mob u americi

stanimir

Početnik
Poruka
15
u poseti sam rodjacima u cikagu,prvi put sam ovde,poneo sa mobilni sa sobom, posto su mi rekli da radi roaming, medjutim moj telefon je 'dead', 'no service', trazi mrezu ali ne moze da se nakaci. ukoliko imam roaming, da li je to problem do telefona, odnosno, sta na samom telefonu moze da napravi problem? triband je, nikad nisam razmisljao da mi ovde nece proraditi, da li neko moze da pretpostavi o cemu se radi?

Moze biti svasta,ako je triband trebao bi da radi bar u nekim podrucjima,a ako si ga recimo uzeo preko neke od nasih mreza a nisi ga otkljucao (neki dodju i otkljucani ali dosta njih se i kodiraju,moze biti da je i tvoj kodiran) nego samo ubacio njihovu karticu onda naravno da nece!
Moj predlog ti je da se ne smaras stime,kupi neki Blueberry tamo i uzivaj,ili trkni kupi iPhone (ili dva),koristi dok si tamo,pa kad dodjes ovde uvaljaj ga/ih za duplo vece pare,ako ne resis da ga zadrzis!! ;)
Pozdrav 8)

sve zavisi od operatera i frekvencije.
POgledaj prvo na kojoj prekvenciji ti radi telefon www.gsmarena.com

potom pogledas na koju se mrezu tamo mozes spojiti rogers, fido, cingular...... i ako ti je telefon kompatibilan onda mora da radi.

Najjednostavije je da kupis Pay as you go card i samo ubacujes kredite.

Moze biti svasta,ako je triband trebao bi da radi bar u nekim podrucjima,a ako si ga recimo uzeo preko neke od nasih mreza a nisi ga otkljucao (neki dodju i otkljucani ali dosta njih se i kodiraju,moze biti da je i tvoj kodiran) nego samo ubacio njihovu karticu onda naravno da nece!
Moj predlog ti je da se ne smaras stime,kupi neki Blueberry tamo i uzivaj,ili trkni kupi iPhone (ili dva),koristi dok si tamo,pa kad dodjes ovde uvaljaj ga/ih za duplo vece pare,ako ne resis da ga zadrzis!! ;)
Pozdrav 8)

kakav je to mobilni blueberry, ja nisam cuo za njega...
mozda ipak mislis na blackberry

Hvala na odgovorima, nije problem za mob ovde, imam ja americki broj, nego sam hteo da koristim roaming u smislu da me ljudi sms=uju iz srbije, posto dosta njih ne zna da sam ovde, i potrebno mi je da budem 'dostupan'. Telefon sam kupio nezavisno od nekog operatera ili paketa, pa sam ubacio karticu koju sam ranije imao...
Dobio sam obavestenje da imam roaming, dakle, izgleda da je stvar do samog telefona, Samsung x160, da li je mozda stvar u tom kodiranju, dekodiranju, da nije mozda maznut negde napolju (iako je kupljen regularno), dekodiran, pa sad jednostavno preko grane, ne daje znake zivota...?

Back