Могући правци напада Албанаца с Косова на Србију

Kako god.. srpske drzave nema na Kosovu i to je stanje na terenu. Šta je administrativni prelaz nego granični prelaz.
Kako ? To samo na putevima, a na njivama i sumama? Juce sam prosao kroz jedan puteljak bez carine usao na kosovo kao da nema drzave i nema je. Nema zice,nema nagaznih mina.

Uvaženi učesnici, da li je postignut konsenzus oko mogućih pravaca šiptarskih udara na Srbiju?
Ako jeste, ne treba gubiti vreme na priču, ajmo svi na svoje položaje!
:rtfm:
Pa rekli smo Bujanovac i Novi Pazar, moguce i Kursumlija koja im nije prioritet ali moze da bude da bi pokazali svoju moć i ucenu (naravno ne albanci nego zapad)

Kako ? To samo na putevima, a na njivama i sumama? Juce sam prosao kroz jedan puteljak bez carine usao na kosovo kao da nema drzave i nema je. Nema zice,nema nagaznih mina.
Ako nisi znao prelazni punktovi se postavljaju na putevima,ne na njivama. :hahaha: Zice i nagazne mine,u kojem ti veku živiš? Ako je tako,ko što nije,zašto nema graničnih prelaza između RS i F. BiH? Jer je RS BiH a Kosovo nije Srbija već četvrt veka(za vas patriJote 25 god.).

Ako nisi znao prelazni punktovi se postavljaju na putevima,ne na njivama. :hahaha: Zice i nagazne mine,u kojem ti veku živiš? Ako je tako,ko što nije,zašto nema graničnih prelaza između RS i F. BiH? Jer je RS BiH a Kosovo nije Srbija već četvrt veka(za vas patriJote 25 god.).
mogu da prodjem bez dokumenta, to je bila poenta, dakle nema granice. Prosao sam i primila me jedna albanka jer voli srbe

1695116039625.png

Poslednja izmena:
Пре две године водио се рат између Јермена Нагорнокарабаха и Азербејџана. Осим рата који доноси увек неки исход, тај рат је био употребљен као својеврсни полигон.
Турски барајактер се доказао способнијим од С-300. Иако је барјактер с лакоћом уништавао циљеве на земљи, уништавање јерменског С-300 је било на неки начин џек пот. Слично се десило и у Сирији.
Албанци с Косова али и они у Албанији су набавили пар Барјактара и уистину они не могу да утичу на исход рата. Међутим они и нису дати за рат. Већ за обуку. Лако ће њима Турска да испоручи 155 Барјактара кад почне рат. И ту је сва суштина. Српски систем ФК-3 и Панцир јесу моћни али неће издржати континуитет налета барјактара. Е ту је цака. Биће уништени после 70-тог налета. Спремљени муџахедини са стране(најмање албанаца) има да продру дубоко у Санџак у Нови Пазар, богме и у неке градове са српском већином близу Косова. Разлог је изненађење. Видим да наша одбрана конципирана на наоружавању и модернизацији али фокус није стављен на доктрини одбране. То ће бити кључно. Политички разлози су ту. Македонија и Црна Гора су политички завршене приче, сем што Црна гора није црквено, али и Македонија је решена тек после 70 година црквено. Следи довршетак Косова и Санџак. Наравно Дај Боже да грешим, међутим видим да неке ствари нису на месту. Гледа се и потенцијал за дуги рат којег ми немамо чини ми се. Не знам стварно ко у Србији има у омладини онај патриотизам какав је рецимо владао у Србији 1991. То је све спласло и свело се на минорне групе. Не кажем да нема људи за одбрану али све то смањено. Нема четника више. Не знам где су нестали. Оних четника у души, не оних гибаничара.
Ako žele da napadnu Srbiju ja im predlažem da vas prvo napadnu na nebesima pošto ste nebeska vojska!:cool:

Ne znam samo odakle ti ideja da bi Šiptari sa Kosova napali Srbiju? Čak ni kosovski šiptari plus cela albanija se ne bi usudili da upadaju u Srbiju, osim ako ih NATO ne nahuška a to onda nije napad šiptara već NATO što je sasvim druga priča. Recimo, kinezi imaju legitimno pravo da brane svoje interese u Srbiji. O simpatizerima Srbije da ne pričam (zna se na koga mislim). Upad šiptara na srpsku teritoriju je moguć jedino u okviru svetskog rata
Malo je zbunjen, možda misli na napad Šiptara na Srbiju na Kosovu jer Kosovo je Srbija 😁

Svakako da su moguci napadi siptara na teritoriju uze Srbije zbog destabilizacije... vidite sta se desava .... po svemu sudeci Turska je organizator u saradnji sa svim islamistickim grupama. Dakle Azerbejdzan je isterao jermene, evo Izrael-Palestina, Kosovo je vecinski muslimansko.... videcemo...ali treba biti na oprezu. Dobro je da je srpska vojska u pripravnosti. Albanija poseduje 3 , Pristina 2 barjaktara. Dakle prosli su obuku. Verovatno im je Turska tajno tutnula 20 barjaktara u Albaniji.

Poslednja izmena:
Inače započeo sam ovu temu sa barjaktarima.
Kad smo već kod toga setite se da je Vučić poslao delegaciju u Tursku u toku jermensko azerbejdzanskog rata da ugovori kupoprodaju barjaktara:
Kupovina barjaktara Siniša Mali
na sta mu je Erdogan obecao da ce mu isporuciti 2 barjaktara.

Za dve godine Erdogan je isporučio dva barjaktara ali ne Srbiji nego Prištini.
Desio se onda interesantan razgovor Erdogana i Vučića povodom toga:

Vučić: Zar ti nisi obećao barjaktare Srbiji a ne Prištini?
Erdogan: Pa jesam. Pa čekaj, jel po vama Kosovo Srbija?
Vučić: Jeste.
Erdogan: Pa šta je onda problem ?

Koliko je Vučić bio naivan, misli da ima posla sa bušmanima a ne turcima. Prošlo je samo 110 godina otkako je poslednji truski vojnik napustio Srbiju, a već smo zaboravili Turke, a pogotovo kad pričaš sa čovekom koji otvoreno izrazava pretenzije na Balkan.
Ma džaba svi sastanci Vučić Erdogan,Turska će uvijek podržati muslimansko Kosovo. Srbi su u zabludi o nekom partnerstvu sa Turskom.

Back