mleko?

Limburger je također poznat po svom prodornom mirisu. Bakterije koje se koriste za fermentiranje limburških i drugih optranih sireva je Brevibacterium linens; ista ona koja se nalazi na ljudskoj koži i koja je odgovorna za ljudski miris.[1] Vjerojatni razlog za to jest da su redovnici Limburga zaslužni za pronalazak sira ispočetka miješali mlijeko i skutu u sir tako što ga tukli svojim stopalima.
Meni ovo ne zvuči strašno. Probala bih bez problema.
Jednom sam gledala emisiju o pravljenju sira uz pomoć crva. Dakle, crvi su sve to lepo svarili, sir postao kremast, ali ih na kraju nisu uklonili, već su i njih jeli - žive, zdrave i mrdave. I to je, eto, poslastica. Nemam pojma, mislim da bih takav sir probala jedino kad bi me neko na volšeban način ubedio da crvići nisu pravi, već da su jedan od dometa nanotehnologije, tako nečeg.
 
Gledala sam jednom nešto o južnoameričkim Indijancima - XL crvi i gusenice. Svima im verujem na reč da im je ukusno, ali odmah zamislim kako ja to jedem, a crvi mrdaju po ustima. Ne bih mogla, majke mi.
 
Vrsta monaškog sira (švajcarskog) -Tete de Moine ( u prevodu "Monaška glava").Pravi se od punomasnog mleka ( sa letnje zelene ispaše)i sazreva 3-5 meseci.Ovaj sir je delikates, cilindričnog oblika, 1-2 kg težine, fine arome.Jede se sa biberom i kimom uz parče svežeg hleba i čašu belog vina.

E, taj volEm!!!
 
oo jubilarna 175. tema o mleku:)
nikako ne pijem mleko,ni cokoladno ni nista
ni jogurte odkad sam otisla iz srbije (znaci 10 i po god:? )
i potpisujem najlepsi su nasi sirevi(pre neki dan otvorim kutiju i svi popadamo a laura vice ko je prdnuo :lol: )
:lol: :lol: obozavam tvoju cerku, ebote ko da sebe citam :lol:
 
Mleko pijem najčešće u kafi ili kornfleksu. I sve druge proizvode od mleka volem. Mladi sir mogu da jedem, ali mi je skroz bezukusan, tako da ga izbegavam. Buđave delikatese još nisam probala :lol:
 
Kafu pijem iskljuchivo sa mlekom. Kornflex ne jedem,jedem chokoleshnik. :p Volim sve mlechne proizvode,pogotovo mileram,ali nikakve sireve ne mogu da smislim. Ne znam zashto. Ne volEm. :p
 
volim skoro sve mliječne proizvode...najbolji kajmak je onaj tzv "užički",takođe i sir...a od sireva još jedino volim onaj što ga zovu "masni",a pravi se valjda od slatkog mlijeka...ostalih sireva nisam baš ljubitelj...doduše ponekad za doručak pojedem "zdenku"... volim i domaće kiselo mlijeko,a obično domaće mlijeko volim samo vruće i sa kakaom...nasuprot tome ,ovo iz tetrapaka volim samo hladno...:)
e,da...samo od kravice volim ove proizvode,od ostalih životinjki ne gotivim baš...mada,kažu da je kozje mlijeko najzdravije...:roll:
 
e je l tacno da kad se krava hrani travom da mleko malo zaudara odnosno smrdi

tj to smrdi ljudima iz grada neko ko je navikao njemu je to ok.. ako se ne hrani travom onda se mozda hrani senom ili nekom vestackom hranom.

mada vidjala sam krave po livadama
 
pijem mleko
nekad mi dodje onako umesto vode da uzmem casu mleka
doduse u kuci pijemo ono od 0.1% valjda tako da nije mnogo masno ni tesko
inace zivim na mlecnim proizvodima
tipa jogurt,sirevi,mleko...e a volim i kozije i ovcije jos vise...
valjda sam od toga i porasla :lol:

i onda kako jedem uglavnom to mama mi prica kako cu da dobijem rak i kako ne treba da pijem mleko i nesto tupi (a ja je vidim samo kako bez zvuka otvara i zatvara usta) a onda ona uzme i sruci pola solje u kafu :neutral:

Kako mleko moze da bude stetno?Prvi put cujem za to...:-?
 
Ne pijem mleko.Uopste mi ne prija.Jos kao beba sam prestala da pijem mleko,stalno sam ga povracala.Kasnije kao dete,u vrticu su me uporno silili da ga pijem,i postalo je normalno da ga popijem za ruckom,krenem u sobu i povratim na sred hodnika.Svako normalan bi prestao da me tera da pijem,ali NE!Pila sam ga svaki dan i svaki dan povracala,par meseci dok me na kraju moji nisu ispisali!
 

Back
Top