Mladi par 6 meseci nije pronašao stan u NS

Lily Rose

Ističe se
Poruka
2.518
Остало би им пуно разлике у новцу од које би могли квалитетно да живе.

Pazi svima je ova situacija čudna ali svet funkcioniše na taj način. Samo u Srbiji neko ko je niža srednja klasa može da živi u centru grada. Sasvim je normalno da se iz finansijskih razloga traži smeštaj okolo, a ne ono kao- slepci smo al živimo u krugu dvojke.

buudala

Legenda
Poruka
69.523
Pazi svima je ova situacija čudna ali svet funkcioniše na taj način. Samo u Srbiji neko ko je niža srednja klasa može da živi u centru grada. Sasvim je normalno da se iz finansijskih razloga traži smeštaj okolo, a ne ono kao- slepci smo al živimo u krugu dvojke.
Imam dosta poznanika i rodjaka u inostranstvu koji putuju i po 2h na posao I 2h sa posla i to smatraju najnormalnijim sastavnim delom dnevne rutine

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.866
Село је закон поготово приградско... Град посао близу а сеоска идила мир на селу. Најбоља комб..
Ja zaista volim prigradska naselja i sela. Volim i bastu i taj mir i sve sto sa tim ide.
No budimo realni.
Negde oko 4 miliona gradjana od 6+ zivi u gradovima u Srbiji. Cisto sumnjam da bi nekome iz grada adaptacija isla preko noci.

Da bi neko mogao da zivi na selu i zaradjuje potrebna mu je zemlja. Zemlju treba obradjivati, za sve to trabaju masine a i znanje i mnogo para realno.
Ukoliko posadis vocnjak, treba ti minimum 5 godina da krene nesto da doprinosi.

Mala gazdinstva, samodrziva tipa kuca i okucnica. U redu, mozes drzati koke, koze, posaditi malo salate i tako to. Mozes otici u sumu i sakupljati drva da bi se grejao. U teoriji. Mislim neki ljudi zive tako. U redu.

Onda, deca trebaju u skolu i da se oblace. Stomatolog, lekar, lekovi, bilo sta sto nije hrana, kako? Da li je to nesto ekstra za ljudski zivot ili osnovna potreba?

Zive samo iz razloga sto su im roditelji obezbedili stan u kojem zive u nekim drugim vremenima.

buudala

Legenda
Poruka
69.523
Ja zaista volim prigradska naselja i sela. Volim i bastu i taj mir i sve sto sa tim ide.
No budimo realni.
Negde oko 4 miliona gradjana od 6+ zivi u gradovima u Srbiji. Cisto sumnjam da bi nekome iz grada adaptacija isla preko noci.

Da bi neko mogao da zivi na selu i zaradjuje potrebna mu je zemlja. Zemlju treba obradjivati, za sve to trabaju masine a i znanje i mnogo para realno.
Ukoliko posadis vocnjak, treba ti minimum 5 godina da krene nesto da doprinosi.

Mala gazdinstva, samodrziva tipa kuca i okucnica. U redu, mozes drzati koke, koze, posaditi malo salate i tako to. Mozes otici u sumu i sakupljati drva da bi se grejao. U teoriji. Mislim neki ljudi zive tako. U redu.

Onda, deca trebaju u skolu i da se oblace. Stomatolog, lekar, lekovi, bilo sta sto nije hrana, kako? Da li je to nesto ekstra za ljudski zivot ili osnovna potreba?

Zive samo iz razloga sto su im roditelji obezbedili stan u kojem zive u nekim drugim vremenima.
To sto zivis u selu ne znaci da moras da budes poljoprivrednik.
Evo ja sam gradjevinac i ionako radim po terenu.

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.866
To sto zivis u selu ne znaci da moras da budes poljoprivrednik.
Evo ja sam gradjevinac i ionako radim po terenu.
Tacno.
Ja imam radnike koji putuju 30km na posao. Za tu relaciju mesecna za autobus je preko 13k din. Vecina poslodavaca nece da plati toliki prevoz.
Sem toga, autobusi idu kada idu. Stalno kasne i tome slicno.
Mislim pricamo o ljudima koji rade poslove za oko 50k dinara.

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.866
OK, al taj sto radi za 50k ni ne mashta o kiriji
Pa sada...vecina mladih idu u grad da bi stvorili jednog dana nesto za sebe...realno na selu nema posla...
A to da se putuje 100km i slicno nema sanse...treba imati i kola i placati benzin...
To sve stoji za ljude koji vec fino zaradjuju...

Trenutno je na minimalcu oko 400.000 ljudi. Broj nezaposlenih oko 300.000. Procenjujem da je mnogo vise. Jos ako ubrojimo sve ljude koji rade za tu recimo do 60.000 din, mislim da bi bilo oko 60-70% stanovnistva.

buudala

Legenda
Poruka
69.523
Pa sada...vecina mladih idu u grad da bi stvorili jednog dana nesto za sebe...realno na selu nema posla...
A to da se putuje 100km i slicno nema sanse...treba imati i kola i placati benzin...
To sve stoji za ljude koji vec fino zaradjuju...

Trenutno je na minimalcu oko 400.000 ljudi. Broj nezaposlenih oko 300.000. Procenjujem da je mnogo vise. Jos ako ubrojimo sve ljude koji rade za tu recimo do 60.000 din, mislim da bi bilo oko 60-70% stanovnistva.
Znas kad ce stvoriti ako jednu platu daju za kiriju a drugu za racune i hranu?

Zglobni Skoč

Primećen član
Banovan
Poruka
533
Ti takozvani pravi beograđani bi svi pocrkali da nemaju dobre plate u svojim sektaškim preduzećima.Da moraju da odu i žive na selu, ne bi znali ni drva da nacepaju da nalože vatru.Ne bi znali ni da poseju ni požanju useve da imaju čime da se hrane, crkli bi u roku od par dana.Zato vas vaš dragi ljubljeni avavav plaća debelo da biste ćutali i da ne idete ni na kakve proteste protiv vlasti.Posle kad dođu ovi sa strane sa traktorima, vi ih nazivate seljacima i primitivcima.Pa oni hrane državu, vaša je korist a njihova šteta jer su otkupne cene smešne nego žalosne.Pametni stariji ljudi koji imaju uslove, beže na selo i žive bez problema i bez uslova i zakona koji gradski život nameće, a na koji su se mnogi navikli jer za bole ne znaju.Neki misle da će ih rusi i ukrajinci usrećiti, pa neće ni to večno trajati.Njih zaboli ona stvar za nas.Svi ovde dolaze jer smo najjeftiniji za njihov džep, kako ove navodne izbeglice, tako i ti navodni investitori.Ali nije ničija do zore gorela.