M
malecka
Gost
Da li neko mozda ima recept???
Hvala!!!
Hvala!!!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
postoji sos od limuna. pravi se tako sto ces na puteru proprziti nekoliko ploski limuna a zatim dodati secer i zaliti fondom. ne kuvati dugo da se limun ne bi raspao. moze da sprema i tako sto ces u tiganj u koji si przila ponoviti ovo prethodno i pri kraju dodati meso koje si u njega przila, prokrckati par minutai to ti je to, najbolje ide uz telece medeljone. to je recept koji ja znam i koji sam probao.princeza_78:Jedne prilike mi je jedan Italijan spremao piletinu koju je kuvao sa nekim povrcem i limunom. Bilo je savrseno ukusno pa me interesuje da li neko ima recept?
Hvala
Evo ti recepta koji sam naučio u Rusiji. Oni to zovu "file kurinoje" (da ne bude zabune kokoška je na Ruskom kurica). Belo meso se lagano obari i ohladi. Pravi majstori ga seku na najmanje kockice (4 -5 mm) a oni nestrpliviji promelju u mašini. U dublju posudu baciš belo meso, najsitnije seckanu šunku, pečenicu ili suvi vrat, najsitnije seckani kačkavalj, so i biber po ukusu, malo karija i jaje. Sve se dooobrooo promeša i onda se rukama formiraju nešto izdužene loptice (kao za ragbi). Sve se dalje bacaju u klasični poh (belo brašno, jaja, prezle) i peče na buteru u koji se doda malo ulja (da ne potamni). Služi se toplo i preliva sosom od 50 : 50 pavlake i majoneza sa malo karija i svežeg peršuna s vrha. Ako štima, stižu novi recepti za BELO! :wink:cavalli:Ja sam ogroman ljubitelj piletine, tacnije belog mesa, pa vas molim da mi napisete koji recept, sto vise to bolje...hvala
nikki_etc:belo meso je jako ukusno ako se pohuje u mesavini prezle, susama i maka. prilog po zelji!
ja volim:Ovak da se nas dva udružimo.
Ja vilim kožuricu reš pečenu i batake a ti jedi belo meso. Kupimo jedno 6-7-8 pečenih pilića pa podelimo.
I sednemo a niko nam ne smeta i priča jedi sve a ne samo to.