Mogu, a necu

majcheki:
Znam jednu kanađanku koja kaže - pre bih umrla nego što bih otišla kod vašeg zubara, razumem je trilion posto, ni ja ne bi da mogu da biram :lol:
eto... samo mi toliko smeta, prošli put zamalo da povratim jer zubar nije nosio rukavice a imao je dlakave prste na rukama brrrr i sad mi je muka al' mi je i tragično-smešno :lol: :lol: :lol:
Uhhhhh bljak! :lol: Ja se secam da sam davno isla kod jednog drustvenog zubara, taj uopste nije korisitio rukavice, ruke su mu smrdele na cigare, svadjao se sa sestrom dok radi (Bog zna da li uopste gleda sta radi :lol: ) i iz njegove ordinacije su se svakodnevno culi krici ocaja kao kada ljudi kolju svinje! :lol: Nisam vise nikada otisla! :lol:
 
hanibaI77:
dragi kume,nisam ja dosla ni kod kakve familije niti mi je neko sredio,ne znam sta ti to znaci guska u maglu,ja stvarno nisam pre dolaska videla svog poslodavca a tek sam 20 napunila.drugi put ista stvar e jedino sad sam znala da dolazim kod svekra.
ok da prespava kod nas izvesno vreme ali ne bilo ko!!!nisam crveni krst!(kristal :lol: ) znaci onaj za koga inace ne bi bilo mesta kod mene ne bi bilo ni ovde.a za papire svako nek se snalazi sam.
znas sta mi je keva rekla kad sam presla na mesto sefa? " e sad tu razliku u plati taman da saljes bratu" kao saleci se ali meni je to preseklo apetit
Čekaj, stani, pa to znači da od one šljake koju si mi obećala nema ništa!?!
:( ;)
 
2majcheki

evo uzmimo mog zubara za primer, covek kad ti uradi zub ma ni on posle par meseci nece provaliti da je taj zub uopste radjen.
Jeste da je 1200din. plomba ali nisu ni to neke pare za zube.

A kod nas jedino je to zdravstvo u totalno haosu, sve ostalo je manje vise podnosljivo.
 
Ja sam bio pre jedno 4-5 meseci a onda sam morao da idem kod ovog privatno jel mi je ono sto je drzavni uradio bila prava katastrofa.Ne samo da mi nije taj popravio kako treba nego je i zub pored njega ostetio pa sam morao privatniku da placam za 2 zuba :mad:
A i drzavni mi je trazio nekih 300 kinti :o
Zdravstvo nam je u rasulu definitivno.

Ali nismo mi neradan narod po defaultu, nego smo skroz neorganizovani.
Radili bi mi ko bele lale samo kad bi nas neko dobro organizovao i platio kako treba.
Ma ne treba ni da nas plati samo treba da nas organizuje.
E kako su komunisti podigli ovoliku zeleznicu samo na foru radne akcije.Dinara nisu platili "dobrovoljcima"
I posle neko kaze da smo po defaulu neradan narod :shock:
 
majcheki:
Znam jednu kanađanku koja kaže - pre bih umrla nego što bih otišla kod vašeg zubara, razumem je trilion posto, ni ja ne bi da mogu da biram :lol:
eto... samo mi toliko smeta, prošli put zamalo da povratim jer zubar nije nosio rukavice a imao je dlakave prste na rukama brrrr i sad mi je muka al' mi je i tragično-smešno :lol: :lol: :lol:
Da,ali gle,moj techa je na primer zubar.Dolaze mu mnogi stranci jer im ispada jeftinije da doputuju chak iz norveshke kod nas,poprave zube i vrate se nego da kod onix njihovix opravljaju :D
Stalno kad odem kod teche u ordinaciju neka besna kola i slichno :D
Pa onda prodjem sa rajveshlusom od jakne :D
Obozhawam to da radim :D
 
majcheki:
ma ja ne mogu ni da čujem tu kuknjavu a ni i to oduševljenje zemljama i ljudima i trgovima i zgradama i poslovima i... ma šta god.
Nigde ne može tolko da se mulja i da se ne radi ko kod nas - a da se prima plata.
Ebiga, teba čovek malo da se snjađe, istraži, razvije u tom smislu... kod nas sve može i sve je pitanje dogovora a stvar sposobnosti i volje.
e pa zbog ovog i ne bih mogla ni htela da garantujem ni za koga iz srbije.vi biste samo da smuljate jbt :?
 
Oximoron:
Ma lepo kazhe loop,nije to mentalitet takaw nego jednostawno nawikli ljudi.
Drugo
"wi"
Pa ti prichash nash jezik,shta si ti?Bugarin?
ako pricam srpski ne mora da je obavezno da sam srpkinja :roll: i ko je rekao da sam rekla "vi,srbi"?
kome sam se obratila prepoznao se ;)
 
Kad smo kod zubara meni se ogadio u osnovnoj skoli. Skolska zubarka je bila debela i smrdelo joj je iz usta! Posto je ordinacija pored sale za fizicko cak dok igras basket ili fudbal mogao si da cujes krike ocaja!!! Od 6. razreda pa do letos nisam smeo kod zubara! I onda kad je letos zaboleo odem kod privatnog i ona mi lepo zvekne anesteziju i radi a ja dremam dok ona sredi. I za ceo rad uzme 700 dinara - 200 za lek (menjanje leka dzabe) i 500 za plombu. Divota!!! Skoro sam isao ponovo i opet sve super!
 
majcheki:
Nigde ne može tolko da se mulja i da se ne radi ko kod nas - a da se prima plata.
Ebiga, teba čovek malo da se snjađe, istraži, razvije u tom smislu... kod nas sve može i sve je pitanje dogovora a stvar sposobnosti i volje.

Divan stav.

E, pa za nas koji radimo mnogo i koji hoćemo da zaradimo mnogo (a zarađujemo plate za još bar dvoje koji ne rade ništa - moj slučaj je takav recimo) i koji nećemo da se snalazimo i da u kupovini provodimo dane gledajući gde ima šta jeftinije (o ostalim aspektima da ne govorim), za nas koji hoćemo da živimo N O R M A L N O, ovaj stav nije nešto čime se treba hvaliti.

I tačno je da kod nas ima prostora za sposobne i voljne, ali jako malo. Ali, taj prostor je sa svih strana ograničen nesposobnima i bezvoljnima koji uzvikuju tvoju parolu.
 
Eh, bas je tako kako pise u naslovu teme "Mogu, a necu" :!:
Dok sam mogla pomagala sam i porodici i drustvu. Kada nisam mogla ipak sam pomagala. Sada kada bi opet mogla jednostavno necu. Mozda sam postala egoista, neka sam.
Jednostavno mi je dosadilo da svima pomazem a ne dobijem nista. Ne trazim ja puno, jedno obicno "HVALA" bi mi vec bilo dosta. Ali ni toga nije nikada bilo.
No, ipak sam slagala sada. Dobila sam i ja nesto od tih kojima sam pomagala. Ugorcali su mi zivot. Unistili jedan deo mog zivota. Ubacili su me u najdublju rupu iz koje sam se sama morala izvuc. Znaci imala sam mnogo problema (licnih, sa sudom, finansijskih, sa milicijom,....). Smejali su mi se, rugali se "pa sama si kriva kada pomazes". Eh, sada vise NECU.
Sada cu malo na sebe da gledam. Da ugodim sebi a druge ko sisa. Uzvracam im sve ono sto su meni ucinili, ali na moj nacin. Znaci, bas kao sto je vec nekoliko puta napisano, ne gledam ih vise ni sa zadnjicom.
 
Cekam kuma:
Sinoc slucajno sretnem svog sugradjanina u vozu, koji uskoro pali preko.
Pitam kako si sredio papire. Kaze: "ovi moji mi nisu pomogli(rodjaci, prijatelji), jedan ciganin mi nasao posao, skoro sam ga upoznao, prodao sam auto, nabavio vizu, sve sam ulozio u to, nazad nema".
Mene zanima, kako to uvek neki ciga moze da sredi za sljaku(nije kriminal), a nasi rodjaci i prijatelji samo kukaju kako je tesko da bilo sta ucine.Inache njima je konstantno tesko.
Dakle moje pitanje(za one preko) je DA LI STE SVESNI KOLIKO JE NAMA TESKO?
(mozda je i cigi:-?)
Bravo za temu....
Odgoj... vaspitanje...
Tu ti je bio jedan komunisticki period sa sve tim idealima kljukanim u glavu... O velikim herojima koji jednom lopatom 100 tona utovare za jedan sat... O ljudima koji su narodni heroji Tihi Prle... Bosko Buha...Valter... i ostale budalestine... gde je jedan Bata Zivojinovic dovoljan za 3 nemacke oklopne divizije sa sve avijacijom :lol:

Ali cinjenica jeste da svakom coveku treba pomoc i da vrlo malo skoro nista ne moze sam da ucini...
Danas smo eto u periodu da je generacija kljukana glupostima u glavu ta koja ima moc da pomogne... ali nece... jer je tako vaspitana...odgojena... Takodje i njiova iskustva su takva da su oni stvarno sa njihovih 10 prstiju stvorili sve sto imaju... Sta danas covek moze sam da stvori?... Al te starije generacije to ne kontaju... tu su slepi...

Neke buduce generacije ce mozda biti pametnije... mozda...
 

Back
Top