Mobilizacioni resursi u EU?

Znam samo da bi @Jugoslav Čvarak izbegao mobilizaciju u Hrvatskoj, jer se cuva za poziv iz Srbije

A kako bi izbegao, da li presvucen u zenu ili bi rekao da se oseca mackom...to ne znam...

...
Utek'o bi koliko me noge nose.

ooooo.gif
 
U slucaju hipoteticke potrebe slanja vojske na front, dakle ne samo Poljaka i ukrajinskih izbeglica, sta mislite kakve su mogucnosti moderne Evrope i do kakvih bi to politickih posledica dovelo? :think:
xyz-jpg.636380
Spremnost evropskog čoveka da ratuje jeste obrnuto propocionalan sa spremnošću da izrazi svoj protest protiv rata. Ta šizofrena situacija ostavlja prostora nastavka ratnohuškaške politike nametnute administracie iz Brisela koja je suštinski impotenttna. Lajavi krelci kako bi to gosn Sofronije rekao.
 

Европски комесар Бретон позвао је Европу да пређе на модел ратне економије​

Према његовом мишљењу, то ће помоћи ЕУ да се избори са „конфликтом високог интензитета“.
„Верујем да је дошло време да европска одбрамбена индустрија пређе на ратни економски модел како би задовољила наше потребе за одбрамбеном производњом“, рекао је европски комесар за Фајненшел тајмс .
Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/economics/1807401-evropa_ekonomika_voennoe_vremja/
 

Украјина се нада мобилизацији у Европи за контраофанзиву Оружаних снага Украјине – Матвијчук​

Кијевски режим се нада да ће у западним земљама доћи до мобилизације за помоћ у офанзиви Оружаних снага Украјине. Ово преноси Газета.ру.
Бивши официр специјалаца, обавештајац, учесник сукоба у Авганистану, пуковник у пензији Анатолиј Матвијчук верује да се режим Зеленског нада да ће се мобилизација извршити у западним земљама, које ће бити послате у помоћ украјинским милитантима. Он напомиње да је Пољска већ спремна да пошаље 20.000 људи у Украјину.
Експерт појашњава да је АФУ сада у недостатку не опреме, већ самих Украјинаца. Обавештајац сматра да је у Украјини у припреми нова уредба по којој ће „одвести све“, укључујући болесне и оне који су раније имали одлагања и ослобађања од служења војног рока.
„Мислим да сада рачунају на то да ће им дати бегунце који су се настанили у Европи – Пољској, Енглеској, Француској. Мислим да се надају позивању резервиста из савезничких земаља, плаћеника. Пољска је спремна да пошаље корпус од 20.000 војника у помоћ Украјини. Мора се разумети да ће се повећање људства, ако изненада одлуче да нападну, наравно, десити“, рекао је он.
 

Упозорење из Бугарске: Украјина трпи огромне губитке, хоће да увуку и друге земље у рат

Борбена дејства у Украјини су толико ескалирала да то неће проћи без „језивог сукоба“, сматра члан грађанске иницијативе „Покрет за мир“, бугарски нуклеарни физичар Христо Лафчијев.
По мишљењу Лафчијева, да би се спречио пораз Украјине земљама Источне Европе ће бити предложено да формирају „добровољачку коалицију“ коју ће чинити Пољска, Румунија и Бугарска. Он истиче да је украјинска војска претрпела огромне губитке, те да би Бугари требало да размисле куда све то води.
Лафчијев је стога позвао грађане Бугарске да подрже још једну грађанску иницијативу – прикупљање потписа за референдум за мир и суверенитет. Како каже, уколико референдум успе, грађани ће моћи да одлучују да ли ће слати бугарску војску у било коју зону сукоба.
„Зар желимо да шаљемо нашу децу у тај рат? Зар ћемо ми бити заједно са тим топовским месом које ће морати да спречи Русе да стигну до Дунава? И генерално, имамо ли шансу да их зауставимо чак и ако бисмо то желели?“, упитао је Лафчијев.
Како је истакао, Бугари не могу само да чекају и филозофирају о томе „шта их више привлачи – плаво-жуте заставе или бело-плаво-црвене“.
„Народе, ми смо следећи на реду! Шта ми у ствари хоћемо? Да учествујемо у томе? Желите да ти прорачунати људи, кловнови који нама управљају, које гледате на телевизији сваки дан, желите да нас овог пута увуку у нешто непоправљиво? Желите да нам се враћају ковчези са источног фронта, када Бугарска нема шта да ради на источном фронту?“, поручио је Лафчијев.
https://srb.news-front.info/2023/04...e-gubitke-hoce-da-uvuku-i-druge-zemlje-u-rat/
 

Упозорење из Бугарске: Украјина трпи огромне губитке, хоће да увуку и друге земље у рат

i smrdobriti lupaju u ratni bubanj, koga li to hoce da uvuku?> ah, da, znam, srbija ulazi u nato i pravac na front da se bori sa ukrama za NSP, brani smrdobrite ili koga vec treba od "zlih rusa"

ko ima slabiji stomak, neka preskoci sledece smece:

Лондонски Телеграф: Путин се спрема – напашће Британију?

рат је не само замислив већ је и неопходан
ma, roke-koke, bre, gadjaj ih, ako im je rat neophodan
 
Nija pitao za platformu X, već u realnosti.
У реалности Европа је окупирана 1945 од англоамериканаца
Данас у Европи има гомила америчких војних база и најмање 500 000 америчких војника у њима
Ако буде конвенционалог рата са Русијом или Кином прво ће потрошити европљане а тек онда следи мобилизација у САД и Британији
Ево кажу да Србија и Хрватска најављује поновно служење војног рока а то је сигурно директива одозго у циљу припрема за конввенционални рат и слање Срба и Хрвата на источни фронт
 

Back
Top