Mladoj labradorki potrebna hitna pomoć!

Rozmeri

Početnik
Poruka
10
167466_174790405893129_174785692560267_369989_7397877_n.jpg


Ova labradorka je nađena u Novom Sadu.
Dovedena je u Beograd iz razloga što ljudi koji su je našli nisu imali gde sa njom, a nisu imali novca ni za detaljne analize ili lečenje.
Za sada ju je pregledalo nekoliko veterinara, sutra će se uraditi i detaljne analize krvi i urina, uradiće se i ultrazvuk.
Današnji pregled kod veterinara zajedno sa analizom vode koja se skuplja u stomaku i analizom krvi na dirofilariju (srčane crve) je koštalo 4 hiljade.
Kada budemo uradili sve analize i preglede saznaćemo tačno šta je sa kucom, koja je dijagnoza i koja je terapija potrebna.
Takođe joj je hitno potreban i neki adekvatan smeštaj, jer je sada u iznajmljenom jednosobnom stanu sa još dva psa i 4 mačke. Ona često piški, mora da se hrani nekoliko puta dnevno i to jako male porcije, jer u suprotnom povraća, nije vakcinisana ni sterilisana, dakle treba joj neko ko može da joj se posveti, nije za dvorište ili neki pansion.

Ako neko želi da pomogne da se plati njeno lečenje, kao i prevoz koji plaćamo do veterinara.
Hrana koju trenutno jede je takođe skupa - RC hepatic.
Sve uplate na račun će biti objavljene, ovaj račun je napravljen isključivo za primanje donacija za ovu kucu.

Donacije - dinarski račun:
Ljiljana Dukić

265-0000000784008-39

Raiffeisen bank a.d.

Razvoj situacije se može pratiti na sledećoj FB strani:
https://www.facebook.com/pages/Mladoj-labradorki-potrebna-pomoc/174785692560267?v=info
 
Urađeni su joj svu mogući nalazi i rezultat je ovakav:

Eseti (to joj je novo ime) sledi intezivna terapija u narednom periodu (još uvek izbaciuje vodu, trea je osloboditi svih posledica upale pluća) - nekih mesec dana, a zatim će do kraja života živeti normalno uz lekove :clap: (u osnovi, kao i svaki srčani bolesnik). Bolesno srce joj je uticalo na jetru i bubrege, ali nisu pretrpeli trajna oštećenja što je super. I anemična je.

Ova intezivna terapija obuhvata još neke analize (da se potvrdi stanje kad se prime sad neke opake injekcije) i veću količinu lekova. Posle toga pa dobiće standardne lekove za srce koje će piti jednom dnevno, pred spavanje, do kraja žiota, a uz njih će moći normalno da živi.

Terapija pod kojom će biti u narednih par nedelja i svi nalazi koji su već rađeni i koji nam tek predstoje su zaista skupi
, pa ukoliko je neko voljan da finansijski pomogne, to bi zaista bilo lepo. Bilo kakva pomoć je zaisa dobro došla, pa čak i najmanja.

Smeštaj je još uvek potreban.
Bilo bi najbolje da neko u ovom kriznom periodu može da je primi u dvorište, jer zbog terapije često piški.
A nadamo se da će posle svega naći i nekog dobrog gazdu.

Zato ako znate neku dobru dušu u Beogradu - molim vas javite.
 

Back
Top