Младићева пећина

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
Неколико објеката које је навео курир у свом дневном издању али једна ми је запала за око ЗАБЕТОНИРАНА МЛАДИЋЕВА ПЕЋИНА.

Пећина у којој се могло преживети шест месеци је не зна се када без најаве јавности забетонирана.

Zabetonirana pećina u kojoj se krio

Podzemna vojna baza u Crnoj Rijeci kod Han Pijeska, u kojoj se Mladić skrivao sve do prelaska u SRJ, primala je 500 vojnika, koji su, zahvaljujući zalihama, mogli da prežive bez kontakta sa spoljnim svetom šest meseci.
Uprkos enormnim (nikad zvanično saopštenim) količinama novca uloženim u ovaj objekat, njegovi ulazi su, po odluci Ministarstva odbrane BiH, zabetonirani. I danas je baza poznata kao „Mladićeva pećina“.

Да није и Младић у њој забетониран:think:

28519.jpg

Ријеч је о једном од најутврђенијих подземних војних објеката у Европи, простире се на 5.000 квадратних метара, има 3 улаза, један кроз планинску кућицу. Има посебан агрегат за снадбјевање струјом, резервоар за воду, филтер за зрак, неколико кухиња, купатила, спаваонице, кабинете и сале за састанке.

За вријеме рата у бих, ту је био смјештен Главни штаб Војске РС.

2813_vest_crna_rijeka.jpg
2312HanpijesakMladic1V-1.jpg
images
podzemno-skloniste.jpg

Poslednja izmena:
Ријеч је о једном од јнајутврђенијих подземних војних објеката у Европи, простире се на 5.000 квадратних метара, има 3 улаза, један кроз планинску кућицу. Има посебан агрегат за снадбјевање струјом, резервоар за воду, филтер за зрак, неколико кухиња, купатила, спаваонице, кабинете и сале за састанке.

За вријеме рата у бих, ту је био смјештен Главни штаб Војске РС.

2813_vest_crna_rijeka.jpg
2312HanpijesakMladic1V-1.jpg
images
podzemno-skloniste.jpg

знам али тај су објекат без најаве зазидали

То упште није глупо мада је то модератор схватио глупо алу РЕЧ МОЖЕ ДА УБИЈЕ и није о томе тема .

Ако га нигде нема онда мора да су га зазидали у пећину

Nije ova tema, oba jeste bila. Ti ako si dobri samaricanin nosi sa sobom 1000din vise da nahranis cigancice. Ja nemam nameru, a prestao sam onog momenta kada mi je klinac trazio da jede, a ja mu rekao idemo do pekare pa cu ti uzeti sta zelis, a on mi rekao ja HOCU pare...

Tako da... rec ne ubija, glupost i lenjost da...

Nije ova tema, oba jeste bila. Ti ako si dobri samaricanin nosi sa sobom 1000din vise da nahranis cigancice. Ja nemam nameru, a prestao sam onog momenta kada mi je klinac trazio da jede, a ja mu rekao idemo do pekare pa cu ti uzeti sta zelis, a on mi rekao ja HOCU pare...

Tako da... rec ne ubija, glupost i lenjost da...

Отвори сам тему о томе пошто је моја затворена и колико ти то налога имаш?

знам али тај су објекат без најаве зазидали

Штета због тога, могла се ту направити и својеврсна туристичка атракција. Гледао сам на тв репортажу о том објекту, фасцинантан је. Изграђен је прије рата, вјероватно као база Генералштаба ЈНА у случају ратног стања.

Штета због тога, могла се ту направити и својеврсна туристичка атракција. Гледао сам на тв репортажу о том објекту, фасцинантан је. Изграђен је прије рата, вјероватно као база Генералштаба ЈНА у случају ратног стања.

Објекат је био фантастичан и у праву си за туристичку атракцију могла је да буде специјално јер се Младић налазио у њој ,знамо да је све што се везује за Младића туристичка атракција.

Back