Mnogi tinejdžeri u Americi ne znaju da gledaju na sat

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
409.020
Nakon primene zabrane u Njujorku, mnogi učenici su ostali bez pristupa svojim mobilnim telefonima, a samim tim i bez načina da provere vreme - pošto ne mogu da protumače satove koji vise na zidovima učionica.

Zabrana pametnih telefona u njujorškim školama stupila je na snagu 4. septembra za školsku 2025/26. godinu. Uprkos ovom konkretnom problemu, prosvetni radnici ističu da je mera dala pozitivne rezultate.Kako navode nastavnici iz grada, učenici su usredsređeniji na nastavu, bolje se socijalizuju tokom odmora i lakše se kreću po hodnicima. Paradoksalno, ne kasne na časove - čak i ako ne znaju da gledaju na sat.Roditelji i nastavnici već godinama pripisuju tehnologiji gubitak osnovnih veština, od lošeg rukopisa do smanjene koncentracije, iako se smatra da je Generacija Z izuzetno vešta u korišćenju digitalnih medija.

384538_pexels-dbaler-10127241_s.jpg

Ne bi me iznenadilo dabi bilo ovako i kod nas..samo da zabrane mobilne u školama
Kod nas deca uče da gledaju u sat u 2. i 3. razredu O.Š. Mnogi tada nauče, tako da mi nemamo taj problem. U većini naših učionica stoje zidni satovi sa brojčanicima i kazaljkama. I u našoj školi mobilni telefoni su zabranjeni već 2. godine.

Kod nas deca uče da gledaju u sat u 2. i 3. razredu O.Š. Mnogi tada nauče, tako da mi nemamo taj problem. U većini naših učionica stoje zidni satovi sa brojčanicima i kazaljkama. I u našoj školi mobilni telefoni su zabranjeni već 2. godine.
U svim školama u Srbiji ili samo u tvojoj školi ?
I da li se toga pridržavate i ne dozvoljavate deci koriscenje telefona dok su u školi ?

U svim školama u Srbiji ili samo u tvojoj školi ?
I da li se toga pridržavate i ne dozvoljavate deci koriscenje telefona dok su u školi ?
U većini škola u Srbiji je usvojen taj predlog. Nismo imali problema sa roditeljima, kao pre par godina, kada smo pokušali pa imali masovno : ja sam mu kupio, ko si ti da mu zabraniš. Mlađi razredi nemaju nikakvih problema oko pridržavanja tog pravila, poneki od osnovaca viših razreda proba da ali se deca sve više privikavaju da telefona u školi nema. Svi se mahom toga pridržavamo.

U većini škola u Srbiji je usvojen taj predlog. Nismo imali problema sa roditeljima, kao pre par godina, kada smo pokušali pa imali masovno : ja sam mu kupio, ko si ti da mu zabraniš. Mlađi razredi nemaju nikakvih problema oko pridržavanja tog pravila, poneki od osnovaca viših razreda proba da ali se deca sve više privikavaju da telefona u školi nema. Svi se mahom toga pridržavamo.
Jedine ustupke činimo kada deca daleko stanuju od škole a nema prevoza pa moraju sami da idu, tada su telefoni kod učitelja ili nastavnika dok dete ne krene kući.
Nisam ispratila to zaista ali svaka čast na tome i doslednosti

Back