Mladi ljudi bi odlično vodili državu

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nebitno ko su i iz koje su branse, ali neko ko je iskusniji od njih. A onda, ako vec imaju savetnike kao sto je 16godisnji Milan Obrenovic imao namesnistvo ili kao sto Luj XIII imao Riseljea, zasto se pretvarati, zbog cega ne bi ti namesnici i zvanicno zauzeli tu funkciju.
Opet ignorišeš činjenicu da svi visoki funkcioneri oduvek i svuda imaju savetnike.
Jedino bi studenti bili imbecili kojima treba namesništvo. To je cinizam.

Zašto je jedan bivši današnji student, sutrašnji diplomac političkih nauka kojeg je delegirao njihov plenum npr. bolji izbor od neke Marinike Tepić, plagijatorke dela Nataše Prišić

Vi kao da ne znate da stranke imaju svoje mlade kadrove koje teraju da se guraju u vrh fakulteta kao predsednik studentskog parlamenta i sličnim aktivnostima. To mladi, pametni, apolitični i uspešni u pelenama pričajte nekom drugom.
to si pod rezimskim, konkretno av-ovovim narativom, da je jedinka odana, lojalna njemu [lojalisti], kao da je on drzava ili pokret za [narod, drzavu, bla-bla], te sa te pozicije podrazumevas da je borba za pravdu i odgovornost, pa i nezavisni sud, i institucije, zapravo borba za stranacku prevlast... mi stranacki neopredeljeni smo takodje protiv rezima, znaci nije nam bitno ko je na vlasti, samo da zavrsimo posao zapocet 5. oktobra, da lustriramo ove vukove, vucice i vucicevice, vucevice, i ine, koji su se preobukli u ovce, dok smrcu kokain i rugaju se narodu, studentima, itd, tzv. preletaci u sprezi sa ulicarima i ljudskim talogom, koji potapaju srbiju

Ову државу би и мој кућни љубимац боље водио од постојећих политичара.

Мада се оглашава са "АВ"... :lol:
Ne slazem se da Srbi znaju da vode drzavu , sistem i slicne stvari , znaju ali su onda takvi sistemi koruptivni i bahati..

Ja bas retko vidjam osobu koja nije samoziva a da solidno , ne super nego solidno vodi svoj sistem..
Npr XXXX mi pada na pamet, covek je odlicno vodio svoju firmu , bio samoziv malo , ali ne da mu se mesa u biznis , a uopste van kriterijuma i standarda Srbije..

Srbi imaju vrlo lose vaspitanje od roditelja, bas uzasno lose...ili je previse centriran kao dete ili je previse zapostavljen ili oba...moze i oba...

Naravno to je uspeh, takva osoba je uspesna, ali je losa , los covek, pravi Srbin, Srbenda ili sta vec..
Ali je uspesan , i ti tu ne mozes dokazati mozes samo biti onaj koji ne valja ako ukazes na takve osobe ili na detalje koji cine takvu osobu losom..

Tako da ne treba bas mnogo upadati u procene kakvi su Srbi , nije ovo za dzabe bogu iza nogu...
Nekada, u SFRJ su delimicno zadrzani modeli kolektivnog vaspitanja, pa se prikrilo koliko je debila medju roditeljima...pa se umanjio uticaj jedne generacije na potomke...ali to je sve sitno, sve se to brzo vrati..

Logika i vaspitanje je iscaseno...zato se i prima sve i svasta u Srbiji..
Mislim kao ideja..

Opet ignorišeš činjenicu da svi visoki funkcioneri oduvek i svuda imaju savetnike.
Jedino bi studenti bili imbecili kojima treba namesništvo. To je cinizam.
'Namesnistvo', u ovom slucaju = savetnici, sto znaci da bi de facto politiku vodili ljudi iz Proglasa, a studente bismo isturili kao simbole, koji zapravo imaju protokolarnu funkciju. Oni su tu da narod misli da imamo studentsku vladu. Ako bi tako izgledala postavka stvari, to je ok.
Zašto je jedan bivši današnji student, sutrašnji diplomac političkih nauka kojeg je delegirao njihov plenum npr. bolji izbor od neke Marinike Tepić, plagijatorske dela Nataše Prišić
Hajde da uzmemo Ivanku Popovic ili sudiju Majica, koji imaju dugogodisnje iskustvo izlozenosti udarcima SNS bagre, znaju kako funkcionise sistem, odakle dolaze opasnosti, bolje su upoznati sa pravilima koja vaze unutar Politike, sto domace sto inozemne. Dakle, pored dobrih namera i cestitosti koje i studenti imaju, ovi imaju i iskustvo i bolje ce se snaci u novonastalim situacijama.

Mislim kad padne Vučić. Šta misliš onda pod režimom.

Pazi, to je opšta teza. Tako gledano, zašto uopšte rušiti Vučića, ajde da dignemo ruke od svega jer je svako potkupljiv, ucenljiv, zaplašljiv

Među njima ima mnogo pojedinaca kojima sadašnji predstavnici opozicije nisu ni prići.

Polemički argument, nema šta

Tema se odnosi na vreme posle Vučićević kraja.

Ne pokušavaj da izdvojiš pojedine studente iz grupe koja im daje snagu i sposobnost da urade sve što zamisle

Oni to ne žele, ne znam zašto insistiraš na tome.

Studenti će vrlo verovatno inicirati formiranje jednokratnog narodnog pokreta (praktično je već formiran) koji će iz korena promeniti političku scenu Srbije.
Međutim, videćeš da se niko od njih POJEDINAČNO, neće kandidovati za bilo koju izvršnu funkciju, poslanici svakako mogu i treba da budu ali ministri i članovi izvršne vlasti, to možeš odmah da zaboraviš.

Sadašnji studenti, apsolventi, diplomci i postdiplomci bi bili najbolji izbor na svim pozicijama, od premijerske do sitnodirektorske.

Međutim, matori ispušeni političari i wanabe političari sugerišu da su oni (matori) bolji jer pazi sad - iMAjU VišE iSkuStvA - čitaj iskustva u prevrtljivosti, iskvarenosti, alavosti

Studente za ministre! 🦾
a ne bi se drkali sa nekom administracijom po opštinama i magazama?

odmah pa premijer?

podržavam ideale

evo čim dobijem sedmicu na VELIKI LOTO sve može

Ode Stojke Ekvador, Peru... ćao sirotinjo... nezahvalna alava...

Најбољи су јајобацачи из Ниш! :mrgreen:
Tvrda neka jaja…
C24E1D62-6DB2-4D5F-9307-D41C886F3873.jpeg

'Namesnistvo', u ovom slucaju = savetnici, sto znaci da bi de facto politiku vodili ljudi iz Proglasa, a studente bismo isturili kao simbole, koji zapravo imaju protokolarnu funkciju. Oni su tu da narod misli da imamo studentsku vladu. Ako bi tako izgledala postavka stvari, to je ok.
Kakva sad studentska vlada. Ignorišeš svaki argument i ponavljaš isto.
Još jednom i odustajem: ne bi imali protokolarnu funkciju kao što ni tvoj favour Marinika Tepić kao ništa pametnija (o kontre) ne bi imala protokolarnu f-ju. Znači obrazovan svršeni politikolog, današnji apsolvent ili postdiplomac, koji je mesecima učestvovao u borbi.
Hajde da uzmemo Ivanku Popovic ili sudiju Majica, koji imaju dugogodisnje iskustvo izlozenosti udarcima SNS bagre, znaju kako funkcionise sistem, odakle dolaze opasnosti, bolje su upoznati sa pravilima koja vaze unutar Politike, sto domace sto inozemne. Dakle, pored dobrih namera i cestitosti koje i studenti imaju, ovi imaju i iskustvo i bolje ce se snaci u novonastalim situacijama.
Ne znam ko je Ivanka Popović. Za Majića sam čula kao pisca sudiju (mada ga nisam čitala).
Kako je bio izložen, jel izgubio posao, proganjan, jel mu prećeno, jesu li ga tužili...
Ako nema mrlja onda nemam ništa protiv Majica, što ne bi bio savetnik. 🤷‍♀️
Jer valjda želi zemlji dobro. A ne da vreba sa ekipom iza ćoška i čeka momenat da ščepa vlast.

Još jednom i odustajem: ne bi imali protokolarnu funkciju kao što ni tvoj favour Marinika Tepić kao ništa pametnija (o kontre) ne bi imala protokolarnu f-ju. Znači obrazovan svršeni politikolog, današnji apsolvent ili postdiplomac, koji je mesecima učestvovao u borbi.

Ne znam ko je Ivanka Popović. Za Majića sam čula kao pisca sudiju (mada ga nisam čitala).
Kako je bio izložen, jel izgubio posao, proganjan, jel mu prećeno, jesu li ga tužili...
Jer valjda želi zemlji dobro. A ne da vreba sa ekipom iza ćoška i čeka momenat da ščepa vlast.
Izvesni polaznik kursa u Tirani bi da se prijavi za ministarsko mesto, čovek je student, valjda mu je to dovoljna kvalifikacija?

E18ED95C-75ED-496E-AE5F-28EB295879AE.jpeg

9222CE76-E3FE-44B0-980F-8FC78489D2A2.jpeg

7B9F4E63-8DED-4A45-B9A9-2BF8AA5639C4.jpeg

Slike sa skupa iz Tirane na:
https://www.instagram.com/matejanikollc/

Temu sam postavila pre svega kao ideju, realnu mogućnost, ništa ne insistiram, samo razmatran razloge za i protiv.

I ne nalazim nijedan protiv.
A i okud znaš da se sutra neće predomisliti, ili da neko od njih neće biti delegiran.

Čak i da ne žele, to je zato što je politika do sad bila nešto prljavo, pokvareno, pa je iz sadašnje perspektive sramota i da pomisle a kamoli spominju tako nešto.
Ali u suštini, ako bi se sistem promenio, oni bi baš zato što "neće" bili bolji izbor od ovih što žrdakaju i čekaju da prožderu plodove njihovog rada.
Kad budu ubeđeni da bavljenje politikom može da bude kao i svaki drugi organizaciono menadžerski posao, posle koga mogu da se povuku i rade nešto drugo, onda možda neće ne želeti.

a ne bi se drkali sa nekom administracijom po opštinama i magazama?

odmah pa premijer?

podržavam ideale

evo čim dobijem sedmicu na VELIKI LOTO sve može

Ode Stojke Ekvador, Peru... ćao sirotinjo... nezahvalna alava...
Da, tako je, odma'!

Ti kao cinik bi najpre njih trebalo da podržiš.

Ali kako hoćeš.
Drago mi je da sam vas bar nasmejala.

Osećam se kao kontra Tihi

Temu sam postavila pre svega kao ideju, realnu mogućnost, ništa ne insistiram, samo razmatran razloge za i protiv.

I ne nalazim nijedan protiv.
A i okud znaš da se sutra neće predomisliti, ili da neko od njih neće biti delegiran.

Čak i da ne žele, to je zato što je politika do sad bila nešto prljavo, pokvareno, pa je iz sadašnje perspektive sramota i da pomisle a kamoli spominju tako nešto.
Ali u suštini, ako bi se sistem promenio, oni bi baš zato što "neće" bili bolji izbor od ovih što žrdakaju i čekaju da prožderu plodove njihovog rada.
Kad budu ubeđeni da bavljenje politikom može da bude kao i svaki drugi organizaciono menadžerski posao, posle koga mogu da se povuku i rade nešto drugo, onda možda neće ne želeti.
Najrealnija mogućnost, drugačije partije sa po 1-2% ne bi mogle na vlast baš nikako.

Ok, većina ovih ljudi koji učestvuju u protestima su nesvršeni studenti (osnovnih studija), svršeni student je svršeni student, tj. više i nije student.

No nebitno, moja glavna teza je da to što je neko pravičan i neiskvaren, ne znači da bi sjajno upravljao državom.

'mesecima učestvovao u borbi' je simpatična naznaka za CV, ali ako pored njega mogu da odaberem čoveka koji se godinama rve sa sistemom, poznaje ga uzduž i popreko i zna kako se razgovara sa Gosn. Mertzom, ipak će to biti moj pik.
Biti deo sroskog pravosuđa i ne biti korumpiran je danas skoro pa oskimoron, tako da je Majić heroj po sebi. Naravno da ne vreba da ščepa vlast.

Ne pokušavaj da izdvojiš pojedine studente iz grupe koja im daje snagu i sposobnost da urade sve što zamisle

Studenti će vrlo verovatno inicirati formiranje jednokratnog narodnog pokreta (praktično je već formiran) koji će iz korena promeniti političku scenu Srbije.
Međutim, videćeš da se niko od njih POJEDINAČNO, neće kandidovati za bilo koju izvršnu funkciju, poslanici svakako mogu i treba da budu ali ministri i članovi izvršne vlasti, to možeš odmah da zaboraviš.
Već imaju i svoj pokret. Stvar (za one koji ne teraju sebe da žmure) za sada vrlo vešto predvodi Inicijativa mladih za ljudska prava.

Biti deo sroskog pravosuđa i ne biti korumpiran je danas skoro pa oskimoron, tako da je Majić heroj po sebi. Naravno da ne vreba da ščepa vlast.
U jee. Znači ipak ga nisu razvlačili. :mrgreen: Ok, tako sam i mislila.

Ne, heroj je onaj koji je nešto konkretnote uradio i zbog toga bio progonjen. Pustimo te što pričaju priče.

Nataša Prišić i policajka Katarina Popović su nešto uradile, zbog toga žestoko maltretiranje od strane režima ali su ostale pri svome. E, takvi zaslužuju funkciju.

Back