ova serija The white princess jeste u sredini izmedju the white queen i the spanish queen.
Aha
A i govori o toj mami Henrija 8og
Kažem, lepa je ta glumica definitivno ali se meni ta stara serija nekako više dojmila jer mi je super ta minimalistička produkcija.
A i ovde je bila lepa ta koja je igrala, Norma Vest. Malo ružnjikava doduše ali cool.

Ah, ah. Odgledao seriju i oduševljen sam. Prosto čista desetka. Uvek mi je mnogo teško kad završim sa gledanjem neke serije i onda je taj prazan osećaj kad ne znam šta dalje. Tuga. A mnogo je lepa glavna glumica Jodie Comer. Preslatka. :heart:
Sad baš razmišljam, dal si odgledao
God save the (šamar) Queen
To mi je ostalo iz one kao ..... reklame za seriju

Back