Mnogim fakultetima nisu isplaćene plate nakon što je Vučić najavio da će „dobiti krompir“

anajade

Elita
Poruka
20.542
Plate na više fakulteta Univerziteta u Beogradu nisu isplaćene. Uplata je trebala da bude na većini beogradskih fakulteta 20. marta, ali se to ipak nije desilo.

Pored profesora plata nije isplaćena ni nenastavnom osoblju i ostalim zaposlenima, kao ni administrativnom osoblju koje je radilo sve vreme

Dobiće krompir“

Podsetimo predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u utorak da profesori na fakultetima „koji ništa ne rade“ neće dobiti platu i da je država odlučila da u budućnosti „neće da nagrađuje neradnike“.

https://www.nedeljnik.rs/odmazda-kl...on-sto-je-vucic-najavio-da-ce-dobiti-krompir/

E too im je najbolji odgovor, vi nama jaja, mi vama... Krompir
Da su pametni, da ga poseju, gde i im bio kraj..

Plate na više fakulteta Univerziteta u Beogradu nisu isplaćene. Uplata je trebala da bude na većini beogradskih fakulteta 20. marta, ali se to ipak nije desilo.

Pored profesora plata nije isplaćena ni nenastavnom osoblju i ostalim zaposlenima, kao ni administrativnom osoblju koje je radilo sve vreme

Dobiće krompir“

Podsetimo predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u utorak da profesori na fakultetima „koji ništa ne rade“ neće dobiti platu i da je država odlučila da u budućnosti „neće da nagrađuje neradnike“.

https://www.nedeljnik.rs/odmazda-kl...on-sto-je-vucic-najavio-da-ce-dobiti-krompir/

how-plant-sprouted-potato2.jpg

Dobiće krompir“

I Vlada je 2 meseca u ostavci...dakle zvanicno pala...na birou...
Pa ipak primaju plate...a ne rade... :ceka:

...

A idu i prijave.Kuc kuc.Ko je?izvesitelji haha
Grupa studenata Univerziteta u Beogradu podnela je krivičnu prijavu protiv rektora Univerziteta u BeograduVladana Đokića.

Kako se navodi, krivična prijava podneta je zbog izvršenja krivičnog dela Povreda ravnopravnosti iz člana 128. stav 2.

Treba tuxiti sve fakultete za nadoknadu stete studentima koji su platili svoje studiranje.

Grupa studenata Univerziteta u Beogradu podnela je krivičnu prijavu protiv rektora Univerziteta u BeograduVladana Đokića.
Kako se navodi, krivična prijava podneta je zbog izvršenja krivičnog dela Povreda ravnopravnosti iz člana 128. stav 2.
Treba tuxiti sve fakultete za nadoknadu stete studentima koji su platili svoje studiranje.

Vratice svih 25 miliona koje su oteli narodu dinar po dinar :bravo:
Je li u vidu vaucera?

Ono kao oni turisticki vauceri, koje si mogao da koristis samo kod SNS mafijaskih ugostitelja, pa SNS-ovci po Srbiji organizovali fiktivne aranzmane da pokupe pare?

Država je poslodavac i prosveti i medicinarima,vatrogascima,policajcima,vojsci,administraciji.Neće da rade,nema plate.Čisto kao suza i jasno kao dan.
Samo SNS-ovci fiktivno zaposleni po javnim preduzecima, ili SNSovci sto nista ne rade po ceo dan po opstinskim upravama mogu da primaju plate?

E too im je najbolji odgovor
Najbolji ako žele da popiju tužbe jer je ovo nelegalno. Neisplaćivanje plata kao kazna za akademsku solidarnost je protivzakonito i predstavlja politički pritisak koji urušava osnovna prava i principe pravne države. Predsednik svakako nema ni ovlašćenja da se bavi ovim, tako da vam je to još jedna u nizu potvrda da je najobičniji diktator koji je preuzeo sve poluge vlasti i potpuno centralizovao moć, u demokratskoj republici, čemu se priprosti i indoktrinisani poput vas raduju i nad čime likuju. Niste ni svesni koliko je to jadno.

Povreda radnih prava, nezakonito upravljanje budžetom, finansijske ucene, zloupotreba položaja, nezakonita represija, narušavanje autonomije univerziteta... Sve u svemu, prepoznajem kršenje najmanje pet članova Ustava Republike Srbije, tri člana Zakona o radu, dva člana Zakona o budžetskom sistemu, i tri člana Krivičnog zakonika.

Što volim kad debili sami sebi skaču u stomak.

Najbolji ako žele da popiju tužbe jer je ovo nelegalno. Neisplaćivanje plata kao kazna za akademsku solidarnost je protivzakonito i predstavlja politički pritisak koji urušava osnovna prava i principe pravne države.
Ne radis posao nema plate, kraj price. Nebitno da li te u tome neko sprecava ili sam neces. To je osnova zdravog razuma. Ako pravni sistem nije u skladu sa zdravim razumom, mora se hitno menjati.

Postoji i "strajk gladju"... prema tome nije nista cudno da se strajkuje odricanjem od plate kao blaza verzija.

Gospodin Đukić bi mogao da bude osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 meseca do 5 godina.

Sad proveri koje su kazne za krivična dela koja su počinjena ovom protivzakonitom i neustavnom odlukom predsednika Vučića. Ograđujem se jer nisam pravnik po zanimanju, pa ne mogu da tvrdim s potpunom sigurnošću da je ono što sam napisao u objavi iznad 100% tačno, ali sam 100% siguran da je reč o protivzakonitom delovanju.

Da li vam je i dalje smešno i da li se i dalje ponosite gluperdama koje upravljaju ovom zemljom?

Dobiće krompir“

ovo me ne zanima, ja radim u firmi koja je radila i dok su je kao strtučnjaci bojkotovali a ovi boijktuju jer im se ne radi
sad se vidi čija je firma bitnija
MUSAKA!

Najbolji ako žele da popiju tužbe jer je ovo nelegalno. Neisplaćivanje plata kao kazna za akademsku solidarnost je protivzakonito i predstavlja politički pritisak koji urušava osnovna prava i principe pravne države. Predsednik svakako nema ni ovlašćenja da se bavi ovim, tako da vam je to još jedna u nizu potvrda da je najobičniji diktator koji je preuzeo sve poluge vlasti i potpuno centralizovao moć, u demokratskoj republici, čemu se priprosti i indoktrinisani poput vas raduju i nad čime likuju. Niste ni svesni koliko je to jadno.

Povreda radnih prava, nezakonito upravljanje budžetom, finansijske ucene, zloupotreba položaja, nezakonita represija, narušavanje autonomije univerziteta... Sve u svemu, prepoznajem kršenje najmanje pet članova Ustava Republike Srbije, tri člana Zakona o radu, dva člana Zakona o budžetskom sistemu, i tri člana Krivičnog zakonika.

Što volim kad debili sami sebi skaču u stomak.
Ne znam šta ste očekivali? Gde prestane razgovor tu počinje nasilje, kako sa jedne tako i sa druge strane.

Bojim se da je ovo tek početak.

Pa, ne drzi se nastava, nema ispita ocigledno. Znaci deo plate koji je namenjen tome otpada.
Ko je utvrdio visinu tog dela i kojom metodom, genije? Rad profesora ne podrazumeva samo držanje nastave i ispita, to su samo dva od mnogih zaduženja.

Osim toga, iz članka:
Pored profesora plata nije isplaćena ni nenastavnom osoblju i ostalim zaposlenima, kao ni administrativnom osoblju koje je radilo sve vreme.
Profesor Miodrag Jovanović rekao je Nedeljniku da „hajde što nije nama, nego nije isplaćeno ni administraciji i drugim zaposlenima koji su radili sve vreme“.
Nenastavno osoblje do srednje škole je primilo od 16.000 do 25.000 din kroz šrvi deo. Svakoga dana su bili na poslu.
Ni nenastavno osoblje nije dobilo ni dinara. Sve službe angažovane na fakultetu, čije angažovanje NIJE u nastavi, i koje dolaze svaki dan na posao, danas nisu dobile drugi deo plate.
„Ovo je državni kriminal bez ikakve diskusije. Nenastavno osoblje je radilo sve vreme, računovodstvo, spremačice, obezbeđenje, kao i mnogi drugi. Takođe, i profesori su imali druge radne obaveze, osim predavanja“, rekao je Obradović.
Nisam pravnik, ali bih čak i ja mogao da objasnim gospodinu najboljem studentu prava, koji je čitavih 12 godina studirao ako se ne varam, da ne postoji ama baš nikakvav pravni osnov za ovo, već da se radi o, kako reče profesor Obradović, državnom kriminalu bez ikakve diskusije.

To vi ovde podržavate.

ovo me ne zanima, ja radim u firmi koja je radila i dok su je kao strtučnjaci bojkotovali a ovi boijktuju jer im se ne radi
sad se vidi čija je firma bitnija

MUSAKA!
Ja radim u firmi koja je moja. Danas ljudi ne rade, ali radim ja sa porodicom. Čiatimo. Nema bojkota. Nema blokada. Nema zajebancije.

Back