Mocni udvarac

Joj, Gazelice, ne znam šta da ti kažem na ovo sve. Kad sam svojevremeno tražila posao pošto sam obnovila godinu na faxu, dva puta sam bila u situaciji da me potencijalni poslodavac startuje za "extracuricular activities". Oba puta mi je ponuđeno radno mesto za koje nisam bila dovoljno kvalifikovana i to mi je bio signal za uzbunu. Onda su krenule neke polupristojne ponude, na šta sam pokušala da odigram na kartu neregistrovanja a kad su ponude postale otvorene, okrenula sam se i otišla. Ali to su bili samo intervjui za posao, u butiku (nešto ozbiljnijem) i klubu-ponuđena su mi rukovodeća mesta. :roll:

Kod tvoje drugarice je situacija utoliko složenija što ona tu već radi i što su ljudi sa toliko moći i uticaja malobrojni i svi se znaju. Tu joj preostaje eventualno snimanje, umnožavanje i prezentovanje jednog primerka uz opasku da će za to saznati njegova žena, kolege, nadređeni, policija, Olivera Barać, NVO kojih se to tiče, njegovi politički saradnici&protivnici... (Ruku na srce, danas bez političkog angažovanja nema napretka do tog nivoa.)

Ali to sam samo ja. Kad me neko uvredi i prozove, uzvratiću mu bar istom merom. Uh, kako sam ogorčena, naročito na forumske sveznalice! (Ovaj put neću nikog da imenujem, prepoznaće se sam.) Znate li vi, ljudi, kad je pisan Tihi Don? I u njemu ona opaska da "pas ne skače dok kuja ne mahne repom"? Davno, jako davno. Pa zašta se Klara Cetkin borila (izuzev za pravo glasa) ako mi ne smemo da se obučemo kako hoćemo (sve dok je to u granicama pristojnosti) i da se nasmešimo?! Šta treba, da budemo večiti mrgudi?

Ma, da...Uvek su oni jadni neduzni, nego ih je zena isprovocirala...Taj izgovor bi im mozda upalio da su majmuni (pa i oni su previshe inteligentni za toliko nekontrolisano ponasanje)

Back