" Moglo je biti gore. " kao Mantra

medeja:
mantra bi trebala da unosi mir i spokoj, daje snagu i sadrži unutrašnji smisao koji snažno reflektuje svaki put kad se izgovori. u tom smislu, " moglo je biti bolje " a i " moglo je biti gore " ne ispunjava kriterijume. pogrešno je nazvati frazu ili poštapalicu MANTROM :!:

A zamisli kad krenesh od nichega, nemash nikakav cilj, ni smisao, sav smisao si nalazila u proshlosti kad su ti ispunjavali svaku zelju a onda su nastupile godine kad dobijash neki sasvim drugi zivot, razna ogranichenja, i sve je to izvan tebe, i zivish nekim tudjim zivotom, dok godinama krijesh u sebi svoje ja.Onda sa svojih 13 godina pozelish da se ubijesh jer shvatish da je vrlo teshko, skoro nemoguce da ikad ponovo budesh ona stara, hirovita i razmazena.Mislila sam "mogu ja sad u ovim uslovima i da zavrshavam shkolu, i da se druzim, i da nadjem dechka, ali sve kao neka druga osoba, ono shto je u meni to nece isplivati, to ce da mi bude cilj, da isplovi ta mala luckasta lutkica", i onda u jednom trenutku ukapirash, to je to, isplovila je luckasta lutkica, nemam vishe ciljeva.Zar sad nije "Nije moglo biti bolje" mantra u mom zivotu?

luckastalutkica:
A zamisli kad krenesh od nichega, nemash nikakav cilj, ni smisao, sav smisao si nalazila u proshlosti kad su ti ispunjavali svaku zelju a onda su nastupile godine kad dobijash neki sasvim drugi zivot, razna ogranichenja, i sve je to izvan tebe, i zivish nekim tudjim zivotom, dok godinama krijesh u sebi svoje ja.Onda sa svojih 13 godina pozelish da se ubijesh jer shvatish da je vrlo teshko, skoro nemoguce da ikad ponovo budesh ona stara, hirovita i razmazena.Mislila sam "mogu ja sad u ovim uslovima i da zavrshavam shkolu, i da se druzim, i da nadjem dechka, ali sve kao neka druga osoba, ono shto je u meni to nece isplivati, to ce da mi bude cilj, da isplovi ta mala luckasta lutkica", i onda u jednom trenutku ukapirash, to je to, isplovila je luckasta lutkica, nemam vishe ciljeva.Zar sad nije "Nije moglo biti bolje" mantra u mom zivotu?

to može biti sad story of your life ali mantra nikako.
pronađi u rečniku značenje riječi mantra.
ono je samo pozitivno! uliva nadu i snagu, riječ koja se izgovara prilikom meditacije, molitve i sl.
nemoguće da ne možeš naći nove ideje i ciljeve.

medeja:
ono je samo pozitivno! uliva nadu i snagu, riječ koja se izgovara prilikom meditacije, molitve i sl.

Meni uliva nadu i snagu kad kazem "Nije moglo biti bolje" u fazonu bolje ne postoji, ovo je najbolje, jer zaista, tako je i bilo, u leto 2003. to je jedan savrshen osecaj, od tad vishe nema nishta shto hocu, totalno sam sve ostvarila i onda od tada ja kazem tu mantru stalno u sebi prilikom meditacije i molitve "Hvala ti Boze jer dao si mi sve shto sam pozelela".Zar to nije to?Priznaj da jeste to mantra.

Šakal:
Pokaži mi gde sam bio nekulturan i prihvatiću kritiku.
Pa lepo sam naveo tvoj citat, zbog kojeg sam obrazlozio tvoj stav, koji nije na nivou civilizovane konverzacije. Za mene je moral Iluzija, ali definitivno nisam anarhista.
Ja nisam moderator ovde, samo sam zeleo da ukazem na znacaj medjusobnog postovanja.
Sakal:
Misliš da MOGLO JE I BOLJE nije poenta,poenta koju si pomenuo?Ako tako misliš onda je možda bolje da ili sve ponovo pročitaš ili prestaneš da pišeš,pardon,lupaš gluposti i izvrćeš sopstvene reči.Ako razmišljaš tim tokom onda nije ni čudo što si moj prethodni post na ovoj temi ukapirao kao nešto uvredljivo.Nije mi bila namera da uvredim ni Topmodelsicu niti bilo koga.To što sam njoj napisao nije trebalo nikoga da uvredi već da malo razvije temu u nekom drugom pravcu.Tema ti je dobra i zahvalna,može se razvijati u mnogim pravcima a da se i dalje ostane na njoj.
" Moglo je biti bolje " jeste poenta i Istina naravno, ali samo za osobe koje osecaju NEZADOVOLJSTVO.
Za MENE licno kada gledam na MOJ zivot, nemam taj osecaj, i za MENE nije moglo biti bolje, ukljucujuci i ovu konverzaciju.
Sakal:
Btw. Nisam znao da smo rođaci,imaš veliku njušku?:-D
Svi smo mi rodjaci, posto svi poticemo od prve porodice Homosapiensa koja potice iz Centralne Afrike.
Njushka je Novosadski sleng izraz za VIP ili superlativ od " Lik " ili " Faca ", veoma slicno
Americkom izrazu " Player "

medeja:
Prosla je put koji joj je nametnut kao i svima i dosla je do srece, a ti to nazivas "tuznom pricom " ? Tuzno je sto je srecna ?
Mantra je fraza preuzeta iz Hindu religije, i koristi se u zapadnoj civilizaciji za sve sto ponavljamo u sebi da bi se bolje osecali.

yupiter:
Nije na nivou civilizovane konverzacije?Možda.Vidiš,postoji razlika između konverzacije i diskusije.Temu si postavio zbog konverzacije ili diskusije?
Kažeš da je 'moglo je biti i bolje' tvoj životni moto,onda si ti prilično nezadovoljan.
Nije mi jasno zašto se uvijaš,zašto izvrćeš svoje reči i u poslednjem momentu napuštaš svoj stav koji si do tada tako grčevito branio?Šta je u pitanju?
Usput,moje obraćanje Topmodelsici je imalo cilj oživljavanja tvoje teme i proširivanje iste.

Šakal:
yupiter:
Nije na nivou civilizovane konverzacije?Možda.Vidiš,postoji razlika između konverzacije i diskusije.Temu si postavio zbog konverzacije ili diskusije?
Kažeš da je 'moglo je biti i bolje' tvoj životni moto,onda si ti prilično nezadovoljan.
Nije mi jasno zašto se uvijaš,zašto izvrćeš svoje reči i u poslednjem momentu napuštaš svoj stav koji si do tada tako grčevito branio?Šta je u pitanju?
Usput,moje obraćanje Topmodelsici je imalo cilj oživljavanja tvoje teme i proširivanje iste.
Moras citati malo temeljnije posto ocigledno ne pravis razliku izmedju " Nije moglo biti bolje "
i " Moglo je biti bolje "

Za mene nema razlike izmedju " Ko si ? " i " Shta si ? " , dokle god su ta pitanja meni upucena,i za mene nema razlike izmedju " Konverzacije " i " Diskusije ", oba termina predstavljaju komunikaciju izmedju dve ili vise osoba.

yupiter:
Šakal:
Moras citati malo temeljnije posto ocigledno ne pravis razliku izmedju " Nije moglo biti bolje "
i " Moglo je biti bolje "

Za mene nema razlike izmedju " Ko si ? " i " Shta si ? " , dokle god su ta pitanja meni upucena,i za mene nema razlike izmedju " Konverzacije " i " Diskusije ", oba termina predstavljaju komunikaciju izmedju dve ili vise osoba.

Naravno da pravim razliku i naravno da pažljivo čitam.
Opet nisi razumeo šta sam hteo da kažem,možda nećeš da razumeš.
Bitna razlika,konverzacija ne podrazumeva sučeljavanje mišljenja.;)

Back