Mogu li zene raditi muske poslove?

podela poslova na muske i zenske je dosla u donosu na kolicinu snagr koja je potrebna za taj posao.
muski poslovi su naravno tezi fizicki.

mislim da je zena apsolutno fizicki sposobna da radi svaki posao...ali....iskreno,radice to ako zeli sebi da upropasti zivot.

tu ne mislim na povremeno cepanje drva ili ciscenje cunaka vec na zivotnu okupaciju.

ja sam se sama nasla na radnom mestu koje obozavam ali nazalost moram da ga menjam jer sam...zensko...i sto je je najgore...tu odluku sam sama donela jer sam videla kako je tesko to raditi ili kasnije jos teze kad treba da se uskladi sa ddrugim zivotnim obavezama.

Nisam nista procitao ali u nacelu pozdravljam sve zene koje se trude da budu ravnopravne. I pritom imaju svest da biti ravnopravan sa nekim znaci podeliti obaveze, vlast i odgovornost na 50% : 50%.
Ni manje ni vise...
A sto se tice podele posla pa to je bar jasno. Dokazale su se kao sudije i profesori, politicari i umetnici, inzinjeri i lekari, industrijalci i bankari.
sve je to ok...
Jedino, ne razumem licno samo koji ce im da igraju fudbal i da voze formulu... Necu to nikad ni razumeti... svejedno, ne branim im.
...
A postoje prirodni muski i zenski poslovi. Samo su mahom prirodni i nemaju veze sa civilizacijom.

Mislim da je pitanje da li zene zaista zele da rade "muske poslove" kod nas? U nekim postovima sam video da zene ovde vele iskljucivo da izigravaju ono sto se kod nas svodi pod zena (bicu precizniji devojke kod nas vole da izigravaju ono sto se svodi pod rec devojka). Nece ona da pridje muskarcu, a ne, nece ona da ga nazove prva, mora on on je musko! Ali ajde da zanemarimo ovo za trenutak, da li bi zene kod nas vozile autobus ili kamion? Da li bi kod nas kojim slucajem zena sela za bager ili dizalicu? Pre pet godina sam imao priliku da stanujem pored gradilista i na gradilistu je zena mrtva ladna vozila utovorivac. Onomad sam gledao na Dikaveriju "Najvece Masine" i na jednoj u rudniku je radio niko drugi do zena. Do sad mi se nekoliko puta desilo da sam se vozio sa taksijem koji je, gle cuda, takodje vozila zena, a koliko sam se puta vozio u busu koji je vozila zena i ne brojim. U mojoj zgradi je bio jedan slucaj da je upravo zena sama renovirala ceo stan. Dakle sve opsti zakljucak je da zene i te kako mogu da rade "muske poslove" samo je pitanje da li one to hoce ili ne! A meni se cini da na ovim prostorima one to nikako nece.

Jao, danas sam prvi put na tv-u gledala zene - dizacice tegova :shock: ...Mislim, zaboga... nisam znala ni da to postoji.

Nije da osudjujem, niti se nesto zgrazavam, samo mi nije jasno... Kontam da ih niko nije terao da to rade. One to rade jer vole! Na njihova tela bi Rambo pozeleneo od ljubomore. U licu nisu ruzne, cak simpaticne, mlade. Pa zasto bre, zasto??

U poredjenju s ovim, zenska fudbalska utakmica je pishijada...

Women power! :lol: :lol:
1129415025big20boobs20mac20tru.jpg

Mogu.
Da li to rade bolje ? - U globalu ne, ali uvek postoje izuzeci.
Definitivno postoje poslovi u kojima primat imaju muskarci i obrnuto - u kojima dominiraju zene, ali sve je dozvoljeno - samo je to pitanje afiniteta, sposobnosti i mogucnosti .

Nemam nista protiv.

Shag Ivory:
Jao, danas sam prvi put na tv-u gledala zene - dizacice tegova :shock: ...Mislim, zaboga... nisam znala ni da to postoji.

Nije da osudjujem, niti se nesto zgrazavam, samo mi nije jasno... Kontam da ih niko nije terao da to rade. One to rade jer vole! Na njihova tela bi Rambo pozeleneo od ljubomore. U licu nisu ruzne, cak simpaticne, mlade. Pa zasto bre, zasto??

:lol: ja znala da postoji ali ni dan danas ne razumem cari dizanja preteskih tegova :lol:
ni kod zena ni kod muskaraca... :roll:

inace,ono sta jos nisam videla (a mozda i postoji,iskreno ne zanima me) su zene koje vuku kamione,vozove,kola i slicno... zubima recimo. :lol: eto,to sam videla samo kod muskaraca. nije bio lep prizor :roll:

Back