mleko?

..kazu da su nasi sirevi jedni od losijih sireva....ali su meni najbolji....

a meni tetka u bosni dobila od neke belgijanke, koja je bila tamo u okviru neke misije unhcr pa se sprijateljile, neki skupoceni belgijski budjavi sir.. posto su imali stalno svog sira, tetki i teci dugo nije padalo na pamet da ga probaju.. jednom se sete i ajde kao da ga probaju... tetka kako ga je probala, slozi zgrozenu facu i kaze: ajme meni, koste, ovo pokvareno.. :)
teca proba, slozi i on gadljivu facu i zafrljace ga preko ograde :)

a meni tetka u bosni dobila od neke belgijanke, koja je bila tamo u okviru neke misije unhcr pa se sprijateljile, neki skupoceni belgijski budjavi sir.. posto su imali stalno svog sira, tetki i teci dugo nije padalo na pamet da ga probaju.. jednom se sete i ajde kao da ga probaju... tetka kako ga je probala, slozi zgrozenu facu i kaze: ajme meni, koste, ovo pokvareno.. :)
teca proba, slozi i on gadljivu facu i zafrljace ga preko ograde :)

joj cuti sa tim sirevima...belgijski, holandski, italijanski, francuski...ima tako jakih da mi se smuce...strasno meni je dugo trebalo da se naviknem na te sireve...sad jedem ali samo blaze varijante tih poznatih svetskih sireva...pusti molim te...otvore frizider a cini ti se nesto je crklo unutra...ups...grehota sto to kazem za hranu, ali to smrdi...:)

ja sam probala... i istina je da su neki od tih jakih sireva super uz vino...pa sam se skoro otrsila kasiroce...to vam ja preporucujem...nikako na ste srca...a da skrenem sa teme...tako ja odvazna i hrabra probacu sve novo...sireve, vina, sva cudna voca itd itd....e tako se ja okurazila da probam durian...voce koje smrdi na kilometar, ali rekoh cim ga tako vole mora da ima fantastican ukus...probala i otrcala da se ratosiljam toga...i smldi na k*a*k*...pazite se toga...ali sumnjam da cu vas uplasiti...ova banshee i tara su opasne...ne smem da se kladim sa njima

hehehe...ja isto obozavam da probam sve novo...da isprobavam cudne kombinacije,cudna jela...probala bih i onaj sir sa slike definitivno...:)

ja bas i ne volim da eksperimentisem.. mogu da probam ako je za dz :)
ali dodjem negde, napravim se pametan, probam, platim, pa bacim.. neka, fala :) daj ti meni suljpa ili sarme.. sto je sigurno, sigurno..
a na ovaj sir bih smeo da kockam.. moj konacni odgovor je: da, probao bih :)

ja u tim situacijama kada se experimentisanje placa potrazim pomoc prijatelja,ako hoce da podelimo racun i isprobamo-moze,ako ne onda i ja idem nan nesto sigurno...:)

Kazu da je za jedan solidan ljudski vek..6 meseci sisanja majcinog mleka sasvim dovoljno..kasnije moze da se pije ali ne mora....

oo jubilarna 175. tema o mleku:)
nikako ne pijem mleko,ni cokoladno ni nista
ni jogurte odkad sam otisla iz srbije (znaci 10 i po god:? )
i potpisujem najlepsi su nasi sirevi(pre neki dan otvorim kutiju i svi popadamo a laura vice ko je prdnuo :lol: )

a daj sto ste takve.. taman mi se skvo odusevila kako je ovde lepo, zar treba i ova tema da joj se ogadi..

e a moram jedan citat da turim.. radi se o valjda najcuvenijom belgijskom siru...

Limburger je također poznat po svom prodornom mirisu. Bakterije koje se koriste za fermentiranje limburških i drugih optranih sireva je Brevibacterium linens; ista ona koja se nalazi na ljudskoj koži i koja je odgovorna za ljudski miris.[1] Vjerojatni razlog za to jest da su redovnici Limburga zaslužni za pronalazak sira ispočetka miješali mlijeko i skutu u sir tako što ga tukli svojim stopalima.

(valjda nece skvoka videti ovo)

Back