MLM Preko oglasa

svi koji su zaradjivali ispod 2000 eura u bilo kom pravom mlm u bilo kojoj zemlji na svetu nisu profesionalno pravili posao, i mene njihovi saveti ne interesuju. Ja ucim od uspesnih. A imam i odlicnu firmu sa kojom saradjujem. Povracaj novca do 42% plus popust od 33% za proizvode. Ja sam zadovoljna! Pozdrav!

Mladjo, mislim da je problem u tome sto nisi u potpunosti razumeo mlm.Ja nemam nameru da ti bilo sto objasnjavam, ali reci cu ti jedno - Firma sa kojom saradjujem je poslovala nekada i po klasicnom sistemu,ali nije bila zadovoljna ostvarenim profitom. Po prelasku na mlm profit se samo za prve 2 god. povecao oko 1000 puta, sto je za posledicu imalo jos veci razvoj posla u svetskim razmerama. I svi su pobednici. Firma koja sve vise razvija posao, ali i saradnici kojima, u skladu sa gore recenim, zarade rastu.

angenmn:
Mladjo, mislim da je problem u tome sto nisi u potpunosti razumeo mlm.Ja nemam nameru da ti bilo sto objasnjavam, ali reci cu ti jedno - Firma sa kojom saradjujem je poslovala nekada i po klasicnom sistemu,ali nije bila zadovoljna ostvarenim profitom. Po prelasku na mlm profit se samo za prve 2 god. povecao oko 1000 puta, sto je za posledicu imalo jos veci razvoj posla u svetskim razmerama. I svi su pobednici. Firma koja sve vise razvija posao, ali i saradnici kojima, u skladu sa gore recenim, zarade rastu.
Sad ću ponovo morati da se vratim na sam početak teme. Dakle, proglem MLMa na ovim našim prostorima je u nedostatku ,,kapitala,, za taj vid rada. A kapital u MLM koncepciji nije bovac, već ljudi koje ćeš uključivati u svoju mrežu. Kako si sama napisala, ovde je puno ,,probača,, dakle nemaš sa kim da gradiš mrežu. A ako nemaš sa kim da radiš, kako ćeš uspeti u MLMu?
Imaš li odgovor na ovo jednostavno pitanje?
Pa zato sam i pokrenuo temu MLM preko oglasa, jer se u zadnje vreme tako radi MLM kod nas.

mladja:
angenmn:
Sad ću ponovo morati da se vratim na sam početak teme. Dakle, proglem MLMa na ovim našim prostorima je u nedostatku ,,kapitala,, za taj vid rada. A kapital u MLM koncepciji nije bovac, već ljudi koje ćeš uključivati u svoju mrežu. Kako si sama napisala, ovde je puno ,,probača,, dakle nemaš sa kim da gradiš mrežu. A ako nemaš sa kim da radiš, kako ćeš uspeti u MLMu?
Imaš li odgovor na ovo jednostavno pitanje?
Pa zato sam i pokrenuo temu MLM preko oglasa, jer se u zadnje vreme tako radi MLM kod nas.
Sada već moram da ispravim i samog sebe, i to u pravopisnim greškama.
Dakle, kapital u MLMu, nije u Novcu, već u ljidima, sa kojima gradiš mrežu. :D

Mladjo,izgleda da se barem u necemu slazemo.Tacno je da je jedini kapital potreban da bi se napravio posao u mlm spisak poznanika. I to je tako i u srbiji i u americi i u japanu.(a sta bi radio da fransizu mekdonalda platis min 1000000 dolara, plus reklama, porezi, procenat od profita...Kada bi ugledao svoj cisti profit?razmisli i o tom kapitalu. I da li se on moze uporediti sa spiskom od 200 ljudi) Meni spisak nije nikakav problem. ja sam iz prve ruke stavila 500 ljudi na spisak, a poznajem sigurno 3000-4000 ljudi samo u bg,sto je i vise nego dovoljno. Statistika potvrdjuje svakodnevno da na 100 pravilno obavestenih ljudi sigurno dolazi minimum 1 koji ce posao da razvije fenomenalno(ambasador,zlato,dijamant)i koji ce nama da donese jednu od penzija. Da li znas da je jedan covek u japanu napravio mrezu od 112 direktnih saradanika koji su na poziciji od 42%. Da li se usudjujes da izracunas min. i max njegovih primanja? Po mom misljenju ovde se desava najteza bitka upravo sa samim sobom, odnosno sa svojim negativnim uverenjima koje smo svi mi primali dok smo odrastali.tek kada se ta bitka zavrsi covek ce dozvoliti sebi da u svoj zivot privuce ljude kakvi su mu potrebni i dozvolice sam sebi da zaradjuje plate sa 4 i vise cifara. A nemaju svi ljudi petlju za to! Pozdravljam te!

ono sto kazes za poznanike..ok da su u pitanju carape
ali sta nude ti mlm sistemi? sta nudi amway> paste za zube..pa to nije neki proizvod za preporuku

znachi, namucis se 2 god, napravish lanac za penziju i komotno odesh da se konacno posvetish heklanju

DVE GODINE RADA U MLM JEDNAKO JE SLOBODA!
To se meni svidja. Ja ne zelim da kao prosecna populacija radim 30-40 god. za platu od 200-500e i da jedva sastavljam kraj sa krajem, i onda, da odem u penziju i molim Boga da se iz ministarstva smiluju za 150 eura! pa to je smesno! da ne racunam 12 sati rada i nedostatak vremena za ljude i desavanja do kojih mi je stalo.Inace, ekonomisti predvidjaju da ce do 2010 doci do raspada penzionog fonda u SAD!!! tako da cu ja da ulozim dve godine- meni se isplati.
A sto se tice proizvoda, mlm kompanija moze jedino uspesno da funkcionise ako ima proizvode koji su vrhunskog kvaliteta i koji nemaju alternativu na svetskom trzistu, jer vi svom prijatelju necete da preporucujete bilo sta. To mora biti odlicno, a ako mislite da pravite posao neophodno je da vi budete zadovoljni, tako da vam preporucujem da nadjete proizvode koji vam se svidjaju.mlm radi sa zdravstvenim proizvodima, nakitom, igrackama, nekretninama,poreskim uslugama,internet vebsajtovima, finansijske,telefonske usluge, prehrambeni proizvodi..... Moji proizvodi su fenomenalni ali o njima nema price preko neta.

ok da li si ti uspesna u tome, znaci ide ti?
da li si isla na sve one seminare? mislis da je to neophodno? aj kapiram da jeste :I
i zasto nikad nema govora o tome
kako te prihvataju poznanici rodbina prijatelji
koji mlm sistem NIKAKO ne pocinjati iz nekog ralzoga
(istroshen je itd)

ja sam bas juce imala razgovor na temu prijatelja, jer mi je nekako bolno to sto ljudi koje smatram prijateljima nisu sa mnom da proslave svaki moj upeh u mlm, kao i to sto ljudi do kojih mi je stalo i kojima je sve u mlm apsolutno neophodno ne zele da razumeju sistem. Ali je ne mogu da sanjam tudje snove i ne mogu da menjam ljude. Nekoliko mojih prijatelja je svakako ukljuceno, ali ovaj biznis se pravi sa poznanicima, sto je, ponekad, prosto tesko prihvatiti.
A sto se rada tice, uspesni savetuju da se posao napravi za 6 meseci do 2 god. jer je sve posle toga mnogo teze i zahtevnije.A i zasto da nesto radim 40 god. kada se to sve moze postici za kratko vreme. pozdrav!
P.S. da li si odabrala kompaniju?

angenmn:
ja sam bas juce imala razgovor na temu prijatelja, jer mi je nekako bolno to sto ljudi koje smatram prijateljima nisu sa mnom da proslave svaki moj upeh u mlm, kao i to sto ljudi do kojih mi je stalo i kojima je sve u mlm apsolutno neophodno ne zele da razumeju sistem. Ali je ne mogu da sanjam tudje snove i ne mogu da menjam ljude. Nekoliko mojih prijatelja je svakako ukljuceno, ali ovaj biznis se pravi sa poznanicima, sto je, ponekad, prosto tesko prihvatiti.
A sto se rada tice, uspesni savetuju da se posao napravi za 6 meseci do 2 god. jer je sve posle toga mnogo teze i zahtevnije.A i zasto da nesto radim 40 god. kada se to sve moze postici za kratko vreme. pozdrav!
P.S. da li si odabrala kompaniju?

pa verovatno amway...ako krenem
da li si isla na seminare, nisi mi odgovorila?
zasto su svi razgovori sa mlm ljudima obavijeni velom tajni
da li te prijatelje izbegavaju u smislu (o ne, evo je opet ide da nam uvali paste)

ja ne radim sa amway, i ne uvaljujem paste nikom zato i nema potrebe za izbegavanjem. saradjujem sa kompanijom koja obezbedjuje mnogo veci procenat zarade citavih 42% i jos jedna dodatna stvar, legalna je u srbiji za razliku od amway.
A sto se seminara tice idem na svaki koji organizuje firma i moja sponzorska linija, jer je to jedna od stavki neophodna da bi se postigao uspeh

Ovde se vidi osnovna razlika u klasičnom, i MLM marketingu i poslovanju. U MLMu, sve mora da bude zavijeno, i obavezno izolovano od javnosti. Mala skupina ljudi na prezentaciji, radi što boljeg uticaja Menadžera na potencijalne nove članove.

mladjo, jos kada bi mogao da se upises na harvard, pa da sa amerima siris svoje znanje o mlm, bilo bi divno. Mozda bi tada razumeo mlm i njegov nacin poslovanja. A ako ti je amerika daleko, mozes da pozajmis knige o mlm sa megatrenda. ne bi moglo da skodi, to je sigurno! caos!

angenmn:
ja ne radim sa amway, i ne uvaljujem paste nikom zato i nema potrebe za izbegavanjem. saradjujem sa kompanijom koja obezbedjuje mnogo veci procenat zarade citavih 42% i jos jedna dodatna stvar, legalna je u srbiji za razliku od amway.
A sto se seminara tice idem na svaki koji organizuje firma i moja sponzorska linija, jer je to jedna od stavki neophodna da bi se postigao uspeh
Ako je MLM tako dobra stvar, kako to da su neke od MLM firmi nelegalne u Srbiji? Pa zar to nije malo čudno? I zar se i to uči na Fakultetima?
Interesantno :wink:

Izvini Mladjo sto pitam stalno pominjes neke menadzere, da nisi i ti jedan od njih sto mnogo znaju da pricaju a malo da rade? Daj covece, opameti se ovo je Srbija.Uspesnim menadzerima svaka cast!

Sto se tice MLM kao posla smatram da je to jako pametna stvar.Zasto zato sto je jeto direktna prodaja zto znaci da nema ulaganja jedino ulaganje je novac.Ima toliko stvari zbog kojih je MLM bolji od obicnog poslovanja.Za one koje to to stvarno zanima neka skinu knjigu Multilevl Marketing koju je napisao Piter Klitijer.

Zato sto je hleb komercialna stvar koja treba svima i o kojoj svi znaju.A u MLM-u ti kao postrednik odgovarjuce firme vrsis prezentaciju oneme kome ti smatras da je to sto tvoja fima nudi potrebno.Netreba svima iste stvar.

Back