buudala
Legenda
- Poruka
- 69.523
Nego, gde u medjuvremenu zive ovi iz uvodnog posta?
U ananasu na dnu mora?
U ananasu na dnu mora?
Juce bio kod drugara.Србија је прескупа у сваком погледу.
Остало би им пуно разлике у новцу од које би могли квалитетно да живе.
Imam dosta poznanika i rodjaka u inostranstvu koji putuju i po 2h na posao I 2h sa posla i to smatraju najnormalnijim sastavnim delom dnevne rutinePazi svima je ova situacija čudna ali svet funkcioniše na taj način. Samo u Srbiji neko ko je niža srednja klasa može da živi u centru grada. Sasvim je normalno da se iz finansijskih razloga traži smeštaj okolo, a ne ono kao- slepci smo al živimo u krugu dvojke.
Ja zaista volim prigradska naselja i sela. Volim i bastu i taj mir i sve sto sa tim ide.Село је закон поготово приградско... Град посао близу а сеоска идила мир на селу. Најбоља комб..
Zive samo iz razloga sto su im roditelji obezbedili stan u kojem zive u nekim drugim vremenima.Pazi svima je ova situacija čudna ali svet funkcioniše na taj način. Samo u Srbiji neko ko je niža srednja klasa može da živi u centru grada. Sasvim je normalno da se iz finansijskih razloga traži smeštaj okolo, a ne ono kao- slepci smo al živimo u krugu dvojke.
Siguran sam da na 20 minuta od NS moze da se nadje plac za 10000e.Село је закон поготово приградско... Град посао близу а сеоска идила мир на селу. Најбоља комб..
To sto zivis u selu ne znaci da moras da budes poljoprivrednik.Ja zaista volim prigradska naselja i sela. Volim i bastu i taj mir i sve sto sa tim ide.
No budimo realni.
Negde oko 4 miliona gradjana od 6+ zivi u gradovima u Srbiji. Cisto sumnjam da bi nekome iz grada adaptacija isla preko noci.
Da bi neko mogao da zivi na selu i zaradjuje potrebna mu je zemlja. Zemlju treba obradjivati, za sve to trabaju masine a i znanje i mnogo para realno.
Ukoliko posadis vocnjak, treba ti minimum 5 godina da krene nesto da doprinosi.
Mala gazdinstva, samodrziva tipa kuca i okucnica. U redu, mozes drzati koke, koze, posaditi malo salate i tako to. Mozes otici u sumu i sakupljati drva da bi se grejao. U teoriji. Mislim neki ljudi zive tako. U redu.
Onda, deca trebaju u skolu i da se oblace. Stomatolog, lekar, lekovi, bilo sta sto nije hrana, kako? Da li je to nesto ekstra za ljudski zivot ili osnovna potreba?
Zive samo iz razloga sto su im roditelji obezbedili stan u kojem zive u nekim drugim vremenima.
i + minimum 30k evra da sagradis malu kucicuSiguran sam da na 20 minuta od NS moze da se nadje plac za 10000e.
Za pocetak moze kontejneri + minimum 30k evra da sagradis malu kucicu
Tacno.To sto zivis u selu ne znaci da moras da budes poljoprivrednik.
Evo ja sam gradjevinac i ionako radim po terenu.
Verovatno imaju kuce na selu, ali hoce da se presele u grad. Ja recimo zivim u bgd u kuci koju je zidala moja prababa 1933.Nego, gde u medjuvremenu zive ovi iz uvodnog posta?
U ananasu na dnu mora?
Ne pricamo.Tacno.
Ja imam radnike koji putuju 30km na posao. Za tu relaciju mesecna za autobus je preko 13k din. Vecina poslodavaca nece da plati toliki prevoz.
Sem toga, autobusi idu kada idu. Stalno kasne i tome slicno.
Mislim pricamo o ljudima koji rade poslove za oko 50k dinara.
ok, ja pricamNe pricamo.
Pricamo o mladom paru koji hoce da zivi u NS a ne u Temerinu
Au, al bih ja to prodao.....Verovatno imaju kuce na selu, ali hoce da se presele u grad. Ja recimo zivim u bgd u kuci koju je zidala moja prababa 1933.
Meni ne treba ni renta ni kredit za stan...
OK, al taj sto radi za 50k ni ne mashta o kirijiok, ja pricam
ti likovi iz uvodnog posta mi nisu ni interesantni...oticice u inostranstvo da rede pre ili kasnije i gotovo![]()
Pa sada...vecina mladih idu u grad da bi stvorili jednog dana nesto za sebe...realno na selu nema posla...OK, al taj sto radi za 50k ni ne mashta o kiriji
Ako se drastično bude smanjila potražnja mislim da će morati. Stvar tržišta.A šta se dešava kada se vrate Rusi i Ukrajinci kući ili odleprsaju dalje ka zapadu??
Neko misli da će da se spuste cene ? Haha
Znas kad ce stvoriti ako jednu platu daju za kiriju a drugu za racune i hranu?Pa sada...vecina mladih idu u grad da bi stvorili jednog dana nesto za sebe...realno na selu nema posla...
A to da se putuje 100km i slicno nema sanse...treba imati i kola i placati benzin...
To sve stoji za ljude koji vec fino zaradjuju...
Trenutno je na minimalcu oko 400.000 ljudi. Broj nezaposlenih oko 300.000. Procenjujem da je mnogo vise. Jos ako ubrojimo sve ljude koji rade za tu recimo do 60.000 din, mislim da bi bilo oko 60-70% stanovnistva.
Koliko sam razumeo u svojim matičnim gradovima.Nego, gde u medjuvremenu zive ovi iz uvodnog posta?
U ananasu na dnu mora?
Ja nisam skontao odakle suKoliko sam razumeo u svojim matičnim gradovima.
Koga zelis Bangladesane, Ruse, Ukre, Sirijce?Odlicna situacija.Malo da nam se sela popune.Selo u kom zivim je 20 km od Novog Sada i nadam se da ce dobiti nove stanovnike.