- Poruka
- 19.818
ти си албанац, не ложи људе около
Ja sam dicni Crnogorac, onaj na koga se ugledas.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
ти си албанац, не ложи људе около
Ма нема ту партијских сендвича. Не видим разлику између битности Македоније и Косова, сем временске разлике. На пример у периоду 1945-60, у тих 15 година македонци су ишли да славе Божић и да носе погачу у српску православну цркву. Ево 2023 СПЦ признала МПЦ. Вучић је хтео пре две три године разграничење са Албанцима. Дакле повлачимо се и не правим разлику да ли то ради власт, спц, опозиција и обичан народ. Једноставно повлачимо се сви у Србији. У Грчкој се на пример за такве битне ствари организују велике демонстрације у Солуну и Атини.Prezdrao si se partijskih sendviča.
Једини који могу запалити рат на КиМ су Руси, јер С.А.Д. окупатор држи под окупацијом и Србију и исламску тзв. државу Косово као и скоро целу Европу и њима није у интересу да запале пожар у свом дворишту, па да им се Руси накаче на врат.Пре две године водио се рат између Јермена Нагорнокарабаха и Азербејџана. Осим рата који доноси увек неки исход, тај рат је био употребљен као својеврсни полигон.
Турски барајактер се доказао способнијим од С-300. Иако је барјактер с лакоћом уништавао циљеве на земљи, уништавање јерменског С-300 је било на неки начин џек пот. Слично се десило и у Сирији.
Албанци с Косова али и они у Албанији су набавили пар Барјактара и уистину они не могу да утичу на исход рата. Међутим они и нису дати за рат. Већ за обуку. Лако ће њима Турска да испоручи 155 Барјактара кад почне рат. И ту је сва суштина. Српски систем ФК-3 и Панцир јесу моћни али неће издржати континуитет налета барјактара. Е ту је цака. Биће уништени после 70-тог налета. Спремљени муџахедини са стране(најмање албанаца) има да продру дубоко у Санџак у Нови Пазар, богме и у неке градове са српском већином близу Косова. Разлог је изненађење. Видим да наша одбрана конципирана на наоружавању и модернизацији али фокус није стављен на доктрини одбране. То ће бити кључно. Политички разлози су ту. Македонија и Црна Гора су политички завршене приче, сем што Црна гора није црквено, али и Македонија је решена тек после 70 година црквено. Следи довршетак Косова и Санџак. Наравно Дај Боже да грешим, међутим видим да неке ствари нису на месту. Гледа се и потенцијал за дуги рат којег ми немамо чини ми се. Не знам стварно ко у Србији има у омладини онај патриотизам какав је рецимо владао у Србији 1991. То је све спласло и свело се на минорне групе. Не кажем да нема људи за одбрану али све то смањено. Нема четника више. Не знам где су нестали. Оних четника у души, не оних гибаничара.
Albanci sa Kosova i jesu primitivni za Albance iz Albanije i to najviše zbog religije. U Albaniji su Muslimani samo 55%, a na Kosovu 98%. Pravoslavno-katolički element dominira u ekonomskom i kulturnom životu Albanije i zbog toga su progresivniji.Да додам....
Сами ти албанци из Албаније...фин Народ,они мрзе ове шиптаре наше који им се нешто вечито шлепају
Чак не могу очима да их виде,кажу за шиптаре да су то -.Примитивни Сељаци-.![]()
Ne razumijem zašto bi Albanci izvršili napad na Srbiju.Pre dve godine vodio se rat između Jermena Nagornokarabaha i Azerbejdžana. Osim rata koji donosi uvek neki ishod, taj rat je bio upotrebljen kao svojevrsni poligon.
Turski barajakter se dokazao sposobnijim od S-300. Iako je barjakter s lakoćom uništavao ciljeve na zemlji, uništavanje jermenskog S-300 je bilo na neki način džek pot. Slično se desilo i u Siriji.
Albanci s Kosova ali i oni u Albaniji su nabavili par Barjaktara i uistinu oni ne mogu da utiču na ishod rata. Međutim oni i nisu dati za rat. Već za obuku. Lako će njima Turska da isporuči 155 Barjaktara kad počne rat. I tu je sva suština. Srpski sistem FK-3 i Pancir jesu moćni ali neće izdržati kontinuitet naleta barjaktara. E tu je caka. Biće uništeni posle 70-tog naleta. Spremljeni mudžahedini sa strane(najmanje albanaca) ima da prodru duboko u Sandžak u Novi Pazar, bogme i u neke gradove sa srpskom većinom blizu Kosova. Razlog je iznenađenje. Vidim da naša odbrana koncipirana na naoružavanju i modernizaciji ali fokus nije stavljen na doktrini odbrane. To će biti ključno. Politički razlozi su tu. Makedonija i Crna Gora su politički završene priče, sem što Crna gora nije crkveno, ali i Makedonija je rešena tek posle 70 godina crkveno. Sledi dovršetak Kosova i Sandžak. Naravno Daj Bože da grešim, međutim vidim da neke stvari nisu na mestu. Gleda se i potencijal za dugi rat kojeg mi nemamo čini mi se. Ne znam stvarno ko u Srbiji ima u omladini onaj patriotizam kakav je recimo vladao u Srbiji 1991. To je sve splaslo i svelo se na minorne grupe. Ne kažem da nema ljudi za odbranu ali sve to smanjeno. Nema četnika više. Ne znam gde su nestali. Onih četnika u duši, ne onih gibaničara.
Oni su već izvršili napad na Srbiju tako što su okupirali Kosovo. Ima tu još plena: Bujanovac, Medvedja, ...Ne razumijem zašto bi Albanci izvršili napad na Srbiju.![]()
Ne vjerujem da je kosovskim Albancima cilj zauzimanje dodatnih teritorija Srbije. Oni se tim teritorijima služe samo kao političkim pritiskom na Srbiju.Oni su već izvršili napad na Srbiju tako što su okupirali Kosovo. Ima tu još plena: Bujanovac, Medvedja, ...
Kad pričaš o pravu onda pričaj o pravu. O onom istorijskom pravu. Hrvati, Albanci i Muslimani su za vreme 2. svetskog rata bili uz Hitlera, pa nemaju nikakva prava.Ne vjerujem da je kosovskim Albancima cilj zauzimanje dodatnih teritorija Srbije. Oni se tim teritorijima služe samo kao političkim pritiskom na Srbiju.
I nisu oni okupirali Kosovo, nego su živjeli tamo. Ili ipak smatraš da hrvatski Srbi nisu imali pravo okupirati dijelove Hrvatske 1990-ih?![]()
Izgleda ti niko nije javio ili te udbasi nisu ucili u skolici je Milosevic kapitulirao 1999 pa je morao povuci policiju i vojsku sa tog Kosova,od tog trenutka Kosovo vise NIJE u sastavu Srbije.Bilo je elemenata srpske drzavnosti na severu KiM do Briselskog sporazuma a tome ima sada vec citavu deceniju.Ма нема ту партијских сендвича. Не видим разлику између битности Македоније и Косова, сем временске разлике. На пример у периоду 1945-60, у тих 15 година македонци су ишли да славе Божић и да носе погачу у српску православну цркву. Ево 2023 СПЦ признала МПЦ. Вучић је хтео пре две три године разграничење са Албанцима. Дакле повлачимо се и не правим разлику да ли то ради власт, спц, опозиција и обичан народ. Једноставно повлачимо се сви у Србији. У Грчкој се на пример за такве битне ствари организују велике демонстрације у Солуну и Атини.
Izgleda ti niko nije javio ili te nisu ucili u skolici je Milosevic kapitulirao 1999 pa je morao povuci policiju i vojsku sa tog Kosova,od tog trenutka Kosovo vise NIJE u sastavu Srbije.Bilo je elemenata srpske drzavnosti na severu KiM do Briselskog sporazuma a tome ima sada vec citavu deceniju.
Nema za njih leka. Nazalost ni NATO bombe ne pomazu,videli smo.Tesko nekima odje da prihvate realnost pa se lijece
Nema za njih leka. Nazalost ni NATO bombe ne pomazu,videli smo.
Ма могу да ходам, Богу хвала, али полако. Него кад поменух РУП-12, какво је то искуство када је сада справа сто пута ефикаснија од њега вероватно величине кутије шибица. А дванаест није случајан назив, стварно је имао дванаест кила.
Зашто би Албанци са КиМ нападали Ужу Србију?
Sva sreća pa te više od pola sveta demantuje jer nisu i nikad neće priznati kosovo kao državu pa time šiptari na kosovu mogu samo da sanjaju o stolici u UN.Izgleda ti niko nije javio ili te udbasi nisu ucili u skolici je Milosevic kapitulirao 1999 pa je morao povuci policiju i vojsku sa tog Kosova,od tog trenutka Kosovo vise NIJE u sastavu Srbije.Bilo je elemenata srpske drzavnosti na severu KiM do Briselskog sporazuma a tome ima sada vec citavu deceniju.
Нисмо ми имали неке примедбе на униформу и све што иде уз њу. Све је то било прилично корисно замишљено и распоређено на теби и у маршу, а Бога ми и када лежиш или пузиш и није било "вишка делова". Оно што је разликовало извиђаче и пешадију није била разлика у униформи (осим што смо имали и додатне лагане камуфлажне комбинезоне, за лето и зиму) него начин на који је носиш. Пешадија је била сва "шљампава", а ми утегнути малтене до бола. А разлог је прост. Када све није јако причвршћено уз тело, ландара и чује се на километар. А за извиђача је битно да буде малтене нечујан и што мање видљив. Сећам се да сам за време једне ноћне вежбе стајао поред дрвета, а пет-шест пешадинаца пролази поред мене, потпуно несвесни да сам ту. Да је било право, ниједан не би остао жив. Извиђач не заробљава, осим ако треба да доведе "језик", али то је само један човек.*ебига,ниси ти крив што је ЈНА имала униформу из Првог Св.рата а РУ из времена Корејског рата...имам један комад па ћу да га измерим колико тачно кила има...али сви су били претешко,то стоји ...и РУП 18 и РУП2/2....о моталицама и телефонима из Балканских ратова да и не причамо.Јадан онај који је дужио моталицу.
Баш те зиме температуре су ишле и преко минус двадесет, а шињел је ту "мајка Мара", као фурунче и уопште ти није сметало што је тежак, напротив. Оне тада нове су биле, што би се сада рекло "фенси", али не и за озбиљан мраз. На стражи смо носили још и додатне тешке кабанице преко свега и каљаче преко чизама, па је опет смена морала да буде скраћена са четири на два сата или чак мање.
Само ћу за мој случај да преправим твој оригинал пост.То је било у зиму 84-е године,сећам се и нових униформи и шињела,ваљда сам ја задња генерација која је носила шињел...сећам се и тешке кабанице на стражи али смена није никада трајала дуже од 2 сата,бар тамо где сам ја био...
Само ћу за мој случај да преправим твој оригинал пост.
Kako god.. srpske drzave nema na Kosovu i to je stanje na terenu. Šta je administrativni prelaz nego granični prelaz.Sva sreća pa te više od pola sveta demantuje jer nisu i nikad neće priznati kosovo kao državu pa time šiptari na kosovu mogu samo da sanjaju o stolici u UN.
Да. Али изгледа да су након четири године ипак схватили да нешто није у реду. Нама је безбедњак у поверењу причао да су из случајева неколико војника који су из очито патриотских разлога служили војни рок и у ЈНА, а претходно су били у француској Легији, схватили колико заостајемо.
Како год...80-а је била најгора и најтежа јер је тад рикнуо ***********ки каплар броз...војска награбала ''јер непријатељ само чека дан х ''(дан х је кад највећи син коначно оде у вечна ловишта) е онда војска сваки трећи - четврти дан добија узбуну,стално на терену,сваке недеље гађање,убрзана обука по специјалностима итд...то је најбоље и показало сву неспремност те и такве војске као и јако лошу опрему и наоружање.Све је било на нивоу Првог/Другог Св.рата...пушке М48,топови који су проглашени за ''најбољи топ у Другом Св.рату'',трактори који на мразу не могу да упале,дајчеви без кочница итс...моталице и телефони не могу да се прислушкују али није могуће ни развући линију дугачку 10 км па мора радио веза.А везисти нити знају нити могу нити хоће да науче....
Сећам се и 84-е,јес био јак мраз а те је године била ЗОИ у Сарајеву...