Mobilni telefoni u školama

Da li ste za zabranu uključenih mobilnih u učionici?

• da, treba ih zabraniti

• nemam stav

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Pošto se Ministarstvo prosvete ne seća, a prosvetari su pasivni, mislim da je najbolje da sami roditelji pokrenu inicijativu protiv mobilnih telefona u učionicama.
Zašto?
Da li želite da vaše dete trećinu dana provodi u prostoriji gde je uključeno 30 mobilnih uređaja?
Zašto da se dete zrači bezveze? 30 telefona oko njega, alo ljudi?
Mobilni mu realno nije potreban dok je u učionici, takođe - skreće mu pažnju sa nastave.
U Americi se telefoni uzimaju na ulazu u školu.

Ako ste protivnih zabrane mobilnih telefona u učionici koji su vaši argumenti?
Hajde da glasamo i vidimo kakav je stav javnog mnjenja po ovom pitanju...

moze da stoji u torbi za nedaj boze ali da se ne koristi....moj sini ne nosi mobilni jer stanuje na par minuta od skole ali razumem za decu koja putuju....ipak, nema potrebe da mobilni sluzi za zabavu dok je dete u skoli, zna se za sta treba mobilni da sluzi....

Nisam fan mobilnih telefona, ali dete uvek moze da ga ugasi ili da ga da razredom staresini na pocetku casa. Telefon nije potreban u osnovnoj, ja ga nisam imao i to sam bio jedan medju retkima i nista mi nije falilo. Opet, meni je skola bila na 10 minuta hoda, bez prelazenja ulice, bez saobracaja. Opet u krajnjem slucaju, nije lose da dete ima mobilni kraj sebe, za svaki slucaj.

Ako je problem nastava, razredi uvek moze da zatrazi sve telefone pre pocetka casa, a i realno ljudi, a posebno deca, preteruju sa tim telefonima.

moze da stoji u torbi za nedaj boze ali da se ne koristi....moj sini ne nosi mobilni jer stanuje na par minuta od skole ali razumem za decu koja putuju....ipak, nema potrebe da mobilni sluzi za zabavu dok je dete u skoli, zna se za sta treba mobilni da sluzi....

neka dete ima mobilni, ali ja sam za to da se oni ne unose u učionicu, jer 30 uključenih telefona u neprekidnoj komunikaciji sa repetitorom zapravo od učionice čine mini fukušimu..... a deca tamo sede satima, pri čemu im mobilni nisu realno potrebni.
naravno, kompanije žive od toga da se kupuju telefoni, kucaju poruke, surfuje internetom itd, jaki su to lobiji....

Poslednja izmena:
neka dete ima mobilni, ali ja sam za to da se oni ne unose u učionicu, jer 30 uključenih telefona u neprekidnoj komunikaciji sa repetitorom zapravo od učionice čine mini fukušimu..... a deca tamo sede satima, pri čemu im mobilni nisu realno potrebni.
naravno, kompanije žive od toga da se kupuju telefoni, kucaju poruke, surfuje internetom itd, jaki su to lobiji....

realno, mnogo sto-sta nije potrebno ali ne mozes ni dete drzati u izolaciji i ne dati mu komp, televizor, koka kolu, mislim da branjenjem samo mozes da mu osladis datu aktivnost i napravis kontra efekat....dok god je to umereno i ne zloupotrebljava se, ne vidim zasto bih branila....

pa vidi to je standardni izgovor roditelja kao da znam gde je ,shatro sigurnije je ako ga mogu pozvati i pitati gde si sine,***** su sigurniji,bacanje para jer najmanje ce ga koristiti na takve slucajeve da se zaglavi u liftu,svi do jednog odu u drugu krajnost da se kurce novim modelom i surfuju zivkaju se smsuju bolestina

problem je što se istraživanja o štetnosti telefona baziraju na dejstvu jednog telefona na pojedinca, ne uzima se u obzir situacija kakva je učionica gde je doza 30 puta jača....

imamo petosatnu izloženost deteta dejstvu 30 telefona a da to nije potrebno jer telefoni za vreme časova ničemu korisnom ne služe...

ja svoje dete ne bih poslao u takvu sobu osim u ovakvom odelu
nuclear-suit.jpg

Нека их имају али да буду искључени на часу.

Ko će da proverava jesu li isključili telefone?
Korišćenje telefona za vreme časa povlači težu kaznu i smanjenje ocene iz vladanja, ali šta reći detetu ako usred nastave pita: "Mogu li da se javim na telefon, majka me zove?"
Kako učeitelj, nastavnik, treba da reaguje?
Treba li izgrditi roditelja?

Ko će da proverava jesu li isključili telefone?
Korišćenje telefona za vreme časa povlači težu kaznu i smanjenje ocene iz vladanja, ali šta reći detetu ako usred nastave pita: "Mogu li da se javim na telefon, majka me zove?"
Kako učeitelj, nastavnik, treba da reaguje?
Treba li izgrditi roditelja?

Родитељ ће, ако је иоле васпитан, звати за време малог или великог одмора. Сатница се зна.

Pošto se Ministarstvo prosvete ne seća, a prosvetari su pasivni, mislim da je najbolje da sami roditelji pokrenu inicijativu protiv mobilnih telefona u učionicama.
Zašto?
Da li želite da vaše dete trećinu dana provodi u prostoriji gde je uključeno 30 mobilnih uređaja?
Zašto da se dete zrači bezveze? 30 telefona oko njega, alo ljudi?
Mobilni mu realno nije potreban dok je u učionici, takođe - skreće mu pažnju sa nastave.
U Americi se telefoni uzimaju na ulazu u školu.

Ako ste protivnih zabrane mobilnih telefona u učionici koji su vaši argumenti?
Hajde da glasamo i vidimo kakav je stav javnog mnjenja po ovom pitanju...
Zanimljivo, nikad mi to ne bi palo na pamet.
A šta ćemo sa računskim centrima, tj. učionicama u kojima je po 30 kompjutera povezano u mrežu, često vajfaj. Ne znam da li isključen mobilni uopte manje zrači :think: suviše je mala naprava da bi elektromagnetsko bilo problem, dakle problem je mreža, tj. sim, a on je aktivan i kad je telefon isključen.

Nemam pojma, lupetam. Ali zanimljivo pitanje. Androidi stvarno postaju teška zaraza.

ja sam za to da djete ima pored sebe mobilni ali neki stari model koji ima samo opcije za zvanje i poruke, znaci nema interneta i igranja. U nase vreme nije bilo telefona ali je i manijaka i budala bilo dosta manje, ja sam predmet zezancije kada pricam kako je izgledalo zabavljanje pre telefona, dogovori se dan dva ranije i nema otkazivanja u zadnjem trenutku ili nazoves pa se prvo ispricas sa njegovom babom :zcepanje:pa tek ako je ona raspolozena pozove unuka da se javi na fiksni.

ja sam za to da djete ima pored sebe mobilni ali neki stari model koji ima samo opcije za zvanje i poruke, znaci nema interneta i igranja. U nase vreme nije bilo telefona ali je i manijaka i budala bilo dosta manje, ja sam predmet zezancije kada pricam kako je izgledalo zabavljanje pre telefona, dogovori se dan dva ranije i nema otkazivanja u zadnjem trenutku ili nazoves pa se prvo ispricas sa njegovom babom :zcepanje:pa tek ako je ona raspolozena pozove unuka da se javi na fiksni.

За дете је добар најјефтинији половњак, само да ради. Какав интернет, какви андроиди, јбт не знам ни шта је то.

Back