ММФ отпушта пола просвете,а ови се бране Тадићем

Не знаш како ствари функционишу.Имаш гомилу места где читаве школе раде за пар ученика.То кошта.
А,у Србији је све мање деце.И Обрадовић је то нагласио и признао,једном приликом у смислу да постоји несразмеран број ученика и број запослених(вероватно мислећи на наставни кадар).

Што се тиче отпуштања,па отпуштане су реке људи у протеклих 10 година,па их нико није питао где ће и шта ће и да ли ће имати да преживе.

Међутим,просвета има снагу да се супротстави вољи властодржаца,али нису никад то користили,нису се солидарисали у опште сврхе и за добробит свих,него су се генерално слагали са десетогодишњим идиотизмом који се спроводи.
Па,ето,дочекаше и они да им мечка заигра...

Pa pazi po meni je ok da se malo srezu troskowi, tipa gde imas 8 ucenika po odeljenju z:D.
to je ok... ali da ti sada swuda yebes mater i otpustis pola proswete=holokaust drzawe
Jer koji qratz ti je onda drzawa, ak nemas niti proswetu niti zdrawstwo?
Ako si ikada isao u fckn dom zdrwalja, wideo bi da su oni tamo prebukirani obawezama z:D
a pazi hotje i jedne id ruge da otpuste.
Pazi meni kewa isto radi u prosweti u muzickoj skoli, ali tamo rade indiwidualno, pa predpostawljam da nju netje otpustiti, ali owo je strahota, i za detzu i za profesore, ako im owako nabudze detzu bitje uzass. Ionako kwalitet nastawe sto ima wishe detze= losiji je

EEj prosweta ti jedna od najwaznijih stwari u zemlji z:D
Ne mogu da ih nikako otpuste, jer jednostawno niti imaju ti ljudi gde da odu, niti je normalno da otpustis nesto gde ti treba samo wishe profesora a ne manje z:D
Odeljenja u EU su ti oko 20 ucenika.

Da!
Ali u Srbiji ce imati (ako ovi krenu da dotuku prosvetu) vise od 30 ucenika.
Njima kad odgovarfa,onda se pozivaju na Eu, kad im ne odgovara, onda ne brenuju EU!
A moze i obrnuto:roll:

Da!
Ali u Srbiji ce imati (ako ovi krenu da dotuku prosvetu) vise od 30 ucenika.
Njima kad odgovarfa,onda se pozivaju na Eu, kad im ne odgovara, onda ne brenuju EU!
A moze i obrnuto:roll:

ako ih stwarno otpuste, ja sam za to da se organizuju NASILNe demonstracije.

Ai pazi ako otpuste i zdrawsto i prosetu, lepo tje ih swe ujediniti
Jer imas otisli su
1) radnici-stub ekonomije
2) proswetari-stub budutjnosti
3) zdrawstwo- stub swake drzawe, pogotowu siromasne kao nasa
4) moratje werowatno i administraciju da otpuste- josx wetji gnew
5) sjebali su gazde ogromnog broja firmi- glawni nosioci ekonomije
6) Ko je sledetji?? ko je josx ostao?

Jer imas otisli su

Ko je jos ostao?!
Samo :sad2:POLICIJA

Prosveta i zdravstvo imaju nacina da se suprostave, ali, kad je kod nas bilo ikakvog jedinstva?!
Nikad!
Zato nam je kako nam je!

Sindikati su u sprezi sa vlascu, i to je veliki problem. Nastavnici ne mogu nista preko niti pored, nego kako oni kazu. A oni dobro podgojeni (uglavnom) jos bolje placeni, vrte se nesto na televiziji (za neke bi bilo bolje da sakriju) kao pregovaraju,, ma, luda kuca:zper:

U Srbiji treba da se probudi Sumadija, otuda su oduvek kretale sve bune i ustanci, pa na ulice. Kako je moglo 5.oktobra a sad ne moze?!
Sa ulice su dosli, ulica treba i da ih otera:evil:

Полиција је бројнија и јача.;)

Jer imas otisli su
Ово су радници у јавном сектору.То је непроизводни део који не ствара,него троши буџет,тако да то не стоји.

Просвета је мање,више иста као и пре 10 година.Погрешан правац у којем су усмерене кључне научних области је непромењен(а наука сама по себи је неутрална) у просвети и зато имамо ситуацију да постоји море незапослених и оних који не могу ништа да ураде ако им неко нешто не понуди.
Садашње стање показује колико је квалитетна просвета,тако је тешко рећи да је оваква просвета било какав стуб будућности.
Потсетићу те на чињеницу да се годишње деси геноцид над 200 000 деце.И то је део образовања које данашње школе не дају.Одавно је школовање постало одвојено од образовања.Зато је тако како је.Некада је,до Др.св.рата, просвета била стуб будућности,али од тада...а,данас је у најгорем стању у квалитативном смислу.Ако једна сплачична као што је Хари Потер може да уђе у просвету,онда је бесмислено причати о квалитету.

То је сасвим друго питање,али какво год да је здравство уређено,сваки појединац је искључиво одговоран за своје здравље.Ако би људи добијали у правом смислу образовање(које не добијају), домови здравља и болнице би били далеко мање посећенији,него сад,што би смањило трошкове.Многи људи се понашају неодговорно,пуше,пију,једу смеће,не раде физички ништа,па кад упропасте организам траже лечење и жале се на здравство.

Да...

Полиција је бројнија и јача.;)

Ово су радници у јавном сектору.То је непроизводни део који не ствара,него троши буџет,тако да то не стоји.

Просвета је мање,више иста као и пре 10 година.Погрешан правац у којем су усмерене кључне научних области је непромењен(а наука сама по себи је неутрална) у просвети и зато имамо ситуацију да постоји море незапослених и оних који не могу ништа да ураде ако им неко нешто не понуди.
Садашње стање показује колико је квалитетна просвета,тако је тешко рећи да је оваква просвета било какав стуб будућности.
Потсетићу те на чињеницу да се годишње деси геноцид над 200 000 деце.И то је део образовања које данашње школе не дају.Одавно је школовање постало одвојено од образовања.Зато је тако како је.Некада је,до Др.св.рата, просвета била стуб будућности,али од тада...а,данас је у најгорем стању у квалитативном смислу.Ако једна сплачична као што је Хари Потер може да уђе у просвету,онда је бесмислено причати о квалитету.

То је сасвим друго питање,али какво год да је здравство уређено,сваки појединац је искључиво одговоран за своје здравље.Ако би људи добијали у правом смислу образовање(које не добијају), домови здравља и болнице би били далеко мање посећенији,него сад,што би смањило трошкове.Многи људи се понашају неодговорно,пуше,пију,једу смеће,не раде физички ништа,па кад упропасте организам траже лечење и жале се на здравство.

Да...

Brate wrati se u realnost, nisu swi ljudi surwiwalisti ko ti, niti ih interesuje da se bore sa drzawom. Ljudi hotje bre da se prowode da ziwe z:D
Inace otpusteni su ur adnici u priwatnom sektoru zbog propasti gazdi u priwatnom sektoru z:D.

Brate wrati se u realnost, nisu swi ljudi surwiwalisti ko ti, niti ih interesuje da se bore sa drzawom. Ljudi hotje bre da se prowode da ziwe z:D
Inace otpusteni su ur adnici u priwatnom sektoru zbog propasti gazdi u priwatnom sektoru z:D.

Људи који не зависе од другога и немају страх од губитка посла најбоље живе.

Људи који не зависе од другога и немају страх од губитка посла најбоље живе.

ali isto tako neki ne zele to :roll:
znaci stwarno rpeterujes z:D
i skroz si izwan realnosti
Kontam da si ti malo owako zastranio, ali ljudi su ljudi, ja te kapiram zato sto razmisljamo isto, ali owo ne weza za jedno 95 posto ljudi.
Evo i na ovom temi o abortusima, tj. "genocidom":sad2:
Ja sam sigurna da nijedan nastavnik nije kriv za ono sto predaje ili ne predaje. Ima plan i program po kome rade svi, a sigurna sam da bar zenska populacija dovoljno zna o kontracepciji i da ona nije uvrscena u ove nesrecne "genocidne" zene:roll:

Ma to je totalna glupost. Zene znaju swe o tome, isto i muskartzi, niti ima ikakwe weze sa obrazowanjem :roll:
Zamertari prosweti na tome je kranje ... da ne kazem sta :D

joj zamislite da u ovoj grupi od polovine prosvetara sto idu na ulicu budu la dolcevita i medved_bg pa da onda na jesen svi zajedno rusimo Tadica z:D
wrlo je mogutje z:D

slazem se u potpunosti. zato sam se ja celog zivota trudio da budem u toj grupi z:D
Pazi tihi i ja sam u nekoj toj grupi, ali mi smo losi ljudi weruj mi z:D
Mi ne ziwimo po onim normalnim prawilima, i zato smo odwojeni na neki nacin.
95 ljudi ipak ziwi u medjuzawisnoj zajednitzi

Evo i na ovom temi o abortusima, tj. "genocidom":sad2:
Ja sam sigurna da nijedan nastavnik nije kriv za ono sto predaje ili ne predaje. Ima plan i program po kome rade svi, a sigurna sam da bar zenska populacija dovoljno zna o kontracepciji i da ona nije uvrscena u ove nesrecne "genocidne" zene:roll:

"Ма ја ћу да причам шта ми се каже.Баш ме брига како то утиче на обликовање једног живота...За паре све радим."
Оваква филозофија има свој назив.

Али,да не причамо даље о лошој просвети,него да видимо како ће транзиција да захвати до сад нетакнуту просвету.
Ево,кладим се да ће бити штрајкова к`о плеве...:mrgreen:

Back