Moć ljubavi

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Moć i ljubav je teško povezati u današnjem svetu. Moć asocira na agresiju,
strahovladu, pokoravanje, a ljubav je nekako za mamine maze. Međutim,
neuslovljena božanska ljubav je najveća sila u univerzumu. Njome je sve
stvoreno i zahvaljujući njoj sve postoji.

Snaga i moć ljubavi nije u tome da uništava i pokorava, već da stvara i da
preobražava. Ljubav ima moć da loše preobrazi u dobro.

I sada, da to ne bi bile samo fraze, da li imate neke životne primere koji
pokazuju moć ljubavi?

Moć i ljubav je teško povezati u današnjem svetu. Moć asocira na agresiju,
strahovladu, pokoravanje, a ljubav je nekako za mamine maze. Međutim,
neuslovljena božanska ljubav je najveća sila u univerzumu. Njome je sve
stvoreno i zahvaljujući njoj sve postoji.

Snaga i moć ljubavi nije u tome da uništava i pokorava, već da stvara i da
preobražava. Ljubav ima moć da loše preobrazi u dobro.

I sada, da to ne bi bile samo fraze, da li imate neke životne primere koji
pokazuju moć ljubavi?
nemam. Znam samo kolko su mocni tajkuni i politicari...........a to nema veze sa ljubav.

naravno... evo baš kada je bilo ono nevreme koje je napravilo veliku štetu i po Slavoniji. Gledam reportaže i ljude u poodmakloj životnoj dobi, svi su prikazani u paru, velika ih je nesreća snašla, neki su ostali bez kuće, neki stradali na drugačiji način ali oni koji su zajedno kažu da si sretni što imaju jedno drugo i da će se nekako snaći kao i do sada... To je ljubav, podrška, stvaranje, razumijevanje i u najtežim trenucima. Mislim da je moć iskrene ljubavi velika ali nisam sigurna koliko je doista ima u ovim nekim mlađim generacijama.

A kako bez zakona da uvidis da gresis
Popelo bi ti se dete na vrh glave

Pa ne mozes bez zakona.
Na primjer Evi je receno a ce umrijeti ako jede plodove. Podrazumjeva se da je stetno jesti nesto od cega ces umrijeti. Ako radis nesto sto je stetno, jos to radis muzu, to je zlo, losa namjera, cak i bez zakona, cak i da nisu kaznjeni, uradili su nesto stetno. Nije grijeh ali je zlo.
Doduse u ovoj prici Eva je znala da je drvo dobro i drago. i bila je u pravu. I zmija je bila u pravu. Nisu umrli, kaznjeni su prokletstvom. Sluge u vrtu znaju, a Bog je zao i samovoljan. Djavo. Ne moze ih kontrolisati bez zakona i kazne.

Pa ne mozes bez zakona.
Na primjer Evi je receno a ce umrijeti ako jede plodove. Podrazumjeva se da je stetno jesti nesto od cega ces umrijeti. Ako radis nesto sto je stetno, jos to radis muzu, to je zlo, losa namjera, cak i bez zakona, cak i da nisu kaznjeni, uradili su nesto stetno. Nije grijeh ali je zlo.
Doduse u ovoj prici Eva je znala da je drvo dobro i drago. i bila je u pravu. I zmija je bila u pravu. Nisu umrli, kaznjeni su prokletstvom. Sluge u vrtu znaju, a Bog je zao i samovoljan. Djavo. Ne moze ih kontrolisati bez zakona i kazne.
Dok izraste u coveka da bude samo covek ne vise od toga da ti izrastu rogovi.
Isti slucaj sa bozom.i nama.

Mozda. Pouka u SZ je da Bogovi proklinju, a u NZ da opsjedaju.
Nase je da uzvratimo istom mjerom.
šta misliš o ideji da su bogovi uključujući Jahvea neki vanzemaljski entiteti koji su sastavljali religije radi kontrole ljudi? Pazi kad se Ilija uzneo u nebo vatrenom kočijom? Ne ide se tako u astralni svet...tako se ide bukvalno na nebesa...u svemir..pa onda Jahve koji ima presto na nebesima...vanzemaljci?

šta misliš o ideji da su bogovi uključujući Jahvea neki vanzemaljski entiteti koji su sastavljali religije radi kontrole ljudi? Pazi kad se Ilija uzneo u nebo vatrenom kočijom? Ne ide se tako u astralni svet...tako se ide bukvalno na nebesa...u svemir..pa onda Jahve koji ima presto na nebesima...vanzemaljci?

Ja sam elektroinzinjer. Mi vjerujemo u nevidljivi svijet. Mehanicke stvari su nam banalne.
Svjedocenje o opsjedanju i prokletstvima u nevidljivom svijetu je mnogo interesantnije.

Ja sam elektroinzinjer. Mi vjerujemo u nevidljivi svijet. Mehanicke stvari su nam banalne.
Svjedocenje o opsjedanju i prokletstvima u nevidljivom svijetu je mnogo interesantnije.
demoni i vanzemaljci mogu biti ista stvar...nama nevidljivi kad ne žele da ih vidimo..mi vidimo jako mali opseg svetlosti odnosno EM talasa....razdvajanje Crvenog mora je čista tehnologija...da ne prićčamo o zavetnom kovčegu koji je primitivna tehnologija...
zašto grčki bogovi imaju bazu na Olimpu? nepristupačna planina...idealno za vanzemaljce...

demoni i vanzemaljci mogu biti ista stvar...nama nevidljivi kad ne žele da ih vidimo..mi vidimo jako mali opseg svetlosti odnosno EM talasa....razdvajanje Crvenog mora je čista tehnologija...da ne prićčamo o zavetnom kovčegu koji je primitivna tehnologija...
zašto grčki bogovi imaju bazu na Olimpu? nepristupačna planina...idealno za vanzemaljce...

Da nisam imao snovidjenja i iskustva bio bi sklon tom pogledu.

Back