Mladi Kragujevčanin oskrnavio crkvu natpisima Alahu akbar

Lagerta

Supermoderator
Poruka
30.615
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...ju-aerodrom-oskrnavljena-skarednim-grafitima/

Mladić , 1995. godište, koji je primio islam u Nemačkoj je uvredljivim grafitima oskrnavio crkvu Sveti Sava u kragujevačkom naselju Aerodrom. Građani su ogorčeni ovim gestom a u poslednje vreme su sve češći napadi i na spomen park Šumarice, koji je takođe na meti vandala. Ispoljavanje nečijeg različitog mišljenja i različite religije na ovaj način je za svaku osudu.

Poslednja izmena:
Svrha posta nije da pljujemo ljude različitih religija , već da skrenemo pažnju na izvitoperne postupke mladih ljudi. Oskrnavljene su i Šumarice, hoćemo li da pljujemo , možda četnike ?
Kakve veze imaju četnici sa Šumaricama?

Obeležje žrtava komunističkog terora i stratišta je u okviru kompleksa Zastave.

Ovaj nije klinac, poruka je verskog karaktera, s tim da se vidi da ne zna ni gde je levo, a klinci su oduvek pisali budalaštine ne birajući mesta. S stim što ovaj baš i nije klinac, a nije baš ni normalan...

Kakve veze imaju četnici sa Šumaricama?

Obeležje žrtava komunističkog terora i stratišta je u okviru kompleksa Zastave.

Ovaj nije klinac, poruka je verskog karaktera, s tim da se vidi da ne zna ni gde je levo, a klinci su oduvek pisali budalaštine ne birajući mesta. S stim što ovaj baš i nije klinac, a nije baš ni normalan...
Ma dala sam neki banalan primer, jer su neki odmah krenuli sa religioznim glupostima . Nije baš klinac, ali čemu takvo iživljavanje , odkud taj bes ...

Ma dala sam neki banalan primer, jer su neki odmah krenuli sa religioznim glupostima . Nije baš klinac, ali čemu takvo iživljavanje , odkud taj bes ...
Grafiti i slično su se nekad smatrali vandalizmom.
Ovo je meni više akt gluposti nego besa ili neke veće namere.
Ponavljao se na istom mestu, možda je isti i autor. Možda ..Ono što može da se uradi je da se obrati pažnja na mlade koji žive u tom naselju, malo policijske patrole,bez obzira na to da li su manjina ili većina, ima problematičnih očigledno.

Grafiti i slično su se nekad smatrali vandalizmom.
Ovo je meni više akt gluposti nego besa ili neke veće namere.
Ponavljao se na istom mestu, možda je isti i autor. Možda ..Ono što može da se uradi je da se obrati pažnja na mlade koji žive u tom naselju, bez obzira na to da li su manjina ili većina, ima problematičnih očigledno.
Upravo sam to i htela da naglasim ovom temom. Dešavaju se i prečesto da bi bilo slučajnost, a niko ne reaguje.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...ju-aerodrom-oskrnavljena-skarednim-grafitima/

Mladić , 1995. godište, koji je primio islam u Nemačkoj je uvredljivim grafitima oskrnavio crkvu Sveti Sava u kragujevačkom naselju Aerodrom. Građani su ogorčeni ovim gestom a u poslednje vreme su sve češći napadi i na spomen park Šumarice, koji je takođe na meti vandala. Ispoljavanje nečijeg različitog mišljenja i različite religije na ovaj način je za svaku osudu.
Pobice se ljudi zbog religije, pasce krv.....

Neki nepismeni Srba na zidu crkve napisao ono sto pop svakako govori unutar zidova crkve. Vandala osuditi propisno za ostecenje tudje imovine, zid prekreciti, prota nek nastavi pricati i dalje unutar zidova ono sto je na zidu bilo.
Свакако је боље него да минира цркву као што је минирана у Горњем Храсну близу тебе.

Back