ММФ ПОДИЖЕ ЦЕНУ СТРУЈЕ У СРБИЈИ ЗА 15%

Струја је требала раније да поскупи и новац је могао ићи у нове хидроцентрале , ветрењаче итд . Мана је што ће новац ићи само у потрошњу , а не у капиталне пројекте

Odakle ce narod da placa i ovako je ``go kao pistolj``

Чекај прво да уведемо акцизу на воду, па ћемо после и порез на ваздух.
Akciza na vodu bi bila prava stvar! Strašno.
U uslovima umanjenih plata da se još i struja poslupljuje za ovako veliki procenat, šta reći više!
A da li će i oni fiksni nameti na struju od 700 din koji se plaćaju, makar ne potrošili ni kilovat isto da poskupe za 15 procenata, ili će da ih podignu koliko im se ćefne, ne objavljući ništa o tome kao i uvek!?

Лако је теби, ти се грејеш здрва. А Мита се греје на струју. Он ће морати да смањује собну температуру.

И овако ове године грејем пола стана а пола не..... идуће сам надрљао........не знам шта ћу.........

И овако ове године грејем пола стана а пола не..... идуће сам надрљао........не знам шта ћу.........

Ако је твој, продај га и купи кућу ван града. У неком селу. Не мора много далеко. Са мало земље. Набавиш соларне панеле и не занима те шта ради окупатор.

Ово су последице окупације, а дела окупатора су у сврху уништења људи. Искључиво у ту сврху.
Ако то разумеш, онда мораш да делујеш.
Иде време кад се неће моћи опстати у градовима. Храна, вода, струја, грејање,... све ће то бити јако скупо. И ко не буде имао своју храну, грејање и макар делимично напајање ел.енергијом, не знам како ће опстати. Ти станови по градовима неће вредети ни цвоњка, јер се неће моћи опстати у градовима.
Од кукања, петиција и пиштаљки по улицама, од тога нема ништа. Наравно, од избора апсолутно нема ништа, јер сви до једног можемо гласати за Шешеља или Бошка и Санду, резултати ће бити представљени по вољи окупатора. Могу да наместе како пожеле, јер су избори анонимни што је идеално за било какве манипуалције.

Poslednja izmena:
Ако је твој, продај га и купи кућу ван града. У неком селу. Не мора много далеко. Са мало земље. Набавиш соларне панеле и не занима те шта ради окупатор.

Ово су последице окупације, а дела окупатора су у сврху уништења људи. Искључиво у ту сврху.
Ако то разумеш, онда мораш да делујеш.
Иде време кад се неће моћи опстати у градовима. Храна, вода, струја, грејање,... све ће то бити јако скупо. И ко не буде имао своју храну, грејање и макар делимично напајање ел.енергијом, не знам како ће опстати. Ти станови по градовима неће вредети ни цвоњка, јер се неће моћи опстати у градовима.
Од кукања, петиција и пиштаљки по улицама, од тога нема ништа. Наравно, од избора апсолутно нема ништа, јер сви до једног можемо гласати за Шешеља или Бошка и Санду, резултати ће бити представљени по вољи окупатора. Могу да наместе како пожеле, јер су избори анонимни што је идеално за било какве манипуалције.

То није излаз - а деца, а школа..... а посао.........

То није излаз - а деца, а школа..... а посао.........

То је једини излаз. И то ћеш осетити врло брзо да је тако ако си искључиво везан за град.
Деца не могу да расту ван града? Не могу да се школују ван града?
До посла имаш превоз.

Већина људи ће наћи таква "оправдања" да "не могу", "не знају како" , деца, посао и сл.
То су ирационална оправдања иза којих се крије недостатак жеље да се буде 100% слободан и преузме одговорност.
И атеисти негирају Бога, не зато што не верују услед неких доказа у другачију убеђеност(које суштински немају), него зато да би умирили савест - да би могли да живе у гресима.
Ово ти је слична ствар.

ereMito,struja u Srbiji je najjeftinija u Evropi,ili je među najjeftinijim samo tebi nisu javili na centralnoj otadžbinskoj upravi,otud moj post sa prve strane.

- - - - - - - - - -

То је једини излаз. И то ћеш осетити врло брзо да је тако ако си искључиво везан за град.
Деца не могу да расту ван града? Не могу да се школују ван града?
До посла имаш превоз.

Већина људи ће наћи таква "оправдања" да "не могу", "не знају како" , деца, посао и сл.
То су ирационална оправдања иза којих се крије недостатак жеље да се буде 100% слободан и преузме одговорност.
И атеисти негирају Бога, не зато што не верују услед неких доказа у другачију убеђеност(које суштински немају), него зато да би умирили савест - да би могли да живе у гресима.
Ово ти је слична ствар.
Neće čovek da ide s Vračara,tamo je kvadrat preko 2000 evra može da se preseli u isti stan recimo negde na Zvezdari gde je 1000 i nešto i da mu ostane gomila para,i to je rešenje ne mora da ide tamo kod Tadića u Višnjicu ili tako negde.

ereMito,struja u Srbiji je najjeftinija u Evropi,ili je među najjeftinijim samo tebi nisu javili na centralnoj otadžbinskoj upravi,otud moj post sa prve strane.

Па шта ако је струја НАЈЈЕФТИНИЈА У јЕВРОПИ и минимални лични доходак је најнижи у Европи - безобразни створе ја немам никакве везе са Отаџбинском управом нити са СРС ------- а ти си до јуче био тамо а сада си СНС-бот.......

TUŽNO: Srbi primaju najniži minimalac, ceo sat rade za JEDAN EVRO!
U Srbiji minimalna plata iznosi 174, a u Luksemburgu 1.923 evra

Najnižu minimalnu platu u Evropskoj uniji ima Bugarska, u iznosu od 184 evra. Prema objavljenim podacima Eurostata, najviša minimalna plata u EU iznosi 1.923 evra, a dobijaju je radnici u Luksemburgu, što je gotovo 11 puta više od bugarske minimalne plate.
U Srbiji je od aprila 2012. do kraja 2014. godine minimalna zarada bez poreza i doprinosa iznosila 115 dinara po radnom satu. Po vladinoj odluci, neto minimalna cena rada za period januar–decembar 2015. godine je 121 dinar po radnom satu.

Neto iznos minimalne zarade u Srbiji isplaćene u januaru bio je 21.296 dinara za 176 radnih sati, a za februar 19.360 dinara za 160 radnih sati, bez obzira za koji prethodni mesec se isplaćuje.

Za minimalnu zaradu u Srbiji isplaćenu u januaru moglo je da se kupi oko 174 evra.

U Srbiji minimalna cena radnog sata sada se kreće oko jednog evra, u Luksemburgu 11 evra, Francuskoj 8,28 a u Nemačkoj 7,72.

Sada važeća minimalna cena rada u Srbiji doneta je na osnovu inoviranog člana 112. Zakona o radu, koji propisuje da se pri utvrđivanju minimalne cene rada polazi naročito od egzistencijalnih i socijalnih potreba zaposlenog i njegove porodice izraženih kroz vrednost minimalne potrošačke korpe, kretanja stope zaposlenosti na tržištu rada, stope rasta bruto domaćeg proizvoda, kretanja potrošačkih cena, produktivnosti i prosečne zarade u Republici.

Minimalna zarada se uvećava za minuli rad, topli obrok, a eventualno i regres.

Iako se razlike u minimalnim platama čine prilično velike, kada se posmatraju prema paritetu kupovne moći, odnosno kada se uzmu u obzir razlike u cenama, upućeni tvrde da je odnos između najmanje i najveće minimalne plate u Evropi 1:4.

Minimalna plata u SAD u januaru 2015. bila je 1.035 evra.

Pa najjeftinija je u Evropi a ti me napadaš tamo kao"što lažeš da je najjeftinija"
ereMito,rešenje tvog problema je na bukvalno 2km. istu kvadraturu sa Vračara zameniš istom kvadraturom na Zvezdari i dobar si 100 000 evrića,malo li je?
Poreneš neki biznis i bog da te vidi,

Не измишљај ... написао си да је ЦЕНА СТРУЈЕ КОД НАС НЕРЕАЛНО НИСКА ------- а ја сам ти одговорио текстом који казује ДА ЦЕНА СТРУЈЕ НИЈЕ НЕРЕАЛНО НИСКА И ДА НЕ СМЕ ДА ПРЕЂЕ 10% ПРИХОДА ------ А КОД НАС ЋЕ БИТИ КОД ВЕЋИНЕ 50% ПРИХОДА ДА ИДЕ НА СТРУЈУ:

Поскупљење струје води у енергетско сиромаштво

Objavio: sloga

Када домаћинство није у могућности да плаћа трошкове грејања, електричне енергије, или износ тих трошкова премашује десетину његових примања, оно је тада и енергетски сиромашно.

Pa najjeftinija je u Evropi a ti me napadaš tamo kao"što lažeš da je najjeftinija"
ereMito,rešenje tvog problema je na bukvalno 2km. istu kvadraturu sa Vračara zameniš istom kvadraturom na Zvezdari i dobar si 100 000 evrića,malo li je?
Poreneš neki biznis i bog da te vidi,

sns saveti - zamenite stan za 2 metra ispod zemlje, ne treba vam ni struja, ni voda, ni hrana

Back