" Moglo je biti gore. " kao Mantra

limunada:
.:? I moja recenica se uopste nije odnosila na pretpostavke o reakcijama drugih...
limunada:
Ako ti je patak odgovorio na temu,slobodno mozes da je zatvoris...pametnije odgovore neces cuti...
Moram reci da imam sposobnost citanja recenica, i nisam osetio da se "pametnije odgovore
neces cuti"- odnosi na tvoje odgovore. Opusteno .
limunada:
A sad da odgovorim na pitanje...Naravno da osjetis olaksanje kad shvatis da je u nekoj situaciji nesto moglo biti i gore,ali ipak ti to ne moze pomoci da se u tom trenutku ne osjecas lose,da gore ne moze biti.
Ne shvatam kako mislis da se oseti olaksanje koje ne pomaze ?

Uzmimo na primer Kosovske Shipce, kad ne budu dobili nezavisnost, svesni ce reci,
" **** nezavisnost, i cinjenicu da cemo ziveti u najvecem Evropskom zatvoru, vazno je
da su na vlasti oni koji nas nece godinama svesti na reciprocitet od pre WWII kad je ovde
bilo 60% Srba."
a "nesvesni" ce poceti da kake cigle i kvake.
Mozda sam to samo ja, ali to je Mantra koju bih im ja toplo preporucio.
limunada:
..Zavisi i da li je "problem" stvaran ili umisljen,da li se da ispraviti ili ne...
molim te izvini me opet, "kiseli" rodjace, ali da li bi mogao da (ako nikom drugom) mi
objasnis, kako se ispravlja umisljeni problem ? akcijom ili umisljanjem ? :wink:

ludo dete:
Da,često to sebi govorim, ali se onda plašim da ću ureći i da će se i desiti nešto još gore...
Ja licno shvatam da je sujevernost takodje emocija koja se tesko kontrolise.
Kada bi promenila nik u "Destinys child" oslobodila bi se tog straha :wink:
dete sudbine:
Pošto se obično javlja kada žalim za nekom propuštenom prilikom ili pogrešnim postupkom (svojim, naravno), pokušam da razmišljam ovako: prošlost je prošlost i ne može se promeniti; koliko god ovo iskustvo bilo loše, sigurno te je nečemu naučilo - barem toliko da ne ponoviš istu grešku; ko zna zašto je to dobro i šta će iz tog naizgled lošeg iskustva proizići, što može biti dobro;
Now you talking !! deo te "proslost je proslost' price je i cinjenica da si u toj
"proslosti" "dobila od roditelja" sve ono sto te cini onim sto jesi, i svaka tvoja odluka, izbor,opredeljenje te definise i dovodi do "ludog deteta" koje je danas zivo i komunicira sa svetom. Samim tim nijedna tvoja odluka nije bila pogresna posto (cinjenica je ) su te odrzale u zivotu. Sama srz zivotnog smisla - ostati ziv.
crazy kid:
ništa ne traje večno
Koji je rok trajanja Istine, Ljubavi i Egzistencije ?
smart baby:
pa će tako i ova situacija proći, a sećanje na nju će vremenom izbledeti, zato je važno ne gubiti volju, jer nikada ne znaš šta te sutra čeka itd.
Ovo je vec izjava u "do jaja" kategoriji, jedino sto bih ja dodao je " ne gubiti nadu "

Rujevit:
Da je moglo bilo bi, ovako nije...dakle nije moglo biti gore:)
Evo da ovako postavimo situaciju. Dosao si do zivotne raskrsnice, morao si da se odlucis za
recimo levo ili desno ( da izbacimo pravo ), otisao si desno, i nesto lose ti se desilo.
Ti pokusavas da tvrdis, da nisi mogao da odes levo i da tom prilikom nije nista gore moglo da ti se desi, samo zato sto je cinjenica da si otisao desno. To znaci da ti osecas da nemas
slobodnu volju, ili slobodu izbora.

CaLiMeRo:
On se ne zaboravlja.

O "Bice bolje" vs. "Moglo je biti i gore": prva izjava je bolja, jer podrazumeva akciju... kao - zivim i radim po svom, sa nadom. A ova druga izjava mi je nekako... za vadjenje, i u svojoj sustini nije pokretacka.
" Bice bolje " je nadanje optimizmom
" Moglo je biti gore " je uteha istinom, neki ljudi smatraju da istina oslobadja, a mene licno i pokrece.
Iako nam se osecaj razlikuje, oboje smo u pravu.

Tuzni_patak:
Ne duhovne konekcije, već sujetne konekcije....

Za duhovnu je bitno nešto drugo...ne reći nešto što ti duša ište...

Da li si uspeo da provalis, da bi bilo mnogo, mnogo gore, da sam ja kojim slucajem prihvatio
tvoju opkladu.
A posto si ekspert za terminologiju, budi ljubazan pa nam kazi sta je dusha a sta je duh ?

Posto za tebe duhovna konekcija nije voleti, osecati, razmisljati isto ?

Ne bi bilo hrdjavo da ubacis moj citat koji me karakterise kao sujetnu osobu ? :oops:

CaLiMeRo:
Citat: Sta je "to" ?
to sto si rekao.

Citat: A razlika izmedju Istine i Potpune Istine je ?
Fali zarez.
Potpuna, istina bi glasila...

P.S. A ti si neduhovit. Ili nevaspitan.[/QUOTE]

Rekao sam " moglo je biti gore " to je istina, ti iz bilo kog razloga tvrdis da nije.
Potpuna, istina bi glasila ??? ( mislio sam da hoces da kazes Potpuna istina, sorry, my bad )
Da li mozes da zamislis kako bi meni bilo, da znam da osecas da sam neduhovit i nevaspitan. :oops:
Izveo sam srpsko-shatrovachku zamenu slogova tvog nika bez namere da u tebi izazovem
losh osecaj, prvo sam flertovao sa motivom CaRaLiMe, shto bi vise odavalo Carski status,
da bi se ubrzo prebacio na Rokenrol feel, Rock,ali, me. U feel me now ?

Nema potrebe da flertujes sa motivima. Ogranici se na citanje i pravilno razumevanje postova.
Bice dovoljno.

Understood?

P.S. Oko istine - htela sam da kazem da je glupo tesiti se jednim od mogucih ishoda. dakle, moglo je biti i gore, kao sto je moglo biti i bolje. A ni jedno ni drugo nije bitno, posto je vec bilo ono sto je bilo.

Back