Moguce odustajanje od Juznog toka!

BRACO RUSI - NE PRAVITE TAJ ,, JUZNI TOK ,, IONAKO SAD MOZETE PREKO UKRAJINE DA PRODAJETE GAS !!!

UZALUD MI APEL - PRE CE MERDZAN PREKINUT DA KONZUMIRA NEDOZVOLJENA STIMULATIVNA SREDSTVA ... A DJILAS PREKINUTI DA KRADE ... MINGO NAPISATI NEUPADLJIV POST ... MAKSIM 3 POSTATI OPET MOD ... NEGO STO CE SE ZAUSTAVITI IZGRADNJA ,, JUZNOG TOKA ,, .. :think:

BRACO RUSI - NE PRAVITE TAJ ,, JUZNI TOK ,, IONAKO SAD MOZETE PREKO UKRAJINE DA PRODAJETE GAS !!!

UZALUD MI APEL - PRE CE MERDZAN PREKINUT DA KONZUMIRA NEDOZVOLJENA STIMULATIVNA SREDSTVA ... A DJILAS PREKINUTI DA KRADE ... MINGO NAPISATI NEUPADLJIV POST ... MAKSIM 3 POSTATI OPET MOD ... NEGO STO CE SE ZAUSTAVITI IZGRADNJA ,, JUZNOG TOKA ,, .. :think:

Pa glavna poenta Juznog toka i jeste da Rusija manje zavisi od Ukrjine prilikom distribucije. Mislim, to i jeste dobra ideja, jer je lose kada neko moze da te ucenjuje zbog monopolistickog polozaja; ali kada dodje kriza, pa kada veliki car pozove telefonom direktora i kaze 'Znas kako, meni treba kinta za penzije, i ti kao uzoran clan partije i patriota moras da das kintu', onda je logicno da se nema para. Zato su komunjarska preduzeca propale splacine kvazi-ekonomije.

Sta je bre sada ovo,pa zar ovo nije bila zavrsena stvar :eek: Rusi odustaju od izgradnje Juznog toga,a mi im poklonismo NIS, pa dobro boli nas kita, bitno da su nam oni pomogli da odbranimo "sveto" Kosovo od siptara, i da je i dalje u drzavno-pravnom statusu Srbije :rtfm::klap:

Gde u ovi nasi srborusi sa Krstarice, da nam objasne o cemu se ovde u stvari radi,pogotovu onaj ruzni ,koji sve zna,pa cak i kada car skace po Ljudmili :rtfm::mrgreen:

Moguće odustajanje od Južnog toka?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=17&nav_category=167&nav_id=499841
IZVOR: BETA

Moskva -- Rusija razmatra mogućnost odustajanja od izgradnje gasovoda Južni tok, piše moskovski dnevnik Komersant.

Da li će se graditi Južni tok (Beta, arhiva)
U tekstu posvećenom jučerašnjim razgovorima predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva i turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, dnevnik navodi da je sudbina gasovoda bila jedno od glavnih pitanja.

Potpredsednik ruske vlade Igor Sečin, koji je učestvovao u razgovorima, rekao je listu da Moskva može da odustane od ideje izgradnje podvodnog gasovoda Južni tok.

"U sadašnjem trenutku Gasprom i Vlada proučavaju različite mogućnosti minimizacije troškova pri realizaciji projekta Južni tok. Varijanta izgradnje pogona za proizvodnju tečnog gasa na Crnom moru može biti dodatak ili jedna od alternativa gasovodu. Pri tome, pogon za tečni gas može biti izgrađen i na severu, kod nalazišta Jamal", rekao je potpredsednik ruske vlade Igor Sečin.

"Moskva je time prvi put priznala da varijanta sa izgradnjom pogona za proizvodnju tečnog gasa na obali Crnog mora, za koji je premijer Vladimir Putin zadužio ministra energetike Sergeja Šmatka prošle nedelje, može postati ne dopuna, već alternativa podvodnoj cevi i dovesti do odustajanja od Južnog toka u prvobitnoj varijanti", navodi list.

Portparol ruskog premijera Dmitrij Peskov rekao je listu da je "zavod za tečni gas harmonični deo projekta Južni tok".

"Ali, u slučaju da se suočimo sa nepremostivim preprekama pri realizaciji projekta, taj sastavni deo može postati i puna alternativna gasovodu", dodao je Peskov.

Budući magistralni gasovod Južni tok, zajednički projekat Gasproma i italijanskog Enija, trebalo bi da prenosi ruski gas ispod Crnog mora, cevovodom dugačkim 900 kilometara, do Bugarske i preko Srbije do drugih evropskih zemalja.

Vrednost investicije je procenjena na 20 milijardi evra, kapacitet gasovoda trebalo bi da bude 63 milijarde kubnih metara godišnje, izgradnja bi trebalo da počne u 2013. godini.

Deonica gasovoda kroz Srbiju bi trebalo da bude duga 450 kilometara, s kapacitetom od 36 do 41 milijarde kubnih metara gasa godišnje.

Vrednost investicije u taj deo gasovoda biće najmanje 700 miliona evra. Prema ranijim informacijama, postojala je dilema da li će Južni tok u Srbiju ući kod Zajačara ili u blizini Niša.

Rusija je već potpisala sporazume o izgradnji Južnog toka sa Bugarskom, Srbijom, Mađarskom, Grčkom, Slovenijom, Hrvatskom i Austrijom.
Ali Putin je rekao "keve mi"!!!! :sad2:

Sta je bre sada ovo,.

To je da ne umes da citas. Kazu da je moguce da nece graditi cev ispod mora ne da nece graditi ostatak Juznog toka. Znam ja da prozapadna olos koja je dovela Srbiju an ivici gladi jedva ocekuje da se Srbiji nesto lose desi ali barem umete citati ako ste vec dokazano priglupi. Uzgred moguce je i odustajanje zbog prozapadne olosi u Srbiji koja blokira gradnju, kao i mafijaksog kretena Bojka u Bugarskoj koji to isto radi.

četvrtak, 17. mar 2011, 16:27 -> 16:43
Sa Putinom o energetici

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin najavio je da će energetika biti centralna tema posete Vladimira Putina Beogradu. Putin će reći srpskim rukovodiocima šta se priprema u vezi sa Južnim tokom, rekao Konuzin.

Rusija želi da Srbija postane lider na Balkanu u oblasti energetike, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin, navodeći da bi to mogla da bude centralna tema u razgovorima premijera Vladimira Putina i njegovih srpskih domaćina tokom posete Beogradu naredne nedelje.

konuzin527.jpg

Konuzin je istakao da će pored energetike u centru pažnje biti pre svega ekonomske teme.

"Znamo da je srpska strana zainteresovana da čuje kako će biti realizovan projekat 'Južni tok' i Putin će reći srpskim rukovodiocima šta se u tom smislu priprema", rekao je Konuzin novinarima na Fakultetu političkih nauka gde je održao predavanje.
Prema njegovim rečima, Putinova poseta još jedna je u nizu intenzivnih kontakata između dve zemlje.

Ambasador je podsetio da je u oktobru 2009. godine Srbiju posetio ruski predsednik Dmitrij Medvedev i izrazio očekivanje da će ove godine predsednik Srbije Boris Tadić doći u Rusiju.

Takođe, kako je rekao ambasador, očekuje se poseta ministra spoljnih poslova Sergej Lavrova u aprilu, priprema se poseta ministra odbrane Anatolija Serđukova.
Očekuje se, kako je rekao, i poseta ministra za vanredne situacije Sergeja Šojgua koji je i kopredsednik Mešovitog komiteta za trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju dve zemlje.

Prema Konuzinu, dolazak Putina 23. marta nikako nije vezan za godišnjicu NATO bombardovanja Srbije.

Ruski ambasador je rekao da nije predviđeno da ruski premijer postavlja pitanje odnosa Srbije i NATO.

:bye::bye::bye:

Ја молим модераторе да упозоре максима да престане да мења моје поруке у цитатима...и да ме лажно пријављује..А за његово образовање што није у могућности да разуме текст треба да се обрати директору школе и тражи паре да му врате!

Poslednji put ažurirao/la Marty Misterija : danas u 14:30
:hahaha:

Kada god ti i Mito pomenete "maksima i divizije" ,vidim vas sa pionirskim marama kako pevate "druze Tito mi ti se kunemo" jbga stara ljubav zaborava nema :per::D

Ma nije bitno,napravice "mama" Rusija, vazdusni Juzni tok i dopremati nam gas avionima ;):hahaha1::hahaha1:

Kolika je ekonomska razmena Srbije sa Rusijom a kolika sa Amerikom ? Jel' Maksime ? :mrgreen: ... pametenom dovoljno, a budali nikad dosta ;)

Kada god ti i Mito pomenete "maksima i divizije" ,vidim vas sa pionirskim marama kako pevate "druze Tito mi ti se kunemo" jbga stara ljubav zaborava nema :per::D

Ma nije bitno,napravice "mama" Rusija, vazdusni Juzni tok i dopremati nam gas avionima ;):hahaha1::hahaha1:

hihi
Jel osecate hladnocu ili vrucinu kada se Rusija priblizava a Ameri odlaze?

tumblr_ld61noGEse1qfutu2o1_500.jpg

Hoce li biti ovako? hm

To je da ne umes da citas. Kazu da je moguce da nece graditi cev ispod mora ne da nece graditi ostatak Juznog toka. Znam ja da prozapadna olos koja je dovela Srbiju an ivici gladi jedva ocekuje da se Srbiji nesto lose desi ali barem umete citati ako ste vec dokazano priglupi. Uzgred moguce je i odustajanje zbog prozapadne olosi u Srbiji koja blokira gradnju, kao i mafijaksog kretena Bojka u Bugarskoj koji to isto radi.

Ti vala ne znas ni citati, ni pisati,ali puca ti kita u "ljubu" bitno je da si nesto napisao,jel tako :hahaha::rotf:

Ma stizace tu nema greske :super::klap:

Е, Максиме,
неко други би већ одавно схватио,
превазишао пубертетске бољке, бубуљице, полуције,
и почео да користи знања и искуства
старијих, образованијих, искуснијих ....
Можда би тако постао поштованији у друштву,
не би истрчавао, лупетао и млатио к'о ник ти по дивизији
можда би и девојке почеле да те гледају ....

А ти ништа ....

Питам се,
хоћеш ли икада прерасти кратке панталоне,
може ли се теби уопште помоћи ????

То што се теби и твојим сличномишљеницима
све што долази од стране Русије
у старту не свиђа, не допада,
ствара отпор,
не значи да је
тај ваш однос једини исправан ....

Значи мораш прво размислити,
отворити се и за другачији начин размишљања,