Moc podsvesti

pa sad..nisam citao knjigu

inace svest prosecno inteligentnog coveka obradi oko 7 ili 8 informacija u sekundi ako se dobro secam dok za to isto vreme njegova podsvest obradi oko 150 000 informacija

Citao vise puta. Nisam imao uspeha :) Vidi, prosto je to: uz pomoc podsvesti mozes sve. I da izlecis neizlecivu bolest, i da postanes milioner... Samo je potrebno da imas jaku volju. A to je najteze. Kako kad te boli zub ubedjivati sebe da te ne boli? Zato kazem da nisam uspeo, a ne mogu reci da nisam pokusavao.

pa sad..nisam citao knjigu

inace svest prosecno inteligentnog coveka obradi oko 7 ili 8 informacija u sekundi ako se dobro secam dok za to isto vreme njegova podsvest obradi oko 150 000 informacija

Dobro, ne mora se iskustvo odnositi bas na tu knjigu nego uopste na sve knjige iz oblasti popularne psihologije koje kazu da ako nesto zelimo i ako duboko verujemo u to da ce se ostvariti... To se najmanje odnosi na materijalne stvari... I naravno podrazumeva ulaganje truda u sve ono sto trud zahteva... Nista ne pada s neba to znam...:D

Citao vise puta. Nisam imao uspeha :) Vidi, prosto je to: uz pomoc podsvesti mozes sve. I da izlecis neizlecivu bolest, i da postanes milioner... Samo je potrebno da imas jaku volju. A to je najteze. Kako kad te boli zub ubedjivati sebe da te ne boli? Zato kazem da nisam uspeo, a ne mogu reci da nisam pokusavao.

I ako u pricu uvrstimo materijalne stvari onda svakako ne mislim da bi nesto moglo pasti s neba, trud i rad su nezaobilazni.;) Citala sam takvu knigu i osecam se znatno bolje, drugacije gledam na stvari i ljude. Tolerantnija sam, manje nervozna. Znaci deluje na neki nacin. :roll: Samo se pitam da li je ovo iluzija ili. Da neke sitnije zamisli sam vec ostvarila, sad radim na jednoj. I cekam rezultat. :lol:

ауто-хипнозом се ја мислим може лако контролисати подсвест а тиме и свест..

Verujes da ako nesto zamislis, duboko verujes u to i radis na tome koliko se moze raditi da ces to i postici? Pri tom (po uputstvu) stvaras jasne i zive slike o tome kako pomenuto ostvarujes kako uspevas! Ta bi zamisao trebala da se manifestuje u realnom svetu! :confused: Nema bas nekog logicnog objasnjenja za sve ovo ali... Ne moras znati ni kako i zasto funkcionise sila zemljine teze da bi hodao po zemlji... :lol:

Dobro, ne mora se iskustvo odnositi bas na tu knjigu nego uopste na sve knjige iz oblasti popularne psihologije koje kazu da ako nesto zelimo i ako duboko verujemo u to da ce se ostvariti... To se najmanje odnosi na materijalne stvari... I naravno podrazumeva ulaganje truda u sve ono sto trud zahteva... Nista ne pada s neba to znam...:D

u pitanju je zapravo..fokus..usredsredjenje..kao sto neko pomenu zubobolju..ubedjivanje sebe da zub ne boli nece nista uraditi jerbo je fokus i dalje na zubu u njegovom bolu..
tu postoji mnogo mlacenja para na mlacenju gluposti..podsvest odnosno tu procesnu moc od 150 000 informacija u sekundi je moguce upotrebiti konstruktivno naravo samo je za to neophodna jako duuugaaaa obuka..koja pocinje ..rodjenjem..

Knjigu nisam pročitao , pa o njoj nemam šta pisati ali se nadam da se tema ne odnosi samo na knjigu već i uopšteno o pojmu podsvesti i njenoj moći.
U psihologiji postoji izvesna zbrka oko pojmova podsvest,predsvest, nesvesno.
Frojd je u početku koristio pojmove predsvestno i nesvesno da bi ih kasnije zamenio jednim pojmom - podsvest. Jung je isti pojam nazivao nesvesno. I u savremenoj psihologiji ova zbrka je nastavljena. Osim toga pojmove svesno i nesvesno se mogu koristiti i za stanja.
Koji god pojam koristili on se definiše kao deo čovekove ličnosti izvan opsega neposrednog uvida ega i svesti a koji ima vlastitu autonomiju.
Volja nema veze sa moći podsvesti , volja je vezana za svesni deo ličnosti, za ego i njegovu snagu .Pošto se podsvest (nesvesno) nalazi izvan neposrednog uticaja ega, neposredni uticaj volje na nesvesno je minorno, sem u nekim posebnim stanjima (hipnotičkim i ponekad u snovima - lucidni snovi).
U psihodinamičkim teorijama , podsvest (nesvesno) ima veliku moć i uticaj na čovekov život i ponašanje. Frojd je prvi koji je to zapazio ali je Jung otišao najdalje u određivanju ove moći. On smatra da nesvesno ima vlastitu percepciju , da je osnov čovekovog psihičkog rasta i razvoja , osnov kreativnosti (stvaralaštva), da poseduje apriorno znanje koje je na neki način povezano sa izvanpsihičkim događajima.
Treba reći da većinu ovakvih Jungovih gledišta savremena psihologija uglavnom ignoriše jer se ne zasnivaju na empiriskoj metričkoj metodologiji istraživanja već su plod spekulacije i empirije koja ne zadovoljava naučne kriterije.
Na kraju , placebo nije dokaz moći podsvesti, već moći sugestije. Dokaz izvesne moći podsvesti(nesvesnog) su takozvane sublimirane poruke tj., one informacije koje svest ne zabeleži (podpražne) a koje podsvest apsorbuje . Ovakve poruke kasnije imaju uticaj na ljudsko ponašanje.

Poslednja izmena:
Zasto niko ne napise knjigu: MOC SVESTI .. ?

Svesti se svesno odricemo, budimo se i lezemo uz farmu, a ovamo trazimo lake poene u koriscenju podsvesti.

Neko ko nema ili ne zeli svest, ne treba da resenje svojih problema trazi u podsvesti.
Treba da kupi ogledalo, da se pogleda, svesno, i da kaze:
,nema lakih poena!
Za to je potrebna hrabrost koju svaki covek ima.
Na zalost, prestali smo da budemo svesni svoje hrabrosti onda kada smo dozvolili televizoru da upravlja nasim zivotima.

Poslednja izmena:
Zasto niko ne napise knjigu: MOC SVESTI .. ?

.
Ima takva knjiga, "Budjenje" Antoni De Melo. :)
Pomaze jednako kao i ova "Moc podsvesti"....
Procitas, kazes-vidi, pa covek je u pravu, od sada cu svakog trenutka biti svestan sebe i sadasnjeg trenutka,
i ukljucis TV da vidis kakav je program danas :)

@Tema, nisam citala ovu, ali jesam Tajnu
uglavnom ista je tema i poenta,
i to je nacin da nesto promenis, ako ti lezi, ako poverujes i ako odlucis.

ja znam da su se od tih knjiga najvise okoristili njihovi..pisci..svi su postali tezi za po nekoliko desetina miliona dolara..

Za sve to je kriva Opra :mrgreen:

evo jedne koju drzim u rukama
prva recenica : Ovde smo kako bismo naucili lekcije, a svet je nas ucitelj
....
U pravu je, naravno da jeste. Nije on to izmislio, nije da svi mi u nekom trenutku zivota nismo sebi rekli :ovo mi je skola, ali on je to otkuckao, odstampao i izreklamirao.
On je seo i od svih "mudrih" koje je sebi rekao u zivotu, napisao pricu i obogatio se. Samim tim cinom, on je opravdao sve sto je napisao u toj knjizi. Da covek moze (doduse u Americi) da kaze sebi :sledece god u ovo doba cu biti tezi za milion. On je uradio nesto toliko glupo da je stvari koje su ocigledne svima, napisao i prodaje kao mudrost.

Ili ona knjiga: "kako prestati pusiti",
covek je sve u pravu, i bez te knjige, uz minimum napora, svako ko zeli da prestane da pusi i radi to iz pravih razloga, usmerice svoje misli na cista pluca i slobodu koju ce imati bez cigareta, a nece brojati sate i minute od poslednje ispusene cigarte...

istina je uvek ocigledna, problem je u nasoj nespremnosti da je prihvatimo.

malo je tu iskrivljena ta logika..naime ako je neko napisao knjigu i na njoj zgrnuo milione ..ne znaci da su te reci iz te knjige..tacne..
ja nisam nikad cuo za nekog da se obogatio govoreci istinu..vec su mahom ti ljudi lincovani

tako kaze ..racionalizacija...medjutim nije taj pisac napravio milione PRIMENJUJUCI svoje savete..nego koristeci ljudsku glupost

Zamislimo da je radio neki posao za mizeriju. Imao potpuno prosecan zivot, potpuno prosecne potencijale, prosecno obrazovan.
I rekao sebi, dok je uz jedno prosecno vece gledao prosecan vecernji program: Sve cu promeniti, postacu milioner! Napisacu knjigu (iako je prosecno talentovan). Mozda je citao "Moc podsvesti" i ubedio sebe, vizuelizirao da je njegova, jos nepostojeca knjiga bestseler. Otkucao nekih 100 strana kliseisanih mudrosti i uspeo! Bas "hvatajuci sanse koje su svuda oko nas", kao sto je negde napisano u nekoj od selfhelp knjiga..."lako je, samo veruj i sve je na dohvat ruke"
One sve prodaju lakocu postojanja. A zar nije smesno lak nacin na koji je doticni izmenio svoj zivot..? :lol:

Back