Moc podsvesti

...gledano sa holivudskog brda.

Svet seze mnogo dalje od horizonta koji se sa tog brda nazire. Bezobrazno je jednostavan, prost i obican, toliko je prost da to vredja ineligentnog coveka.
Kao sto covek nije dovoljno inteligentan da shvati najkomplikovanije stvari, tako nije ni dovoljno jednostavan i prost da razume ono najjednostavnije.
I ta margina se suzava. Margina onoga sto covek moze da razume je sve uza. Van te margine se nalazi podsvest, sa obe strane. Cak i kada dodjemo do nje, zbunjeni smo jer ne znamo ni ko smo, ni sta zelimo, ni kuda idemo. Zato se vracamo i pravimo sale, drzeci se sigurnog.

Podsvest ne postoji.
To je iзmislio Frojd, иначе какаин снортер и ментална беда, не би ли тиме избегао све оно што није умео да објасни. Све што не зна трпао је у подсвест и тако успевао да глуми научника.
ДОКАЗ: Ако је подсвест ван домашаја свести, како онда свест зна за то! Практично Фројд је рекао: ја сам свестан нечега чега је немогуће бити свестан! И наравно, друге интелектуалне беде населе на јефтин трик. Фројд умро, али подсвест остала.

Нема подсвест. Има само свест и несвест.
Тачка.

сачувај ме боже америчких научника. !! Све техничар до техничара...уватили се инструмената ко пијан плота, па штекају ли штекају...ко хитлеровци митраљезима. Свака њихова теорема је недоказива. Исти они су предвидели пропаст света неколико пута у прошлости, последњи пут свет је требао да пропадне 24 децембра 2012...и омаче се некако те остаде! Опет!
После тога нико ништа и не помиње ту исту пропаст.

Чекам следећу пропаст света, верујем у једну свету америчку академију наука, и живот будућих америчких научника! Амин.

Americka psiholoska skola je po meni najbolja.
Kverkuse nesvest i podsvest su ti jedno te isto, tj. velika baza podataka. Da ti preciziram, student koji buba neku knjigu, podatke sortira u podsvest, pa posle na ispitu komunicira sa svojom bazom podataka da bi dao odg, ne moze biti svestan svga naucenog u jednom trenutku.
Tako ti je otprilike i sa kompjuterom, sve programe koje instaliras stoje u memoriji, ne mozes bas sve da pokrenes odjednom jer ce komp da zablokira.
RAM memorija i Hard Disk za kompjuter, svest i podsvest za covijeka...

Baveći se hipnozom, shvatio sam kolika je moć podsvesti. Možete kod čoveka posthipnotičkom sugestijom izazvati određene reakcije na nešto čega on nije svestan. Racimo da se smeje ako se uhvatite za uho. On ne zna zašto se smeje, ali je interesantno što pokušava da to racionalno objasni. :)

Moc podsvesti - Dzozef Marfi Da li ste citalai ovu knjigu i sta mislite o njoj i slicnim knjigama??? Da li podsvest zaista ima neku moc? Da li je neko probao te "recepte" za srecniji zivot i da li je to dalo rezultat?

Odlična knjiga.
Uz pomoć nje sam ostavila cigare na četiri dana, a onda je naleteo neki životni problem, i ponovo sam zadimila.
Veoma, veoma praktične savete tamo možete naći.

naprotiv
razmisljanje je podsvesno
sve sto dolazi u svest je samo kranji rezultat
Pa čemu onda služi svest?
Svest je u najopštijem značenju: sveukupnost vlastitih psihičkih doživljaja (oseti, opažaji, sećanja, mišljenje, predstave, asocijacije, osećanja, potrebe i sl.) koje smo u stanju neposredno da opazimo introspekcijom i relativno jasno opišemo ili na drugi način izrazimo.
Podsvesni deo u ogromnoj meri vrši uticaj na svest i donošenje odluka, ali je u svesti sposobnost razmišljanja i svest donosi odluke.

garant se poludi od toga :think:
u stvari sad sam hmmm ocajnikava pa bih to i radila ali garant ne valja da se to radi. ko ne mora bolje da ne radi : ( a to ce i da privuce ocajne

evo u vezi para:

- Ja volim novac.
- Novac mi stalno pristiže lako i brzo.
- Izvor mojih prihoda je nepresušan.
- Ja zaslužujem da imam mnogo novca.
- Uvek imam više nego dovoljno novca za sve svoje potrebe.
- Osećam se veoma prijatno kada imam puno novca.
- Novac mi uvek dolazi u pravo vreme.
- Svakog dana moje bogatstvo je sve veće, veće i veće.
- Moja finansijska situacija se popravlja iz dana u dan.
- Volim da trošim novac, i sve što potrošim višestruko mi se vraća.
- Živim u svetu punom bogatstva gde ima dovoljno za sve.
- Meni je jednostavno da zaradim novac.

:zcepanje:
ali mozda i uradim jojojojojjj

Poslednja izmena:
pa plasi me, dok se jos nisam upecala... a tebe?

- - - - - - - - - -

mislim to me nekako plasi, sumnjivo deluje ipak... mozda je uzeo od lujze hej

- - - - - - - - - -

mada sta mi drugo preostaje :dontunderstand:

- - - - - - - - - -

pa mozda mi podmetnu jos neku podsvesnu poruku a da ni ne znam :think:
nije od lujze hej nego od bredlija tompsona, pise tamo na O nama

Poslednja izmena:
Pa čemu onda služi svest?
Svest je u najopštijem značenju: sveukupnost vlastitih psihičkih doživljaja (oseti, opažaji, sećanja, mišljenje, predstave, asocijacije, osećanja, potrebe i sl.) koje smo u stanju neposredno da opazimo introspekcijom i relativno jasno opišemo ili na drugi način izrazimo.
Podsvesni deo u ogromnoj meri vrši uticaj na svest i donošenje odluka, ali je u svesti sposobnost razmišljanja i svest donosi odluke.

sluzi komunikaciji
naravno, mi dozivljavamo donesenje odluka kao nesto svesno, ali u realnosti, to je samo krajnji produkt automatizma nasih tela

Back