!MODA ZA MUSKARCE !

Poruka
6.421
Sve TV stanice,dnevni listovi,nedeljni i mesecni magazini,svuda i na svakom mestu,iznose se detalji modnih trendova za zene.OK. Tako i treba,ne da imam nesto protiv,
nego sta cak vise,volim i sam da nekada pgledam,sta je u trendu u znskoj modi,za sadasnji trenutak.Tako sam obavesten (o hvala bogu,napokon) one uzasne uske
pantalone zenske,one kao helanke,konacno im je dosao kraj.Sve svetske modne kuce,za prolece leto 2O2O,reklamiraju zenske pantalone,ravnog kroja.! Ali,sta sa
muskarcima.?Danas,kada se o toj famoznoj rodnoj ravnopravnosti,toliko razglaba,sta je,pitam ja sve,sa nama muskarcima.Sta se nama predlaze u modnoj industriji
za nas muskarce.Mi kao da nas je moda,nekako stavila u zapecak,po pitanju modnog odevanja.Kada govorimo o muskoj modi oblacenja,hteo bih odmah da naglasim,
da pod tim ne mislim na onu "modu" za klince.Modu za tinejdzere,koji su se oduvek oblacili "apa drapa".Mislim dakle,na one prave muskice,na one izme 3O i recimo 45
godina.Za te muskarce,tih godina,kaze se obicno,muskarci "u najboljim" godinama.Sta je sa tom kategorijom muskaraca,zar je modna industrija,potpuno digla ruke od
nas.Zar je moguce,da je zenska "ravnopravnost",potisla nas "muskarcine",na margine modnih zbivanja.?

• Podržavam
Reactions: DUH
N
Sve TV stanice,dnevni listovi,nedeljni i mesecni magazini,svuda i na svakom mestu,iznose se detalji modnih trendova za zene.OK. Tako i treba,ne da imam nesto protiv,
nego sta cak vise,volim i sam da nekada pgledam,sta je u trendu u znskoj modi,za sadasnji trenutak.Tako sam obavesten (o hvala bogu,napokon) one uzasne uske
pantalone zenske,one kao helanke,konacno im je dosao kraj.Sve svetske modne kuce,za prolece leto 2O2O,reklamiraju zenske pantalone,ravnog kroja.! Ali,sta sa
muskarcima.?Danas,kada se o toj famoznoj rodnoj ravnopravnosti,toliko razglaba,sta je,pitam ja sve,sa nama muskarcima.Sta se nama predlaze u modnoj industriji
za nas muskarce.Mi kao da nas je moda,nekako stavila u zapecak,po pitanju modnog odevanja.Kada govorimo o muskoj modi oblacenja,hteo bih odmah da naglasim,
da pod tim ne mislim na onu "modu" za klince.Modu za tinejdzere,koji su se oduvek oblacili "apa drapa".Mislim dakle,na one prave muskice,na one izme 3O i recimo 45
godina.Za te muskarce,tih godina,kaze se obicno,muskarci "u najboljim" godinama.Sta je sa tom kategorijom muskaraca,zar je modna industrija,potpuno digla ruke od
nas.Zar je moguce,da je zenska "ravnopravnost",potisla nas "muskarcine",na margine modnih zbivanja.?
Na muškarcu mi se najviše svidja kad je lepo obučen.Elegancija-bela košulja,crno odelo.😁

• Podržavam
Reactions: DUH

.
najbolje je kad udjem u prodavnicu cipela, kad ono desetak pari muškh cipela i dvesta pari ženskih :D

:lol:
FB_IMG_1587575346251.jpg

Evo malo rodne ravnopravnosti, da vidite kako je ženama koje prate modu:

2016-photography-suits-men-cultivating-leisure-suit-Korean-short-sleeve-Color-suits-Theatrical-Costume-pants-Small.jpg

Nisam mogla da odolim :)

Meni su odela OK na ovim starim fotografijama, a sada su mi ok ako ih muškarac onako ležerno nosi, bez kravate, ili još bolje sako, košulja i pantalone, ali da to ne bude odelo, nego onako nenametljivo uklopljeno...

Poslednja izmena:
Meni je 55 godina tj. nisam više u "najboljim" godinama zato se volim se obući po svome ukusu uz eventualno mišljenje supruge.U ovakvim i sličnim kombinacijama se osećam najbolje.Što se nekome dopada drugome opet ne.Istina je da u našim prodavnicama,buticima i dr. mnogo manje muških odevnih predmeta nego ženskih, tako da je nama muškima i teže izabrati odgovarajuću odevnu kombinaciju.Pošto sam prošao te najbolje godine dopuštene su mi i greške.....;),mislim što se mode tiče.

0-02-05-3124234252cd1d6d219be69be52820e85f0bb03b1ccece34ecf94d871b48a7c3_378c4984.jpg

Evo malo rodne ravnopravnosti, da vidite kako je ženama koje prate modu:

2016-photography-suits-men-cultivating-leisure-suit-Korean-short-sleeve-Color-suits-Theatrical-Costume-pants-Small.jpg

Nisam mogla da odolim :)

Meni su odela OK na ovim starim fotografijama, a sada su mi ok ako ih muškarac onako ležerno nosi, bez kravate, ili još bolje sako, košulja i pantalone, ali da to ne bude odelo, nego onako nenametljivo uklopljeno...
Meni je ovo OK. Nije fer da muškarci u dugim odelima trpe vrućinu od 40°C, znam kako je meni bilo kad sam bila u Osnovnoj školi i morala da nosim "kratki rukav" a skoro do laktova 🥺
Sada žene idu polugole, ovo je pristojno.
(Samo se treba navići inače zašto da ne?)

Ne mogu nikako da shvatim da neko kombinuje odelo i patike.

To je trend. I žene nose divne letnje haljine i dole nabudžene patike... Ružno je, ali je super za hodanje jer su sandale, i one najudobnije, pravljene za za vožnju taksijem, a ne za hodanje... Sve počelo filmom Working Girl, kad Melani Grifit ide na posao doterana, a dole patike, i tek kad stigne u kancelariju uzme štikle (btw. ovo je za temu Najbolje noge).

working-girl-melanie-griffith-sneakers-1.jpg

To je trend. I žene nose divne letnje haljine i dole nabudžene patike... Ružno je, ali je super za hodanje jer su sandale, i one najudobnije, pravljene za za vožnju taksijem, a ne za hodanje... Sve počelo filmom Working Girl, kad Melani Grifit ide na posao doterana, a dole patike, i tek kad stigne u kancelariju uzme štikle (btw. ovo je za temu Najbolje noge).

working-girl-melanie-griffith-sneakers-1.jpg

Zato ko ne zna da igra ne treba da se hvata u kolo. Ružno izgleda. Muškarci naročito, jer nije strašno nositi cipele.

Ovde bih ubrojao i one sa debelim vratovima koji stave kravatu i odu na svadbu a onda u neko doba moraju da je olabave jer ih ''guši''. Ne guši te, majstore, nego salo hoće da iskoči.

Kad sam već pomenuo svadbe, one su svojevrsni detekror koji nepogrešivo otkriva ljude bez ukusa za odevanje. Tu odmah vidiš koji muškarci ne nose recimo košulje i odela sem na svadbama. Sećam se svakakvih smehotresno živopisnih idejnih rešenja iz vremena SRJ, naravno sve made in ''Prvi maj'', Pirot.

Nisam bila lenja, proverila sam trendove za ovu sezonu:
1. torba, nošena unakrst
2. havajke - u tekstu ih zovu kubanke
3. zvoncare
4. midi bermude
5. veliki blejzeri
6. pačvork dezen
7. komotna odela
8. velike naočare za sunce
9. visok struk
10. papuče i sandale sa dve trake

Zvuči kao stajling dilera iz američkih filmova sedamdesetih i osadesetih godina...

Evo kako to zamišljaju: https://www.thetrendspotter.net/street-style-trends-from-mens-fashion-week-s-s-2020/

Back