Moderni vs. Napredni način nošenja sa traumom

Sekhem

Zainteresovan član
Poruka
494
Moderni način nošenja sa traumom se svodi na potiskivanje i pokušavanje zaboraviti, ali to ne donosi iscjeljenje zapravo je uvod u ispoljavanje nekontrolisanih misli i emocija ponovo iz sjene na vidjelo na kaotičane načine koje se ponavlja u cikličnim periodima. Zapravo je potreban jedan period kumulacije da se od traumatičnog događaja počnu ispoljavati simptomi i to je cirkulatorne prirode.

Moderan način podržaje ekstremno ispoljavanje bijesa, tuge, mržnje, straha itd. kao izduvni ventil u krajnjoj mjeri.

Napredni način putem vježbi disanja i dubokog opuštanja, možemo to nazvati meditacije kada se dešava ubrzana i temeljita čistka nesvjesnih utisaka traume suočavanje sa uzrokom je manje prihvatljivo, pogotovo od strane religiozno nastrojenih koji takvo tehnike demoniziraju zbog nedovoljnog razumijevanja procesa koji se odvijaju usljed takvih vježbi.

Zapadnjačka Religija na to gleda kao na nešto opasno, kao i medicina Psiholozi, Psihijatri i Psihoterapeuti ukazuju kako je za to potrebno vodstvo učitelja, kao da vas neki autoritet mora učiti kako da upravljate svjesno svojim dahom, tijelom, umom i psihom kada to i sami možete postići.

1000006558.jpg

Zapadnjačka Religija na to gleda kao na nešto opasno, kao i medicina Psiholozi, Psihijatri i Psihoterapeuti ukazuju kako je za to potrebno vodstvo učitelja, kao da vas neki autoritet mora učiti kako da upravljate svjesno svojim dahom, tijelom, umom i psihom kada to i sami možete postići.
ja znam da meditiram, ali je ipak potrebna psihoanaliza da bi se problem resavao, neko mozda moze sam, kao ja, ali vecini je potrebna pomoc

ako je covek u fazi da mora da legne, on je vec u depresiji, jako tesko ce se sam izvuci, ja mogu, ali vecina ne, tako da cisto sumnjam

Meditacija i određene vrste disanja su tehnike to je nešto što se vježba da bi se čovjek usavršio. Mogu pomoći pri lakšim i srednjim psihičkim i tjelesnim poteškoćama, dok za teške poremećaje je potreban odlazak Psihijatru, Neurologu, Psihologu i Psihoterapeutu i medikamentna terapija čak i srednje teški slučajevi zahtijevaju slično.

Back