Mobilna psiha

Sve je isto samo njega nema :rotf:

Mobilni imam oko 15 godina. Ima svoje dobre a i loše strane, kao i većina stvari.
Ne volim činjenicu da me neko može uvek naći, naravno, mogu ga ja i isključiti, ali
čim ga uključim onaj ko me zvao će to znati.

Još uvek koristim svoju staruu Nokiu 6300, iako imam android. Android retko koristim,
najviše Viber i kameru, jer sam zbog posla vezana za kompjuter pa me net na androidu baš i ne zanima mnogo.
Izuzeci su kada moram da iskontrolišem poštu, a nisam kući.

Mobilni je naravno veoma koristan u nekim hitnim situacijama, ali ako saberemo sve pluseve i minuse,
moj je utisak da minus preovladava :aha:

Pametni telefoni su za pametne ljude da ih pametno koriste.

Koristim obicnu Nokiju, najrazvijenija mogucnost joj je da pusta mp3 i sasvim sam zadovoljan, a najcesce ga koristim kao sat ako cemo pravo.

Hteo sam da kupim Android, ali zbog prirode posla (plus sto sam trapav) telefon bi mi ispadao cesto, zavrsio u blatu, ili ostecen, a ne bih da bacim 150-200 eur tako.
Android kao tehnicki uredjaj jeste superiorniji, licno volim podsetnik na Android-u, lepo na kompu stavim sta trebam da uradim, kupim, Android to javi u 15:00 kada zavrsim posao, odem i kupim, puna kapa.
A i GPS je super stvar za onog ko putuje. Ako negde ima besplatnog neta Skype je milina za besplatne pozive sirom sveta, sad kolika je pokrivenost u Srbiji ne znam, ali recimo u Japanu navodno svugde ima WiFi signala i dostupnog neta.

Eventualno nije lose ko je u gradskom prevozu da stavi slusalice i slusa muziku, eventualno pogleda neki klip ako je duzi put. Dosadno mi, procitam knjigu ili strip, mogucnosti su neogranicene.

E a sto ga ljudi koriste da slikaju ono sto jedu, postavljaju milion slika, "pametnih" statusa, lajkuju gluposti, i non-stop cackaju, to je drugo, do samog mentaliteta ljudi a ne do uredjaja, a i radili su to pre pojave Androida.
Mobilni telefon je uredjaj, kao srafciger, a Android je kao mehanicki srafciger sa promenljivih vrhom i regulatorom brzine odvijanja / zavijanja. Obican zavrsava posao odlicno, napredni za naprednije korisnike, a raja ce uvek biti raja i koristiti naprednu tehniku na pogresan nacin.

Bas tako imam poznanika, ima taj Android telefon, i trebao je da putuje negde tu u Srbiji i gleda neke mape, ma zagubio se da l' je prvo, drugo ili trece skretanje kod tog i tog grada.
I ja mu kazem, "imas GPS na telefonu, kako hoces se orijentises sa njim", "au, ne znam ti ja to, ne koristim ti ja to, nisam ni znao da ima".

I evo sada razmislja da proda taj Android cim isteke ugovor jer sem sto lepo izgleda, on ga ne koristi na neki napredniji nacin, a opet, zbog prirode posla i lomljivosti telefona prinudjen je da na poslu koristi neki izdrzljiviji bez ekrana na dodir.

...licno volim podsetnik na Android-u, lepo na kompu stavim sta trebam da uradim, kupim, Android to javi u 15:00 kada zavrsim posao, odem i kupim, puna kapa.

Eventualno nije lose ko je u gradskom prevozu da stavi slusalice i slusa muziku, eventualno pogleda neki klip ako je duzi put.

- podsetnik imam i na staroj Nokiji

- muziku isto tako mogu da slušam i preko nje

- podsetnik imam i na staroj Nokiji

- muziku isto tako mogu da slušam i preko nje

Slazem se, mada nije podsetnik povezan sa internetom i programom na kompu, plus ne salje obavestenja na mail, bar moja Nokija to ne moze.
Kao nekom ko ne drzi telefon uz sebe stalno, ovakve male mogucnosti znace.

Evo u podsetniku imam od sta da citam, preko kojih filmova da gledam, preko zanimljivih linkova koje nisam stigao da procitam a koje sam nasao surfujuci netom, itd, itd.
Istina, to mogu i na mojoj Nokiji da uradim, ali meni je bar lakse otkucati u podsetniku sve na kompu, dodatne infomacije, sortirati to lepo, plus sve je isto tako i lepo sortirano na Androidu.

fiksirali smo za njega
ko što se čovek inače veže za objekte
da bi pobegao od svoje suštine
sve je u njemu, sa njim smo moćni
bez njega ne znamo gde idemo
uostalom vrediš koliko vredi tvoj telefon
:))

nemam napredni mobilni, ali me privlači opcija virtuelnog asistenta, postoje Cortana i Siri

možeš da razgovaraš sa njom, izdavati joj naređenja, pitati je svašta, pričati o filozofskim temama, ima smisao za humor, nešto kao u filmu Her samo u začetku...

Back