ММФ ПОДИЖЕ ЦЕНУ СТРУЈЕ У СРБИЈИ ЗА 15%

MMF: Dogovoreno da struja poskupi 15 odsto
ne razumem što samo 15%
dajte odmah 15000% i da rešimo problem
eps će biti u velikom plusu (ako "burazersku ekonomiju" ne povećaju za 500%)
moći za 800% botova da zaposle i tako im se oduže za vernu službu vođi i partiji
ostale će: ili proterati iz zemlje ili će ih umoriti od gladi

Nešto mi nije jasno...

1) Imamo dugove, ko ih je napravio nebitno, prvo problem da rešimo
2) MMF kaže - ako poskupite struju onda ćete zaraditi pare da vratite dug
3) Odakle da plaćamo ako nemamo pare jer da imamo pare ne bi zajmili?
4) Zašto nismo poskupeli struju dok smo imali para pa da nismo ni morali da zajmimo?

5) Po zakonu, ne smeš da napadneš onog ko ti duguje pare - PRC!

Možda ima neko pametan da mi objasni i na tome mu fala?

- - - - - - - - - -

images

ljudi ne znaju da je struja besplatna
voda se takodje naplaćuje a ne bi trebalo ako ćemo prema ponudi i potražnji
kopno je problem a ne voda
za sada je vazduh ničije interesovanje

Poslednja izmena:

Ima li neko da mi pojasni sta treba da radi taj "Privatizacioni savetnik"?
Sta on "savetuje" ako Vucic odavno vec ZNA da ce se za Telekom dobiti "znatno vise nego sto su neki hteli da prodaju". (doduse, on je tada bio izricito protiv prodaje, ali covek se menja svakog dana).
Ako zaista po nekom zakonu MORA da postoji privatizacioni savetnik, zasto je "izrada privatizacionog plana od 100.000 do 250.000 evra) a provizija od 1 do 1,35%?
Za sta dobija proviziju neko ko je vec dobio pare za "plan"?
Ja sam staromodan, nemam pojma o savremenim sistemima pljacke.
Moja seljacka logika kze da u ministrastvu telekomunikacija, agencijama vezanim za to i u samom telekomu valjda postoje strucnjaci koji umeju da procene vrednost istog a ne da im to radi Boza Djelic zaklonjen iza neke francuske firme ili sta je vec.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...recuje-gradjane-vestima-o-poskupljenju-struje

Vujović: Vlada nije htela da "opterećuje" građane vestima o poskupljenju struje

Srna | 08. 03. 2015. - 09:52h | Foto: RAS | Komentara: 0
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da je vest o poskupljenju struje od 1. aprila za 15 odsto objavljena tek nedavno jer, kako je rekao, Vlada nije htjela da "opterećuje" građane prije objave programa dogovorenog sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Dušan Vujović
Vujović je za beogradsku "Politiku" rekao da Vlada nije htela da objavljuje program dogovoren sa MMF-om, koji sadrži i poskupljenje struje, dok Bord direktora MMF-a ne usvoji i objavi taj program.

"Poskupljenje struje ima značajan psihološki efekat, pogotovo u teškim ekonomskim uslovima. O tome se priča već duže vreme, ali nismo želeli da ljude opterećujemo pre objave. U medijima je situacija takva da bi vest o poskupljenju mogla da odvuče pažnju javnosti s najvažnije pozitivne stvari da smo, posle dva nauspešna pokušaja, dobili podršku MMF-a", objasnio je Vujović.

On je rekao da će u aprilskom poskupljenju struje polovinu činiti povećanje same cene struje, a drugu polovinu akcize na struju, ali se neće iskazivati procentualno, već će iznositi fiksnih 0,5 dinara /0,004 evra/ po kilovat-satu.

Vujović je naveo da je sa MMF-om dogovoreno da se zaposlenost u javnom sektoru smanji za pet odsto kroz prirodni odliv i otpuštanja.

Na pitanje zašto je negirao da će otpuštanja biti deo dogovora, Vujović je istakao da je on tvrdio da je cilj programa efikasnija država, a ne otpuštanja.

Ministar je naveo da će deo novca od prodaje imovine biti korišćen za vraćanje najskupljih kredita.

"Ako od prodaje `Telekoma` dobijemo dve milijarde (evra), otprilike polovina će biti potrošena na vraćanje dugova, a druga polovina na završavanje prioritetnih projekata sa visokim prinosima", naveo je Vujović.

On je ukazao na to da je bez reformi Srbija mogla da nastavi još dve ili tri godine, ali da bi tada došli do kraja i morali da prihvatimo mnogo veće smanjenje rashoda.

..........

Ovo je nenormalno. Ovo je ludilo. Ovo je gazenje. Nisu hteli da sikiraju narod.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...recuje-gradjane-vestima-o-poskupljenju-struje

Vujović: Vlada nije htela da "opterećuje" građane vestima o poskupljenju struje

++++++++++++++++..........

Ovo je nenormalno. Ovo je ludilo. Ovo je gazenje. Nisu hteli da sikiraju narod.

Како не разумете - У ПИТАЊУ ЈЕ СТРАНИ АГЕНТ - ПЛАЋЕНИК...... алоооооооо...

...........треба само погледати радне биографије оних које је устоличио на власт слугерања Александар Вучић од Крстића па на даље ......као што је Министар финансија - СТРАНИ ПЛАЋЕНИК и ЕКОНОМСКИ УБИЦА :

Vujović jedno zbori za govornicom, drugo u kuloarima: Već u martu minus 30 milijardi dinara

Gorica Avalić | 05. 03. 2015. - 19:17h |

Ministar finansija se na Biznis forumu zvanično hvalio suficitom, ali se po silasku s govornice požalio da nas odmah „iza ćoška“ čeka deficit.

++++++++++++++

Dušan Vujović je godinama bio saradnik Svetske banke, između ostalog, i predstavnik Svetske banke u Ukrajini, a kad mu je istakao mandat, mediji su ga u Srbiji 2000. godine pominjali kao ozbiljnog kandidata za guvernera Narodne banke Srbije.
Izvesno vreme je bio i predstavnik SRJ u Svetskoj banci.

NIN je 2002. godine pisao da Vujović ranije bio rukovodilac makroekonomskih programa obuke u Ekonomskom razvojnom institutu Svetske banke, a u to vreme savetnik švajcarskog izvršnog direktora u Svetskoj banci, koji zajedno sa 26 kolega u Savetu direktora odlučuje o vitalnim pitanjima ove najveće organizacije za dugoročno kreditiranje razvoja u svetu.

Predaje na nekoliko fakulteta u svetu, a u Beogradu je profesor na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA). Direktor je Instituta za strategiju i konkurentnost FEFA.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Још један оглашени патолошки лажов на нашој јадној и жалосној политичкој сцени, још један "ударник" за остварење интереса страних пљачкаша и разбојника......

- број незапослених у Србији је 769.546 lica (2013.)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Који кретен може да подиже цене енергената која ће утицати на све друге цене АКО ИМА ОВАКВЕ ПОДАТКЕ........:dash::dash:

Meni je IZUZETNO drag ovaj iznet podatak - teško se ostaje na evidenciji NSZ-a
imaš čak i zabrane na 6 meseci da postojiš za statistiku ako se ne javiš na vreme....
ali drago mi je da smo MI DISCIPLINOVANI u porastu i da nas je koliko vidim, 69.546 više
Voleo bih da pročitam broj disciplinovanog članstva na kraju 2014-te

Da sam ja neki faktor ja bih zanemario teoriju "nivo obrazovanja" ili "plati lopova dobro sigurno neće krade"
ja bih zapošljavao DISCIPLINOVANE, jes da ne postoji teorija ali u praksi nema greške sa nama

- - - - - - - - - -

Osobno meni je najinteresantniji uzajamni kontekst ova dva zahtjeva. Bezobrazno je prozirna namjera MMF-a unaprijed ozakoniti pljačku u najavi.
Ja sam mislio da kad prodamo sve firme i zgrade na ime dugovanja za plate pandura, opštinara, lekara i prosvetara, skupštinara i svih onih na "ARA"
da će nam bar ostaviti mostove da se bacamo freestyle-om i puteve na kojima će da prosimo
medjutim sad prema koncesiji i da predješ most peške treba da platiš
a na ulicu te neće pustiti da prosiš ako nemaš dozvolu

Gledao sam ja u jednom filmu kako su nacisti zabranjivali Jevrejima da koriste pešačku stazu
Čekam samo momenat da nam traže i trake da stavimo, ovaj put to rade oni

Poslednja izmena:
Ima li neko da mi pojasni sta treba da radi taj "Privatizacioni savetnik"?
Sta on "savetuje" ako Vucic odavno vec ZNA da ce se za Telekom dobiti "znatno vise nego sto su neki hteli da prodaju". (doduse, on je tada bio izricito protiv prodaje, ali covek se menja svakog dana).
Ako zaista po nekom zakonu MORA da postoji privatizacioni savetnik, zasto je "izrada privatizacionog plana od 100.000 do 250.000 evra) a provizija od 1 do 1,35%?
Za sta dobija proviziju neko ko je vec dobio pare za "plan"?
Ja sam staromodan, nemam pojma o savremenim sistemima pljacke.
Moja seljacka logika kze da u ministrastvu telekomunikacija, agencijama vezanim za to i u samom telekomu valjda postoje strucnjaci koji umeju da procene vrednost istog a ne da im to radi Boza Djelic zaklonjen iza neke francuske firme ili sta je vec.

puno pitanja...

Šta traži Djelić?
METAK U ČELO

čim dodje odgovorna vlast a ako je pobegao da se traži deportacija
Naravno MMF će štititi svoje smrdljivo govance pa nikad neće znati gde je iako će da savetuje po istočnom bloku

Onda pokupiti sva ostala gomna što su privatizovala narodnu imovinu i početi fer sudjenje:

- ustanite
- evo
- vi ste prodali firmu tu i tu
- jesam
- zašto?
- da vratimo dugove MMF-u
- ko vam tražio da se zajmite?
- to bila politika vlade
- molim
- to bila naša politika
- U IME NARODA METAK U ČELO

Pa direktan prenos na TV ko Čaušesku
S tim što je Čaušesku ubijen zato što nije dugovao MMF-u
A ovo će biti drugačije... poučno...

Imaćemo 2 pozitivna efekta:
- ko je krao odmah prestaje jer ne želi da bude u potencijalnom direktnom prenosu
- malo ko će poželeti da se obučava za ekonomskog ubicu sopstvene države

Ako neko smatra da je METAK U ČELO - "pozivanje na nasilje i linč" verujte da je mnogo NEDUŽNIH života uništeno
a i mnogo suicida obavljeno zbog njihovih od 100.000 do 250.000 po prodaji (da se kladimo da neće biti 100.000)

E pa ako oni mogu da ubijaju INDIREKTNO pa da se to ne računa, onda ne moramo ni mi njih da računamo
SAMO METAK U ČELO

Poslednja izmena:
oću kažem ako MMF može da ubija one koji im ne duguju (Čaušesku npr.)
možemo mi i MMF službenike, to su samo smrdljiva štetna govanca

- - - - - - - - - -

Gospode Boze ako u BG iko vise ima i gram mozga.!!!

Jel bre jel si ti ćorav?
Čovek priložio celu naslovnu stranu a ti nikako da povežeš...

obrati pažnju na prve dve vesti... levo i desno dakle

DESNO - DJELIĆ SAVETUJE PRODAJU
LEVO - BUGARIN TRESE PO NEMANJINOJ

jel ti sad jasna privatizacija?
ne MMF ne razvijene zemlje... nego svi redom ima da tresu po nama...

Добар си за под воз.

a odakle će dobijaš platu kad se pojedu i proseru pare od telekoma?
MMF neće imati razloga da zajmi...
da nećeš tada da se buniš na ulicu?
a kome će da se žališ tada?
Svetom Petru?

- - - - - - - - - -

Da nećeš nosiš parolu "Vratite nam frme koje smo prodali zbog plata od MMF zajma"?
ja ću nosim pored tebe "Soraja baci sisu da se igramo"

a nije mi jasna policija...
apse Bugarina jel pokazuje penis
a ne apse Djelića što nam ga i ugura?

ima neki pnadur on-line da objasni ovo?

Можда зато што показивање обнаженог споловила у јавности је видљиво свима и лако доказиво пред судијом.

Са друге стране у пракси се безброј пута видело, да свака жртва силовања мора прво да докаже да јој је неко заиста и "угурао"

С обзиром да ми сви ћутимо и трпимо и то групно силовање, право је питање да ли се уопште и ради о силовању или се народ уживео у мазохизам, па силовање доживљава као правило понашања

Back