ММФ ПОДИЖЕ ЦЕНУ СТРУЈЕ У СРБИЈИ ЗА 15%

Чекај. Још не. Сад продајемо Косово за лову, па ћемо Телеком, па онда Р. Српску а ЕПС тек тамо, кад све потрошимо.

Doneta odluka
ANTIĆ: Struja od 1. avgusta poskupljuje 12 odsto

Društvo 11:34, 11.06.2015. editirano: 11:36, 11.06.2015.
Autor: Agencija BETA,Agencija TANJUG

Ministar energetike je u Vladi Srbije rekao da je u tih 12 odsto sadržana i taksa za električnu energiju, odnosno akciza
Foto: Zorana Jevtić
BEOGRAD - Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da će struja u Srbiji poskupeti 1. avgusta u iznosu od 12 odsto.

On je u Vladi Srbije rekao da je u tih 12 odsto sadržana i taksa za električnu energiju, odnosno akciza. On je najavio da će socijalno ugroženi imati besplatnih od 120 do 250 kilovat-časova mesečno.
"Nema otvaranja novih radnih mesta i fabrika ako nema ulaganja u elektropreivredu", kazao je Antić.
Cena električne energije u Srbije ostaće i dalje ubedljivo najniža u Evropi i biće 50 odsto jeftinia nego u Crnoj Gori, duplo jeftinija nego u Hrvatskoj i 15 odsto niža nego od BIH, rekao je Antić.

On je naglasio da nikad nije dobar momenat za poskupljenje struje, ali je poevćane cene nužno da bi se obezbedio stabilan elektroenergetski sistem, nova ulaganja u energetski sistem zemlje i otvaranje novih radnih mesta. Promena cene struje planirana je aranžmanom iz predostrožnosti koju je Srbija potpisala sa MMF-om.
Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da vlada radi na tome da struja poskupi u što manjem procentu, jer je svestan da građanima Srbije nije lako. Vučić je rekao da se nada da će građani osetiti boljitak "po svojim džepovima od reformskih mera koje će doći najkasnije tri meseca nakon toga".

+++++++++++++++++++
Ђубрета над ђубретима - а зашто не кажу КОЛИКЕ СУ ПРОСЕЧНЕ ПЛАТЕ У ТИМ ДРУГИМ ЗЕМЉАМА У КОЈИМА ЈЕ СТРУЈА СКУПЉА...... лопови и дерикоже........ ужас........:sad2::sad2::sad2:

Pazi, cene se ne usklađuju sa platama.

Ako recimo Ferari košta 150.000 evra, to ne znači da će koštati 1 evro za siromašne.

- - - - - - - - - -

Nego, da li vi meni možete da kažete da siromašni maksimalno štede struju, i ulažu natčovečanske napore da je manje troše?

Mislim da se dešava upravo suprotno: ostave TV upaljen u drugoj sobi, i onda na računaru kuckaju kako je struja skupa za njihov ukus.

Pazi, cene se ne usklađuju sa platama.

Ako recimo Ferari košta 150.000 evra, to ne znači da će koštati 1 evro za siromašne.

- - - - - - - - - -

Nego, da li vi meni možete da kažete da siromašni maksimalno štede struju, i ulažu natčovečanske napore da je manje troše?

Mislim da se dešava upravo suprotno: ostave TV upaljen u drugoj sobi, i onda na računaru kuckaju kako je struja skupa za njihov ukus.

'ај не једи г****..... и немој још ти да доприносиш овом ужасу који нам се догађа.......:evil:

Џег то правило важи на западу можда, Србија је у економском смислу далеко од запада, у том смислу Кина је ближа западу него Србија. Ви евроталибани би могли већ једном да се договорите сами са собом где живите.

Ako povecaju cenu struje i za 1%, nema vise placanja struje.

Umesto da spustaju cene otkako su spustili primanja, oni ih jos i dizu? S kojim ocima i imaju li orjentaciju sta rade ili su pogubili svaku logiku i osecaj sta moze da se plati?

A vecito stite samo one ispod 25.000 kao da je za neku hiljadu vise veliko bogatstvo, pa valjda moze da se placaju nameti? Valjda je 26.000 bogatstvo? 27,8,9, 30, pa i vise?

Ako povecaju cenu struje i za 1%, nema vise placanja struje.

Umesto da spustaju cene otkako su spustili primanja, oni ih jos i dizu? S kojim ocima i imaju li orjentaciju sta rade ili su pogubili svaku logiku i osecaj sta ko moze da plati?

Нисам мислио да ћу прочитати неки паметан пост од тебе, али, ето, десило се.:D

Nema ovaj narod petlju za to i to me cini tuznim

Imao neko "pelju" ili ne, nuzda zakon menja.

Od mene ne mogu dobiti vise od odredjenog iznosa koji mesecno imam da izdvojim i izdvajam, pa neka povecavaju unedogled, ali placanja nema jer nema odakle.

Valjda misle da se neko luksuzira pa da ima odakle da plati...

Poslednja izmena:
Џег то правило важи на западу можда, Србија је у економском смислу далеко од запада, у том смислу Кина је ближа западу него Србија. Ви евроталибани би могли већ једном да се договорите сами са собом где живите.

Mi ( evrotalibani) imamo vodju koji je rasturio i rastura i dalje zlocince iz MMF-a.

Ipak pobeda nad mrskim MMFom. A mislili su da suknu 15% napacenom narodu ali preracunali su se u pogledu pregovarackih sposobnosti njegove prevashodnosti.
Znaci , samo 12% i tek od 1.avgusta ( ove godine).
Srbin je opet pobediJo.

Ali onda će ti iseći struju. Makaze rade, pa ti posle pali računar na petrolej.

Cena struje je suviše niska, i zato je građani sprcavaju neracionalno.

Kako neracionalno kad godinama perem nocu cak i saren ves?

Kuvam nocu kad god mogu, a mogu, sijalice leti narocito ne palim mnogo zbog komaraca?

Pa sta bre hoce vise?

Neka iseku struju, neka zaplene sve, neka isteraju ljude iz kuca i stanova samo zato sto su "bogati" jer primaju vise od 25.000.

Ali zato ce Romima da daju i daju i njima slicnima,njima nikad nista ne preti.

Jedan Rom je samo od socijalne pomoci ustedeo 10.000E i ne trosi, cuva ih, radi nesto drugo a vodi se kao socijalni slucaj. Pa na sta to lici?

Poslednja izmena:
Pa koliki ti je čun-ra.

Moj račun je 2732 dinarjev.

Ali za moj drugi stan u Kragujevcu je ispod 2 crvene.

Racun zimi mi je oko 6.000, leti oko 3, i to uz svu stednju a nemam mogucnosti da se grejem na parno grejanje, nemam to sprovedeno u zgradi, mada je i to postalo skupo.

Nemam vise a oni neka seku! Treba neko da radi samo za njihove racune? Pa i to povecavaju?

Jedan moj drug, takoreci vrsnjak, imao infarkt, a zasto zato sto se hrani nekvalitetno da bi isplatio sve racumne.

Neka bre idu dodjavola!

Poslednja izmena:
Kako neracionalno kad godinama perem nocu cak i saren ves?

Kuvam nocu kad god mogu, a mogu, sijalice leti narocito ne palim mnogo zbog komaraca?

Pa sta bre hoce vise?

Neka iseku struju, neka zaplene sve, neka isteraju ljude iz kuca i stanova samo zato sto su "bogati" jer primaju vise od 25.000.

Ali zato ce Romima da daju i daju i njima slicnima,njima nikad nista ne preti.

Jedan Rom je samo od socijalne pomoci ustedeo 10.000E i ne trosi, cuva ih, radi nesto drugo a vodi se kao socijalni slucaj. Pa na sta to lici?
Ma da, bas je zbog tri Roma koje bas ti poznajes struja skupa.
Jeste gadan problem u Srbiji grejanje, u Francuskoj je takodje grejanje ali bre dzabe. Oni dobiijaju struju iz atomskih centrala.
Struja je luksuz, alli bez struje nema zivota. Meni nije jasan taj odboj prema nuklearkama, to bi bio spas za Srbiju.

A da ne pisem sto su ovom digitalizacijom samo izbili ljudima novac iz ruku. Nit' bolje slike, nit mi se placalo jos i za to.

Odlicna mi je bila i pre, ali ne neko mora da zaradi i na tome.

I sto je najgore, nema vise menjanja kanala pritiskom na broj, nego gore-dole da moras da gledas svakojake glupsti dok dodjes do zeljenog kanala. "Parove" i slicne gluparije.

More najbolje je baciti televizor, kakva digitalizacija, kavi bakraci!

A da ne pisem sto su ovom digitalizacijom samo izbili ljudima novac iz ruku. Nit' bolje slike, nit mi se placalo jos i za to.

Odlicna mi je bila i pre, ali ne neko mora da zaradi i na tome.

I sto je najgore, nema vise menjanja kanala pritiskom na broj, nego gore-dole da moras da gledas svakojake glupsti dok dodjes do zeljenog kanala. "Parove" i slicne gluparije.

More najbolje je baciti televizor, kakva digitalizacija, kavi bakraci!

Керки, почињеш да ме одушевљаваш. Видиш како мозак почне да ради када види да га гурају у амбис. Још кад и онима што воле да мезе, укину мезу, биће чупаво.

- - - - - - - - - -

Tada ćemo moći da putujemo svetom iz Fotelje.

Ја би на твом месту чим уведу ту резолуцију, посетио неку елитну болницу, па макр из фотеље. Можда крену и тако да лече на даљину.

Керки, почињеш да ме одушевљаваш. Видиш како мозак почне да ради када види да га гурају у амбис. Још кад и онима што воле да мезе, укину мезу, биће чупаво.

- - - - - - - - - -

Ја би на твом месту чим уведу ту резолуцију, посетио неку елитну болницу, па макр из фотеље. Можда крену и тако да лече на даљину.

:hahaha:

Bas vala!

Gluposti bre, prave od nas "digitalne" idiote!

Није то САМО повећање цене струје за 12% - него ће због тог повећања СКОЧИТИ ЦЕНЕ СВЕГА ОСТАЛОГ ОД НАЈОСНОВНИЈИХ НАМИРНИЦА ПА НА ДАЉЕ.......

MitJo, gotovi smo. Zadnja faza propadanja Titanika, jos je ostalo samo da kazemo jedni drugima "zapusi nos i gledaj da te struja ne povuce nadole da ne mozes da isplivas", bas kao u filmu.

:heart:

edti: A seti se koliko ih se malo spaslo u filmu, bogatasi, neposteni, "muvatori" su se spasli, tj."spasli" a siromasi su se podavili i smrzli, e tako ce da bude i sada.

Poslednja izmena:

Back