ММФ отпушта пола просвете,а ови се бране Тадићем

DOGOVOR PAO VLADA SRBIJE PRISTALA - SLEDE OTKAZI

Postignut dogovor sa MMF
28. avgust 2009. | 09:26 | Izvor: B92
Beograd -- Vlada Srbije postigla je dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom o deficitu budžeta za 2009. godinu i o reformi javnog sektora u 2010. godini, saznaje B92.

Reč je o reformi koji treba da dovede do značajnog trajnog smanjenja javne potrošnje kroz smanjenje administracije, kao i smanjenje broja zaposlenih u zdravstvu i obrazovanju. Ukupan deficit budžeta za 2009. iznosi 4,5 procenata bruto društvenog proizvoda, tako da neće biti povećanja PDV-a, uvođenja drugih nameta ili smanjenja penzija.

DOGOVOR PAO VLADA SRBIJE PRISTALA - SLEDE OTKAZI

Postignut dogovor sa MMF
28. avgust 2009. | 09:26 | Izvor: B92
Beograd -- Vlada Srbije postigla je dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom o deficitu budžeta za 2009. godinu i o reformi javnog sektora u 2010. godini, saznaje B92.

Reč je o reformi koji treba da dovede do značajnog trajnog smanjenja javne potrošnje kroz smanjenje administracije, kao i smanjenje broja zaposlenih u zdravstvu i obrazovanju. Ukupan deficit budžeta za 2009. iznosi 4,5 procenata bruto društvenog proizvoda, tako da neće biti povećanja PDV-a, uvođenja drugih nameta ili smanjenja penzija.
Нема везе.Европске интегарције ће да их нахране.

BEOGRAD - U osnovnim i srednjim školama u Srbiji potrebno je ukinuti 11.000 odeljenja, zbog čega će 17.000 zaposlenih biti višak, što predstavlja trećinu zaposlenih! Ovaj podatak je Vladi Srbije predočila delegacija Međunarodnog monetarnog fonda u sklopu zahteva za produžetak kreditnog aranžmana od 2,9 milijardi evra, tvrdi za Kurir Dragan Todorović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.
Todorović tvrdi da je MMF do tog podatka došao svojim analizama stanja u prosveti i zdravstvu u Srbiji.
- Oni su to izračunali na osnovu evropskih standarda i došli su do podatka da u našem školstvu treba ukinuti 11.000 odeljenja, zbog čega će trećina zaposlenih biti višak. Te podatke oni su predočili našoj vladi u dokumentu koji sadrži sve što oni traže od naših vlasti i Ministarstvo prosvete poseduje te podatke - kaže Todorović i dodaje da MMF, kao zajmodavac, postavlja uslove koji njemu odgovaraju.
- Osnovni problem je u položaju naše države u odnosu na MMF. Naši predstavnici su marionete i pristaju na uslove koje postavlja zajmodavac. Normalne države se trude da u oblast obrazovanja ulažu što više sredstava jer je to izdvajanje za budućnost. Ali, Evropi ne trebaju obrazovani Srbi, već jeftina radna snaga - ističe Todorović. On sumnja da je priča o upošljavanju viška zaposlenih na obrazovanju odraslih paravan da bi nastavnici lakše pristali na taj program i da će na kraju svi oni ipak biti otpušteni.

Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja, kaže da u Srbiji niko ne zna koliko je zaposlenih u prosveti višak, jer ne postoje kriterijumi po kojima bi se to utvrdilo.
- Podaci koje su škole dostavile Ministarstvu prosvete odnose se samo na broj radnika koji su ostvarili jedan ili dva uslova za penziju, i to je oko 4.000 ljudi. Podaci o višku zaposlenih ne postoje jer, da bi se znalo koliko ih ima, moraju prethodno da se utvrde jasni kriterijumi po kojima bi se to izračunalo. Ne zna se ni koliko zaposlenih ima u prosveti, a kamoli koliko je viška. To je mlaćenje prazne slame, a MMF je do tih podataka došao na osnovu nekih svojih kriterijuma, upoređujući broj učenika i nastavnika - kaže Pavlović i dodaje da je priča da otpuštanja radnika u prosveti neće biti nerealna.
Iz Ministarstva prosvete do zaključenja ovog broja Kurira nismo dobili odgovor koliko je zaposlenih u prosveti višak i da li je jedan od uslova MMF i rešavanje problema 17.000 radnika u prosveti.

------------

kaze kurir da nece 50% ostati bez posla nego samo 33% z:D

tj ugasice se 11.000 odeljenja 17.000 profesora i nastavnika i ucitelja ce ostati bez posla , sa tadicevom nogom u dupetu i obecanjem boljeg zivota jednog dana kad udjemo u EU 2582. godine z:D

eto vam europejci sta su vam donele vase evroatlantske integracije

da srbija nije nezavisna vise ni u zdravstvu ni u prosveti

da vam amerikanac diktira koliko moze lekara i profesora srbija da ima

tako vam/nam i treba

Само да увеличам за ове који се праве да нису видели...

Па наравно ДА ЋЕ ЈЕНКИ ДА ДИКТИРАЈУ, треба да профитира њихова фармацеутска индустрија, треба да што више народа убрзано поумире,
а оно што остане не треба да буде образовано него дебилно...

Само да увеличам за ове који се праве да нису видели...

Па наравно ДА ЋЕ ЈЕНКИ ДА ДИКТИРАЈУ, треба да профитира њихова фармацеутска индустрија, треба да што више народа убрзано поумире,
а оно што остане не треба да буде образовано него дебилно...

Ti to meni da nisam videla?!
U, pa izivni, neprijatno me iznenadi praveci se da nisi video sta sam ja npaisala, koji je uzrok nasem zlu, ali, ako ti toliko smeta, evo, brisem prethodni post da vam ne kvarim "prosek":roll:

Ti to meni da nisam videla?!
U, pa izivni, neprijatno me iznenadi praveci se da nisi video sta sam ja npaisala, koji je uzrok nasem zlu, ali, ako ti toliko smeta, evo, brisem prethodni post da vam ne kvarim "prosek":roll:

Ама шта ти је Биљо - уопште се на тебе није односило........:cool:

Back