Pa jeste po zakonu (Canada).Jel bi ih inace pojedinci tuzili i dobili obestecenje .Drzavni terorizam ne postoji,to si upravo izmislio.
Ne pravdam ja nikoga i nista,samo kazem da to sto neko zakmeci na mosu,nije ni priblizno ozbiljno situaciji kada su ovde legalne banke pljackale sopstveni narod,ali ne i opozicionare,posto ti je to vazno.Te su banke bile kao i sve ostale (cak favorizovane)u toj banana drzavi.
To sto je tada uradjeno se ,slazem se,ne moze porediti sa privremenom blokadom racuna.
Opet mesas babe i zabe sens
Jedna kulturna diskusija za preduslov ima da sagovorniku ne pripisuješ izmišljene izjave, koje posle koristiš da podupreš svoje teze. Ja nisam izjavio da su banke pljačkale svoj narod, ali ne i opozicionare. Dafina i Jezda su opljačkali samo one koji su im dobrovoljno dali pare, gramzivo se nadajući brzoj zaradi, a država je to dozvolila, ali ni jednom građaninu nije Sloba rekao - "uloži sve pare kod Dafine". Meni nisu uzeli ni žute banke, jer im nisam dao. A pošto sam bio opozicionar, mogu ti reći da se država ni jednom nije usudila da mi zbog mog političkog delovanja blokira račun. Banka ne može da komanduje državom, ali država može da komanduje bankom.
Dafina i Jezda su tipične Ponzi šeme i par lopovskih banaka nikad neće i ne može biti poređeno sa ovim državnim terorizmom.
U Kanadi su ljudi kažnjeni zato što imaju svoje mišljenje i bune se protiv ograničenja slobode i ljudskih prava.
Državni terorizam postoji i uveliko se sprovodi na celom Zapadu. Novinarima sa Zapada koji izveštavaju sa ruske strane fronta se isto blokiraju računi.
Pojedinci tuže, dobiju za pravo posle xy vremena, ali obeštećenja koje ti pominješ nema, pošto im
niko nije zaplenio sredstva, pa da sad treba da ih vrati.
Samo ih je blokirao. Ostave te bez hleba, a ti se žali, pa ćeš da dobiješ na sudu jednog dana, a do tad jedi... A onda tuži za nanešenu patnju i bol, skupljaj pare za advokata pošto živiš na socijalnoj pomoći jer ti niko ne da posao...
Za vreme G7 u Hamburgu su ljudi koji su došli na proteste napravili kamp u jednom parku, policija htela da ih iseli, oni tražili od suda meru po hitnom postupku da smeju da kampuju u parku, sud presudio u njihovu korist. Znaš li šta se desilo? Policija je poslala vodene topove i razbucala ih ko svinja masan džak. Šef policije izjavio da je procenio da je u cilju bezbednosti bolje da rasturi kamp. Kao nije dobio odluku suda. Ministar policije mu dao podršku.
J.ebi se ti pravna državo. Misliš da je "slobodna štampa" reagovala? Jeste možda neki levičarski časopis što se štampa u 3000 primeraka i deli besplatno...