Moguće odvajanje TV pretplate

Transcendental

Buduća legenda
Poruka
29.502
Jedan od mogućih modela za stabilnije finansiranje RTS-a je da sami naplaćuju pretplatu, a da se razlika koja ne uspe da se naplati, nadoknadi iz državne kase.

261007_rts-foto-dimitrije-goll_f.jpg
Milan Nikolić, član Upravnog odbora RTS, navodi da je naplativost pretplate pala na 35 odsto i da ukupna sredstva na računu RTS nisu dovoljna za funkcionisanje.

Generalni direktor RT Vojvodina Siniša Isakov kaže da bi njima najviše odgovaralo da direktno naplaćuju pretplatu.

Izvor: BLIC online

Samo mi nije jasno šta im znači ovo ''da se nadoknadi iz državne kase'', kao da je to kasica prasica gde zagrabi kako ko hoće.

Pa upravo.
Da se poštuje volja građana oni ne bi postojali.
Zato mora ovako, prisilno da se održava u životu.

To se zove bezobrazluk bez trunke srama... Recimo meni dune da sto sam pustio nezasticen wi-fi krenem da naplacujem svojoj okolini,
s' izgovorom - briga me sto ne koristite i sto nemate kompjuter ili wi-fi karticu , ali imate pravo da ga koristite... dajte 500 kinti...

To se zove bezobrazluk bez trunke srama... Recimo meni dune da sto sam pustio nezasticen wi-fi krenem da naplacujem svojoj okolini,
s' izgovorom - briga me sto ne koristite i sto nemate kompjuter ili wi-fi karticu , ali imate pravo da ga koristite... dajte 500 kinti...

Tesko mogu da ukinu rts... nekakva drzavna tv mora da postoji. Ne znam ni za jednu drzavu gde drzavne tv nema.

RTS se emituje i etar, tako da je vrlo tesko odrediti to "ja necu da gledam rts".

Tesko mogu da ukinu rts... nekakva drzavna tv mora da postoji. Ne znam ni za jednu drzavu gde drzavne tv nema.

RTS se emituje i etar, tako da je vrlo tesko odrediti to "ja necu da gledam rts".

Pa im trebaju silni milioni za luksuziranje , sojke... pardon voditeljke, Volvo dzipove.... hehe... divan plan... i ja bi tako umeo...

Neka se stesu i moci ce da zive i da im pretekne od reklama... a za ciji racun truju etar smecem, mogli bi i njega da priupitaju za kintu...

Pa im trebaju silni milioni za luksuziranje , sojke... pardon voditeljke, Volvo dzipove.... hehe... divan plan... i ja bi tako umeo...

Neka se stesu i moci ce da zive i da im pretekne od reklama... a za ciji racun truju etar smecem, mogli bi i njega da priupitaju za kintu...

Ja podrzavam da izaberu - ili reklame ili pretplata. Ovo sadasnje stanje je nemoral.

Ne može, to nije demokratski, euro atlantski. Demokratski manir su masovne malverzacije "ispod žita"...

Tu praksu i fakulteti upražnjavaju.
Računao sam da Filološki od upisa brucoša i njihovog plaćanja samofinansiranja prihoduje oko 800 hiljada evra. To bez ostalih godina, i raznih drugih prihoda koje imaju vezanih za troškove studenata u toku studija. Pričao mi je neko kako je tražio da vidi gde mu idu pare, samo su mu se nasmejali u facu. Takva stvar ne postoji za javnost.
Možda otvorim temu i o tome, mada da li bi imalo bilo šta pametno da se napiše na njoj, osim da su lopovi.

Back