Moc podsvesti

Sve te knjige popularne psihologije nose trunku istine koj ase zasniva na tome da dosta toga zavisi od nas, naših ponašanja, odluka itd., ali ostalo je zabluda. Ali, kod svih njih je osnova: sve zavisi samo od čoveka, a ma nemoj, je li to važi i za zemljostrese npr. ili to što mi je koža bela, a ne crna i sl. (Doduše, u poslednje vreme se prilagođavaju i navode da čovek treba prema svojim afinitetima, mogućnostima da bira, tj. da ima i nešto iznad čoveka - ali to su neke druge knjige o njima ne bih)...Međutim, paradoks je sve to i na kraju mislim da je veća šteta od koristi. Zašto? Zato što u globalu zaluđuju mase, daju im lažnu nadu i oni posle izvesnog vremena bivaju povređeni...kada pufffff prošlo je više godina koliko sam verovao u te ideologije i nišsta. Tu je taj trenutak kada se pita: Zar je moguće da sam JA taj koji je nesposoban da ostvari tako jednostavne knjiške "recepte"... i eto ti depresija.

Sve te knjige popularne psihologije nose trunku istine koj ase zasniva na tome da dosta toga zavisi od nas, naših ponašanja, odluka itd., ali ostalo je zabluda. Ali, kod svih njih je osnova: sve zavisi samo od čoveka, a ma nemoj, je li to važi i za zemljostrese npr. ili to što mi je koža bela, a ne crna i sl. (Doduše, u poslednje vreme se prilagođavaju i navode da čovek treba prema svojim afinitetima, mogućnostima da bira, tj. da ima i nešto iznad čoveka - ali to su neke druge knjige o njima ne bih)...Međutim, paradoks je sve to i na kraju mislim da je veća šteta od koristi. Zašto? Zato što u globalu zaluđuju mase, daju im lažnu nadu i oni posle izvesnog vremena bivaju povređeni. kada pufffff prošlo je više godina koliko sam verovao u te ideologije i nišsta. Tu je taj trenutak kada se pita: Zar je moguće da sam JA taj koji je nesposoban da ostvari tako jednostavne knjiške "recepte". i eto ti depresija.

Priznaces da zavisi od coveka, mnogo toga. Znas, kad sam bila tuzna i depresivna nekako je sve islo nizbrdo, ta neka visa sila nije mi sama od sebe narucila sunce posle kise. Onda sam se pocela citat ovakve knjige. Meni sve to zaista ima smisla ali ako radis na realno ostvarljivim stvarima i ako pri tom radis na tome, nista ne pada s neba... Sad sam ok, naucila sam da su te ruzne stvari i promasaji zapravo lekcije,i zvucem pouku iz cele price pa krenem dalje. Razmisljanje o tome, tuga, pa i depresija nisu mi donele nista dobro. Knjiga jeste!

Zasto niko ne napise knjigu: MOC SVESTI .. ?

Svesti se svesno odricemo, budimo se i lezemo uz farmu, a ovamo trazimo lake poene u koriscenju podsvesti.

Neko ko nema ili ne zeli svest, ne treba da resenje svojih problema trazi u podsvesti.
Treba da kupi ogledalo, da se pogleda, svesno, i da kaze:
,nema lakih poena!
Za to je potrebna hrabrost koju svaki covek ima.
Na zalost, prestali smo da budemo svesni svoje hrabrosti onda kada smo dozvolili televizoru da upravlja nasim zivotima.

Farma nikako... :bljak: Moc podsvesti i slicne knjige zapravo i pomazu coveku da se suoci sa samim sobom, da sebe prihvati i veruje da zasluzuje postovanje samo zato sto je to sto jeste... Ako sebe ne postujes ko ce te? S druge strane ne treba ih shvatati bukvalno. TV - ne misliti nista, mozak na otavu. Mada opet zavisi sta gledas, ima jako korisnih stvari za videti i nauciti.:lol:

Gledanje na TV-u "jako korisne stvari za videti i nauciti"

nije isto sto i

Raditi korisne stvari.

TV nam daje iluziju rada i ucenja, udaljujuci nas od stvarnog rada i ucenja.

Atrofiramo generaciju za generacijom.

Gubimo formu, gubimo i sustinu.

Poslednja izmena:
Evo ja bih preporucio jednu knjigu na slicnu temu iz 1925. - 'Kako gospodariti sobom pomoću autosugestije'

"Mozemo li sebi pomoci? Emil Kue u ovoj knjizi nadahnuto i uvjerljivo dokazuje da je odgovor potvrdan!
Kroz desetine i desetine autenticnih primjera izljecenja iz svoje bogate prakse, Kue na jasan i jednostavan nacin, ne ulazeci u komplikovano i nepotrebno teoretisanje, tumaci svoju metodu koriscenja svjesne autosugestije.
Nastala prije sedam decenija, Kueova metoda se danasnjem citaocu moze na prvi pogled uciniti pomalo naivnom i nedovoljno naucno zasnovanom.
Valja, medjutim, podsjetiti da savremena medicina, a posebno moderna psihosomatska medicina, koja u poslednjih cetvrt vijeka dozivljava buran razvoj, kao svoje osnovne postulate koristi upravo Kueove teze o uticaju svijesti na vegetativni nervni sistem."

download:

http://www.***********/file/1157046...dariti_sobom_pomocu_svesne_autosugestije.html

ja sam recimo kao klinac citao par knjiga od dejla karnegija..i shvatio da je sustina tzv "uspeha" u zivotu..laz obmana i prevara bliznjega svoga..pazi prva knjiga se zove "kako steci prijatelje i naklonost ljudi" a svodi se..na ..manipulaciju i iskoristavnje drugih na malo suptilniji nacin..

sva ta literatura je sviranje klincu
cinjenica je da upravljanje svojom pshihom, kako god je nazivali i raslojavali, donosi mnogo dobrih stavri
samo uspostaviti neki konstantan model je mnogo tesko

fakat je da je covek izmedju ostalog i bice navika..tako da ako je neko 25 godina ziveo na jedan nacin i od malena uslovljavan da zivi tako i da razmislja tako ..nece taj moci nikakvim cudima da to izmeni preko noci..
s druge strane da bi ikakva promena mogla da uhvati korena coveku trebaju iskustva koja ce da podupru..novim navikama novim nacinima razmisljanja covek mora brzo da dobije merljiv rezultat u vidu lepseg i boljeg iskustva..ako to izostane..covek ce mesto napretka da nazaduje vrlo mnogo..u najmanju ruku stecice frustraciju

Evo ja bih preporucio jednu knjigu na slicnu temu iz 1925. - 'Kako gospodariti sobom pomoću autosugestije'

"Mozemo li sebi pomoci? Emil Kue u ovoj knjizi nadahnuto i uvjerljivo dokazuje da je odgovor potvrdan!
Kroz desetine i desetine autenticnih primjera izljecenja iz svoje bogate prakse, Kue na jasan i jednostavan nacin, ne ulazeci u komplikovano i nepotrebno teoretisanje, tumaci svoju metodu koriscenja svjesne autosugestije.
Nastala prije sedam decenija, Kueova metoda se danasnjem citaocu moze na prvi pogled uciniti pomalo naivnom i nedovoljno naucno zasnovanom.
Valja, medjutim, podsjetiti da savremena medicina, a posebno moderna psihosomatska medicina, koja u poslednjih cetvrt vijeka dozivljava buran razvoj, kao svoje osnovne postulate koristi upravo Kueove teze o uticaju svijesti na vegetativni nervni sistem."

download:

http://www.***********/file/1157046...dariti_sobom_pomocu_svesne_autosugestije.html

E hvala za preporuku, i za link naravno... Procitacu vrlo rado volim knjige ovog tipa...
preporucujem pokumentarac The secret!

Priznaces da zavisi od coveka, mnogo toga. Znas, kad sam bila tuzna i depresivna nekako je sve islo nizbrdo, ta neka visa sila nije mi sama od sebe narucila sunce posle kise. Onda sam se pocela citat ovakve knjige. Meni sve to zaista ima smisla ali ako radis na realno ostvarljivim stvarima i ako pri tom radis na tome, nista ne pada s neba... Sad sam ok, naucila sam da su te ruzne stvari i promasaji zapravo lekcije,i zvucem pouku iz cele price pa krenem dalje. Razmisljanje o tome, tuga, pa i depresija nisu mi donele nista dobro. Knjiga jeste!

Slažem se sa tobom, ima dosta dobrih strana u tim knjigama, one u trenutku podižu čoveka kad mu je najteže to je od ogromnog značaja, da čovek ne padne skroz. Samo ne mislim da su apsolutno istinite, jer zaboravljaju onaj deo priče kad se nešto desi zato što je neko deseti umešao svoje prstiće. U nekim drugim knjigama tipa "Koliba" se piše o tome. Doduše, razlog je uvek taj što čovek treba nešto da nauči iz cele priče, dakle iz nazovi patnje i onda da krene dalje u život spreman i poučen.
Htedoh da naglasim da ne zavisi baš sve samo od nas, što mnoge knjige ovog tipa iz uvodnog posta kao npr "Moć podsvesti" žele da istaknu. To je dobro za one kojima nedostaje samopouzdanje na prvu ruku, međutim, posle kad skapiraju da to ne pije vodu baš uvek, dolazi do kraha...dakle i ovakve knjige treba da čita zrela osoba, a imamo gomilu klinaca koji ih gutaju i uzimaju sve za zdravo za gotovo.
One imaju dakle uticaj kao extazi i tako neke lake droge.
U njima se pumpa podsvest kao mišići kad se bilduju, mogu da ponesu nešto teško, ali pucaju na raznorazne neplanirane situacije, gde se zahteva visprenost, domišljatost, senzibilnost misaonih vibracija i osećaja prema sebi i drugima. Te knjige dotiču podsvest, ali ne ulaze u srž problema i ne leče kako treba, samo površno. Moć, moć, moć, tako veštačko i tako napadno.
Od knjiga popularne psihologije, više mi se dopadaju knjige koje se baziraju na osećajima, kao npr "Magnet srca". One naglašavaju da polazna tačka svakog "lečenja" predstavlja svesnost osećanja i usmeravanje istih onako kako nama odgovara..dakle seti se kako bi želeo da se osećaš i onda sam proizvedi to u sebi i na taj način ćeš biti bliži nekoj svojoj želji. Samo, u ovoj situaciji dobro moraš da paziš šta ćeš da poželiš.
Znači, svodi se na isto, za jedne i druge, ne igraj se sa svojim životom, nego prepoznaj, upoznaj prvo sebe i onda furaj dalje...putevi se otvaraju.

download:

научно засновано? лаж-теорија наметнута поста "истна"
буран развој? природа је склад, наука пуца.

Sve te knjige popularne psihologije nose trunku istine koj ase zasniva na tome da dosta toga zavisi od nas, naših ponašanja, odluka itd., ali ostalo je zabluda. Ali, kod svih njih je osnova: sve zavisi samo od čoveka, a ma nemoj, je li to važi i za zemljostrese npr. ili to što mi je koža bela, a ne crna i sl. (Doduše, u poslednje vreme se prilagođavaju i navode da čovek treba prema svojim afinitetima, mogućnostima da bira, tj. da ima i nešto iznad čoveka - ali to su neke druge knjige o njima ne bih)...Međutim, paradoks je sve to i na kraju mislim da je veća šteta od koristi. Zašto? Zato što u globalu zaluđuju mase, daju im lažnu nadu i oni posle izvesnog vremena bivaju povređeni...kada pufffff prošlo je više godina koliko sam verovao u te ideologije i nišsta. Tu je taj trenutak kada se pita: Zar je moguće da sam JA taj koji je nesposoban da ostvari tako jednostavne knjiške "recepte"... i eto ti depresija.

Interesantno je da većina nas ovde nastupa autoritativno sa svojim tvrdnjama ali sa nedovršenim ili neuoptpunjenim saznanjimka o onome što se ima za predmet diskusije.
Skoro će tri decenije od kako sam počeo svoja istraživanja na ovim poljima. I sam sam se u tim trenucima pitao ista pitanja kao što se većina pita ovde na forumu.
Medju prvim knjigama koje su mi došče šaka bile su: "We don't Die," (Mi ne umiremo), "The Magic of Bekieving," (Magija verovanja) a onda se našla i knjiga od Jozepha Murphy-a "The Power of Subconscious Mind," (Moć podsvesti). Za ovim knjigama se nanizalo i drugih nekoliko stotina.
Tačno je da je svaka od tih knjiga otkrivala po neki deo sveukupnog mozaika ali nijedna nije mogla, kao ni njihovi autori doneti sveukupno saznanje i razumevanje. Ne bi ih trebalo odfbacivati ali ih istovremeno ne treba uzimati suviše bukvalno.
Neophodno je sve te male kamičke uzimati i slagati u vlastiti mozaik ličnog razumevanja.
Ako odbacujemo saznanja iz tih knjiga lišićemo se potrebnih detalja za dalju nadogradnju. Ako ih suviše bukvalno uzimamo (bez opširnijeg raumevanja) možemo sebi navući kompleks i učauriti se odnosno sprečiti svoj dalji duhovni razvitak i nadogradnju.
Tačno je da je dobar broj tih ljudi zaradio novac ali je tačno da je svaka mod tih knjiga vredna do najmanje cente svoje vrednosti.

Ukratko ću reći sledeće: Volja ima svoje mesto i ulogu u životu čoveka ali daleko od toga da je to najveća moć koja je data čoveku. Volja je samo poput akumulatora ukod neke velike mašine da startuje snagu motora (recimo dizel motora). Moć uma, naročito podsvesnog dela uma takodje postoji i ali nije baš onako kako su mnogi autori o njoj pisali. Ona je nestalna a šta više pojedinci će moći lakše da je pokrenu nego li drugi a što zavisi od dosegnutog unutarnjeg stanja uma.
Mnogi su pisali o snazi imaginacije ili vizulelizacije pa su u svojim opisima mešali imaginaciju i moć podsvesti. Imaginacija je uključivanje ne snage uma već snage Spirita da radi za čoveka.
Pa ipak, ništa od pomenutih ne funkcioniše onako kako je iznošeno u ovim knjigama da bi se drugima ovladalo i da bi se dobilo nešto bez da se plati odgovarajućom merom rada sa svoje strane.
Bukvalno, korišćenje pomenutih uvek je pod dejstvom Zakona Uzroka i Posledica i ako sve ne teče u skladu sa Zakonom Ljubavi biva sankcionisano...
U svakom slučaju vredi istraživati i onaj ko nastzavi sa istraživanjem do kraja sigurno će doći do onih istih saznanja do kijih sam i sam došao a što sam opisao u knjizi "Ključ Života."
Svako od nas je na putu da nauči svesno živeti svoj život umesto da ga kontrolišu emocije i mnoge pasije uma. Tek pošto svako od nas (nezavisno da li smo muškarac ili žena) izbalansira svoje unutarnje principe i odradi svoje karmičke dugove dosegnuće ono čemu inače teži - da spozna i realizuje svoje prave božanstvene kvalitete....

Podsvest MANIPULISE SVEST.
pazi kad je to u ogromnoj meri ..tacno
Jednostavno, moc sile. Sto pedeset hiljada je jace od manje od deset (informacija koje nisam bio svestan do sada).
ljudi koji su hteli drugma da daju istinu su bivali spaljivani na lomaci ..terani da piju otrove i razapinjani na krstove..niko se nije obogatio
Ih, pa kad ljudi sami sebi cesto nisu u stanju da priznaju istinu, sta ce da rade sa nekim drugim ko cini da se osecaju neprijatno. Plus sto su ti bezobraznici obicno neki koji obesmisljavaju materijalno i profit.
~~~
Pre bih rekao da je to pre "moc celog bica", nego "moc podsvesti". :think:

naravno da sam citala i to je jedna zaista fenomenalno napisana knjiga cije poruke treba primenjivati...nikako je ne citati kao roman vec se vracati na procitane stranice i primenjivati taj metod...Mislim da je cudesna...neke stvari su mi se vec ispunile a za nesto krupno zasta se pripremam cu se zaista predati i ocekujem pozitivan ishod...Ima tu itekako neceg...

Back