Mladi,a stari u dusi

ja podrzavam aktivnosti i promene....ako neko hoce nesto bolje, neka ucini nesto radi toga...
i to mogu da podrzim....
a cesto mi se desi kad neko krene da se zalki, ja dam predlog da bi trebao nesto da promeni...taj neko mi saspe bujicu izgovora i uvreda kako ga ne razumem....a ja...bas dobro razumem...da je mnogo dobro sto za sve moze neko drugi da se okrivi...i bas nekako zgodno i lako....meni to nije islo..pa sam nepojmljive stvari uradila za sebe..dobre, lose, nije vazno..padala i ustajala...uglavnom sama...i bas sam zadovoljna! :manikir:

Postujem akciju, prezirem malodusnost.

Ne znam gde da postavim ovu temu pa je premestajte ako joj nije mesto ovde.Da vas pitam da li se vama desava da je oko vas negativna energija sto se tice druzenja i prijateljstva?Kod mene su ili depresivni,ili kukaju kako nemaju para,ili kukaju kako nemaju momka kako ih je tesko naci-normalnog,a pritom skoro se nigde ni ne krecu ne znam kako misle da ga nadju,ili kako nemaju posao,a ni ne traze ga ili su izbirljivi.Sve se nesto dogovaramo da idemo na izlet,u setnju pa na kraju taj dogovor izvetri,sto se tice muskaraca stvarno su tunjavi,nece da se druze,vec ako shvate da nemaju sanse kod devojke u stanju su da joj se skoro vise ni ne jave,nema nekog drugarstva,druzenja...Svi su smoreni,bezvoljni...kao babe i dede.Mladi smo a stari u dusi,to je tako tuzno!

Mnogi su stalno umorni i bezvoljni..i to su najviše umorni ljudi koji ne rade ništa. Dakle - depresija.
Druga kategorija ljudi je takva da nije umorna i bezvoljna, već aktivna i agresivna, ali ih ne zanima da li ti baš sada imaš vremena za njihove priče, ne poštuju tuđe vreme, ne čuju druge već vode samo monolog.

Hoću reći, nekako ljudi su počeli da odlaze u krajnost! Vrlo malo ljudi znam a da su umereni u svom načinu komuniciranja sa drugima i druženju, opušteni, bez zadnjih misli, bez nametanja, histerije.... vrrrlo malo! Ali, srećom, ima ih ;).

[

Hoću reći, nekako ljudi su počeli da odlaze u krajnost! Vrlo malo ljudi znam a da su umereni u svom načinu komuniciranja sa drugima i druženju, opušteni, bez zadnjih misli, bez nametanja, histerije.... vrrrlo malo! Ali, srećom, ima ih ;).[/QUOTE]

A ima ih,ali dok se skontate izgubis zivce sa svakakvima,sta ces valjda tako treba, kroz iskustva saznajemo sta nam i ko najbolje odgovara,pa vremenom nadjemo sebi odgovarajuce,kao u vezi samo sto je ova prijateljska.Imam prijatelje koji su dobri,zanimljivi,ali nekako su se umrtvili,kao da su zaspali,zaboravili da uzivaju i provedu se,mozda kriza u zemlji utice,dosta je ljudi agresivno,besno,nezadovoljno,vlada dosta ljubomore,valjda to sve utice...

Ne znam gde da postavim ovu temu pa je premestajte ako joj nije mesto ovde.Da vas pitam da li se vama desava da je oko vas negativna energija sto se tice druzenja i prijateljstva?Kod mene su ili depresivni,ili kukaju kako nemaju para,ili kukaju kako nemaju momka kako ih je tesko naci-normalnog,a pritom skoro se nigde ni ne krecu ne znam kako misle da ga nadju,ili kako nemaju posao,a ni ne traze ga ili su izbirljivi.Sve se nesto dogovaramo da idemo na izlet,u setnju pa na kraju taj dogovor izvetri,sto se tice muskaraca stvarno su tunjavi,nece da se druze,vec ako shvate da nemaju sanse kod devojke u stanju su da joj se skoro vise ni ne jave,nema nekog drugarstva,druzenja...Svi su smoreni,bezvoljni...kao babe i dede.Mladi smo a stari u dusi,to je tako tuzno!

Mlad a star u dusi. To sam ja. ;)
samo sta ti znaci
``ako shvate da nemaju sanse kod devojke u stanju su da joj se skoro vise ni ne jave``
a zasto bi to radili ??? kakvo druzenje....:dash: dosta mi je drugarica, ne znam zasto sve hocete samo da se druzite

Mlad a star u dusi. To sam ja. ;)
samo sta ti znaci
``ako shvate da nemaju sanse kod devojke u stanju su da joj se skoro vise ni ne jave``
a zasto bi to radili ??? kakvo druzenje....:dash: dosta mi je drugarica, ne znam zasto sve hocete samo da se druzite

ako se meni ne svidja neki decko to ne znaci da ne zelim da ostanem drugarica sa njim,mozda mu nabacim neku moju drugaricu kojoj se on svidi,ili on meni nekog njegovog druga.Smeta mi sto se sve mora zasnivati na interesu,zasto se ne bi druzili pa sta bude,ako nema hemije ne znaci da treba svaki kontakt da prestane,ili ako imas devojku ne znaci da si umro pa da se ne znas javiti jednom u mesec dana,eto to me nervira.Ko zna mozda je to sad tako normalno,i ovako u izlasku momci budu na jednoj a devojke na drugoj strani

ako se meni ne svidja neki decko to ne znaci da ne zelim da ostanem drugarica sa njim,mozda mu nabacim neku moju drugaricu kojoj se on svidi,ili on meni nekog njegovog druga.Smeta mi sto se sve mora zasnivati na interesu,zasto se ne bi druzili pa sta bude,ako nema hemije ne znaci da treba svaki kontakt da prestane,ili ako imas devojku ne znaci da si umro pa da se ne znas javiti jednom u mesec dana,eto to me nervira.Ko zna mozda je to sad tako normalno,i ovako u izlasku momci budu na jednoj a devojke na drugoj strani

normalno da smo na razlicitim stranama kad izadjemo jer hocete da se samo druzite
kad mi neka kaze da hoce da se druzi samo produzim dalje :bye:

Tebi smeta sto se sve ``mora zasnivati na interesu``, a meni sto se sve mora zasnivati na druzenju.

I ako se javljam cesto drugarici, pomislice devojka da je varam. Posle jos i da sa njom imam problema zbog nekakve ``drugarice`` koju jedva poznajem.

Nego Petrice86 hoces da se druzimo ? (valjda mi se devojka nece ljutiti)

Poslednja izmena:
normalno da smo na razlicitim stranama kad izadjemo jer hocete da se samo druzite
kad mi neka kaze da hoce da se druzi samo produzim dalje :bye:

Tebi smeta sto se sve ``mora zasnivati na interesu``, a meni sto se sve mora zasnivati na druzenju.

I ako se javljam cesto drugarici, pomislice devojka da je varam. Posle jos i da sa njom imam problema zbog nekakve ``drugarice`` koju jedva poznajem.

Nego Petrice86 hoces da se druzimo ? (valjda mi se devojka nece ljutiti)

a zasto vi sve hocete na brzinu,jel znas da su se iz prijateljstva radjale najlepse ljubavi koje su trajale,svakom treba dati vremena.Sto bi se devojka ljutila ako imas drugarice,nije valjda da zbog devojke ne smes da imas ni jednu drugaricu?Upoznas ih medjusobno pa se svi druzite,prosirite drustvo.Sto se tice druzenja,eto mi se vec druzimo,pricamo o svakakvim temama,a i devojka ne mora da ti se ljuti posto sam ja samo Petrica86 sa krstarice:bye:

a zasto vi sve hocete na brzinu,jel znas da su se iz prijateljstva radjale najlepse ljubavi koje su trajale,svakom treba dati vremena.Sto bi se devojka ljutila ako imas drugarice,nije valjda da zbog devojke ne smes da imas ni jednu drugaricu?Upoznas ih medjusobno pa se svi druzite,prosirite drustvo.Sto se tice druzenja,eto mi se vec druzimo,pricamo o svakakvim temama,a i devojka ne mora da ti se ljuti posto sam ja samo Petrica86 sa krstarice:bye:

Sve je to lepo. Ali ako neku pocnem da gledam neku devojku kao drugaricu tako i ostane.
Zivot je jedan..........zasto davite prijateljstvom :dash:
Znaci trebam da se druzim sa nekom 2 god, ....pa mozda se smiluje jednog dana :dash: :hahaha:
Ne verujem u to. Desavalo mi se da mi kaze da se samo ``druzimo``, a posle bi htela nesto vise,...................ali ja onda NECU. :rtfm: Proslo me je, ne zelim vise vezu sa njom, malo zbog principa a malo iz inata.

Naravno da pored devojke imam drugarice, ali ne mogu da zamislim vezu sa drugaricom. To mi je :dash:

Pozdrav drugarice Petrice

Ja recimo imam dana kada sam ono deprimirajuca i tada sam teska i sebi a kamoli ljudima,pa se trudim da se ne vidim taj dan ili tih dana mnogo sa prijateljima,cisto da ih ne zakopavam.:mrgreen:Imala sam cak jedan duzi period kada sam samo kukala i smarala drugarice.Bas sam ono ubijala u pojam.Onda mi je jedna od njih bukvalno rekla:''E leba ti zavezi bre ,prestani da patetises''.:mrgreen:To je bilo vrlo otreznjujuce.:mrgreen:

Ja recimo imam dana kada sam ono deprimirajuca i tada sam teska i sebi a kamoli ljudima,pa se trudim da se ne vidim taj dan ili tih dana mnogo sa prijateljima,cisto da ih ne zakopavam.:mrgreen:Imala sam cak jedan duzi period kada sam samo kukala i smarala drugarice.Bas sam ono ubijala u pojam.Onda mi je jedna od njih bukvalno rekla:''E leba ti zavezi bre ,prestani da patetises''.:mrgreen:To je bilo vrlo otreznjujuce.:mrgreen:

Zivot je lep.
Uzivaj. :super:
:bye:

Ja ne mislim da smo takvi! :besna:

Meni je u tvojim godinama bilo slicno. Htela sam sve a ljudi oko mene su bili skroz staticni. To mi je i bilo jedino drustvo iz srednje skole, ali su me gusili u tom smislu sto sam ja zelela i da izlazimo vise i da se vise druzimo i da idemo na izlete itd...onda sam shvatila da nije problem u njima jer oni su takvi kakvi su, ne mogu da ih menjam ali da mogu sebe da promenim. Prestala sam da ocekujem od njih nesto sto mi ne mogu dati. Prestala sam da se ponasam kao deo copora koji nikog novog ne prihvata i ne trudi se oko nekog novog koji eventualno naidje. Stvar je u tome sto pocnes da se druzis sa nekom skupinom ljudi i skroz se zatvoris prema drugima, pa se vrtis u istom krugu nezadovoljstva, zasto ovaj nije aktivniji, zasto je onaj mrzovoljan,zasto smo mi kao drustvo neaktivni a ne razmisljas o tome da je svet pun ljudi koji zele da se druze a kojima ti mozda ne dajes sansu. I shvatis da je problem u tebi jer se ponasas kao clan grupe a ne kao individua koja treba sebi slicne da trazi. Takodje, shvatis da ne mogu da ti budu svi za sve, neko ce biti dobar za bajs i varijante u prirodi, neko za izlaske, nego za kucne varijante ali bitno je da ti na kraju uzivas i da lepo provodis svoje slobodno vreme sa ljudima koji ti prijaju. Pocni da se druzis sa ljudima koje sreces totalno nezavisno od tvog drustva, siri krug poznanika, vidi da se zbilizis sa nekim ljudima koji su ti tu negde u okolini a koje mozda nikada nisi pozvala da popijete kafu, otvori se jednostavno za sve druge. To ne znaci da prekines da se druzis sa starima ali zamisli da si u novom gradu i da treba da steknes poznanike. Tek tada ces videti koliko ce ti se zivot izmeniti, jer si ipak ti sama krojacica svoje sudbine.

hvala ti na savetu,slazem se sa tobom.Ovako samo izgubim energiju i strpljenje da spojim razlicitosti koje bi se i mogle spojiti samo da postoji dobra volja.Ranije sam posmatrala drustvo kao tim,svi za jednog jedan za sve,da ce biti solidarnosti,ali shvatam da su previse zatvoreni za tudje potrebe i da treba da se druzim sa onima koji mi prijaju,ali opet ne zelim da se pretvorim u osobu koja ne mari za tudje potrebe,ne znam po meni ako smo drugari icicu sa tobom i na sajam automobila iako me automobili uopste ne zanimaju,ali isla bih ako bi to nekom znacilo

pa da,ljudi su umorni od zivota,nemaju volje ni za sta jer se odmah vade da nemaju para,ne mogu bas sad,zive u dokolici
para da nema,nema...to je tacno
ali pare su samo izgovor
jer su nasi ljudi uglavnom megalomani i ne znaju ili nece da se provedu za manje pare (po logici kad je bal nek je maskenbal)
pa kad se izlazi to se podrazumeva da ces imati bar 20-30 eura da das na pice,stavis pevaljki u sisobran ili tako neke slicne akcije
pa onda podrazumeva da ces biti obucen po najskupljim prodavnicama i po poslednjoj modi,da ces placati majice i farmerke po sto dvesta eura, da moras da imas novi air max ( :D e morala sam al tako je :bljak: ) i slicno...i onda anravno da to mozes sebi da priustis jednom u pola godine :neutral: jer sve zahteva velike investicije....a u sustini bitno je samo stanje uma, sta ti je potrebno da se zabavis,da li dobro pice,muzika i nesto da cugas ili da ides da bi bio vidjen u novom skupom klubu :confused:

sto se para tice, najbolje provode sam imala kad sam imala najmanje para jer je to bilo snalazenje kako znas i umes,zickanje,opklade u pivo i tako sve neke akcije tog tipa sa ljudima koje obozavam i sa kojima znam da mi nece biti dosadno u bilo kojoj varijanti....od kucne zurke,do klosarenja po parkicu i jeftinim studentskim klubovima,skrivenim barovima i slicno :) dakle sve moze da se organizuje ako postoji volja,a ako ne postoji pare su najbolji izgovor...i paz,ja sam stekara,ne pricam sada da bih kenyala nekome,nego ono bas vodim racuna o novcu.

inace ovde de trenutno zivim taj tip provoda koji se kod nas stalno praktikuje je rezervisan za pohodne engleez i ostale bogate turiste pogodne za dranje...lokalci idu na mnogo kulja mesta i manje trose :)

Dešavalo mi se da se tako osećam mali milion puta, u tom nekom periodu kad sam imala 19, 20 godina. Tada je trebalo da se najbolje zabavljamo, uglavnom smo studirali, nema škole, bez većih briga, ali je uglavnom bilo katastrofa. Čak sam bila i odustala od toga da zovem društvo u neki izlazak, akciju, jer bi se kao po pravilu neko smorio:roll: Na pitanje šta ćemo da radimo za vikend, uvek bi se našao neki super odgovor "Ajde dođite kod mene vas tri, pa da zajedno pravimo tortu za mog dečka koji dolazi u ponedeljak". Kao da smo domaćice od 50-ak godina pa da štrikamo i razmenjujemo recepte. Ako je za utehu sve se to posle promenilo, neke stare drugarice sam zadržala i družimo se onoliko koliko to obema prija, ali sam pronašla i nove sa kojima imam mnogo sličnija interesovanja. U tome je ključ - moraš naći društvo sa kojim si na istim talasnim dužinama, a to će se desiti pre ili kasnije. Staro društvo teško da će se promeniti i postati super zabavno, što ne znači da ih sve treba otpisati, sa mnogima od njih nisam imala tu vrstu zajedničkih interesovanja, provoda, ali smo se našli u drugim stvarima i sad nam je prijateljstvo još bolje - niti ja njih smaram izlascima, niti one mene zajedničkim kuvanjem:lol:

Juče na poslu ostadoh u šoku dokle ide ljudska glupost.....:mrgreen:

Koleginica koja je mlađa od mene doooostaaa.....priča kako ne zna šta
će sa viškom kilograma....slušam i kažem nema šta da ne znaš malo
više fizičke aktivnosti, malo manje testa i slakiša pa da vidiš...pogledaj
mene...pritom da se razumemo ja mučim muku sa kilogramima od pre
par godina:dash:....gleda me ona i kaže.....znate šta gospođo Affrodiita
šta vi hoćete..ja vas "matore" žene ne razumem...po meni bi vi sve
trebale da imate oko 80 kg........da imate bore...da nosite suknje do
pola listova......i frizure.....iz 60-ih....:eek::worth:.......od vas što se
u TIM...godinama sređujete...i lickate...nas niko i ne gleda....:zcepanje:

samo sam se baš ovako nasmejala..........:zcepanje::zcepanje:...šta reći
na to.....:whistling:

a to je jedna od onih sto ce totalno da se zapusti i raspadne kada se uda :neutral: umesto da cenis nekoga sto se ne predaje u "tim" godinama (koje god to godine bile) i da postujes sto drzi do tebe,jos mu prigovaras sto se sredjuje pa zaboga tebe ne gledaju :eek:

a taj visak se resava voljom,al izgovor naravno uvek postoji.

a ti afrodita da nabacis mini val i srebrni preliv za kosu si cula :lol:

a to je jedna od onih sto ce totalno da se zapusti i raspadne kada se uda :neutral: umesto da cenis nekoga sto se ne predaje u "tim" godinama (koje god to godine bile) i da postujes sto drzi do tebe,jos mu prigovaras sto se sredjuje pa zaboga tebe ne gledaju :eek:

a taj visak se resava voljom,al izgovor naravno uvek postoji.

a ti afrodita da nabacis mini val i srebrni preliv za kosu si cula :lol:

:zcepanje:...primljeno k' znanju....:heart:

ej, a što je najgore od svega, ima i muža i dete, i to žensko....ma ona sve poredi sa
svojom majkom..a žena stvarno katastrofalno izgleda i zapušteno...mala gazi njenim
stopama......:(

mene bi moja deca obesila da takva odem za hleb...ali šta da se radi, svi smo
različiti......i različito gledamo na mnoge stvari....meni može biti možda ako bude
sreće i 80 godina...ali ja neću prihvatiti, da ne mogu i u tim godinama da budem
mlada duhom, i da nosim ono što mi odgovara, a da pri tom ne izgledam smešna...

Back