Mladi,a stari u dusi

svaka tebi cast ako imas super drustvo,ali ja pricam o ovome kao pojavi da je vecina bezvoljna,a da me zanima gde je nestala tolerancija,dublje prijateljstvo,raznovrsnost-iz toga potice pozitiva.Ne pricam samo iz mog iskustva,vec iz iskustva dosta ljudi koji se zale na dosadu,mogli bi malo svoja iskustva da iznesete,mozda pobijete moje stavove
imam :zper: super drustvo... koje sam, vjerovatno, dobila na lotou .... jeduci sjemenke u hladu i zaleci se na "ljude danas"

nah, nemam tj ne posjedujem... ni pojedince ni grupe
druzim se sa razlicitim ljudima iz razlicitih grupa ljudi i povezani smo samo medjusobnim dopadanjem,
nikakvom pripadnoscu
ali da bi vidio izvan gupe, potrebno je hodati neko vrijeme sam a ne samo plivati medju grupama na isti kalup i zaliti se na njih

pricao njegos nesto o brdima ali zaboravih... ode sansa da ispanem pametna :(

Не волим да генерализујем, али понекад то урадим.
Мени се чини да је то генерацијски проблем и да неки млађи људи стално чекају да их неко забавља. И онда кукају.

Волела бих, о како бих волела да грешим, али мени се чини да је већина младог света статична!

И ја, некако, имам исти овај утисак. Али не волим генерализације типа:''У моје време је све било боље'', па сам оћутала и нисам написала ово...а тако мислим. :confused:

Мени се чини да је то генерацијски проблем и да неки млађи људи стално чекају да их неко забавља. И онда кукају.
Ми на спортским играма маја месеца, нас 4 ,,маторке'' и њих две младе, неудате.
Нас 4 смо стизале и да се такмичимо, и да се дружимо, и да лудујемо до зоре... Њих две су стално биле ,,сморене'', све им је било тешко, нису успеле да изнесу две утакмице за редом, а увече су само ишле да куњају, ујутру их нисмо могле пробудити..

А ми нисмо ,,полуделе климактеричне бабе'', него смо одувек биле овакве, а већина генерације ми је и даље таква.
И нема везе да ли је нека имала момка, па и са момком сам ишла у различита друштва, проводила се...

Волела бих, о како бих волела да грешим, али мени се чини да је већина младог света статична!

baš to Vanda...."stariji" po godinama su nekako više spremni na žrtvu,bilo kakve vrste,nego mi mladi u globalu...:ok:

p.s. sad manje izlazimo zato što ja više ne želim da budem ničiji "zabavljač" i "organizator"...ako mi se ide negde,iscimaću se da nađem društvo...a neću da sedim kući i mislim kako su me svi zaboravili i kako me niko ne zove da idemo bilo gde:D

meni se nešto radi,ja ću da se potrudim da to sprovedem u delo...ende:mrgreen:

Ja sam imala periode kad mi nista nije valjalo. I to je tacno to unutrasno nezadovoljstvo. Otkud, nemam pojma...nakupi se stresa....sa svih strana...i nema nikakvog ventila....
Bez imalo preterivanja, moderan zivot je vrlo stresan. Nije to propaganda. Posto sam samoj sebi takva dosadila, ja krenula da menjam situacije, drustva, ljude...i gle cuda...uvek i svuda je sve isto....e onda sma pocela da menjam sebe...prosto se ne dam...biram. ono sto mi pasuje. vise se ne opterecujem tudjim potrebama i problemima. gledam svoje....ovo zvuci sebicno...ali dok god sam cekala od drugih ljudi da rese svoje probleme da bi smo se zabvljali...ja sam nahebala, sad vise ne cekam....zabvaljam se sama....ne dam nikom da me narusava, niti nekog drugog narusavam...prosto izbegavam takve situacije....inace sam po prirodi otvorena osoba e sad vise nisam... :P ako neko ceka da cuje od mene nesto da mi upropastio raspolozennje samo, nece ga cuti...i tako kad mi se ne prica, ja cutim....izigravam asocijalu...a to da su ljudi generalno namcorasti...je so true!

Imam prijatelje koji stalno kukaju,ali dobro,sta ce i oni...:)
Saslusam ih,imam i ja minus faze kad mi nije ni do cega,ali ne opterecujem ljude oko sebe,zatvorim se,ne komuniciram sa spoljasnom sredinom,:)slusam muziku i gledam filmove dok me ne prodje. U sustini,imam potrebu da se izjadam samo najboljoj drugarici,jer znam da me slusa kad pricam,ima konstruktivne savete.A ostali uglavnom...pa jeste,sta ces,bedak...
Sto se tice izlazaka,imam pozitivnu ekipu za to,kazem idemo i idemo.
I uvek nam bude super. Ne volim da izlazim sa ovima sto kukaju jer i tamo im uvek nesto fali,glasna muzika,hladno im je,ide im se kuci...:roll:

Meni je kukanje nepristojno, u stvari :)
Svako ima razlog da kuka, samo kada bi hteo ... a poenta je zaboraviti na to sto je lose (ako vec ne resavas problem) i okrenuti se ka lepom i pozitivnom... lenjost najobicnija, eto, zato kukaju... jer kada imas stvaran problem, nemas vremena da kukas...

tako sam ja jenom pop.izdela kad smo se dogovarali za letovanje
em niko nece da se iscima da gleda aranzmane, em bi ovaj ovde, onaj onde(i aj sto je tako, pa i normalno je da nemamo svi isti trip de bi isli, nego sto umesto da se dogovore gde ce od ta 2 mesta, razvlace se ko zvake i kenjkaju nesto), em ovom ne odgovara vreme, em onom klima..
ma misim se ja jeb'te se drugovi pioniri
i odem sama:)
e posle su me zvali, pa kad sam im rekla da sam se zgotnula sa nekom skroz kul ekipom, onda su teli i oni da dodju..naravno bio je cvrc fazon posto nisu imali gde da se smeste..

Ljudi su izgubili mastu.
Svima je(posebno mladima)danas za dobar provod potrebno ili puno novca ili nesto zaista spektaklularno da ih zabavi.
Ustvari,nije im uopste to sve potrebno,nego oni misle da jeste;)
Dovoljno je dobro i provereno drustvo i provod je zagarantovan.
Ne kazem...svi volimo da imamo para,da mozemo da biramo gde cemo i kako cemo da idemo,da ne razmisljamo-ali i kada nisamo u takvim mogucnostima nema mesta depresiji;)
Ali sta ces...moje vreme za zezanje proslo:lol:
Ja se ne bunim kada moji prijatelji kukaju-normalno mi je to.Imaju decu pa se zale na njih,tezak posao i zeznutog sefa pa im frka,kasni plata,muz/zena izgleda svrljaju sa strane-*** moram ih razumeti:whistling::think:
A nekad bih se samo tako sa njima cerekala nicemu i pricala o glupostima....

Ljudi su izgubili mastu.
Svima je(posebno mladima)danas za dobar provod potrebno ili puno novca ili nesto zaista spektaklularno da ih zabavi.
Ustvari,nije im uopste to sve potrebno,nego oni misle da jeste;)
Dovoljno je dobro i provereno drustvo i provod je zagarantovan.
Ne kazem...svi volimo da imamo para,da mozemo da biramo gde cemo i kako cemo da idemo,da ne razmisljamo-ali i kada nisamo u takvim mogucnostima nema mesta depresiji;)
Ali sta ces...moje vreme za zezanje proslo:lol:
Ja se ne bunim kada moji prijatelji kukaju-normalno mi je to.Imaju decu pa se zale na njih,tezak posao i zeznutog sefa pa im frka,kasni plata,muz/zena izgleda svrljaju sa strane-*** moram ih razumeti:whistling::think:
A nekad bih se samo tako sa njima cerekala nicemu i pricala o glupostima....

jedna stvar je da se neko pozali ili prica o svojim problemima, to je normalno, zato i postoje prijatelji... ali ne vidim u cemu je poenta stalnog kukanja - sa decom si svaki dan (a napravio si ih zato sto si zeleo, glavno da su zdrava, ljubi ih majka), sa sefom takodje... ako neces da menjas posao, ili postanes privatnik, prihvatis cinjenicu da je sef kreten, psujes u setnji na putu kuci, i onda vise ne smaras ni sebe ni druge...

jedna stvar je da se neko pozali ili prica o svojim problemima, to je normalno, zato i postoje prijatelji... ali ne vidim u cemu je poenta stalnog kukanja - sa decom si svaki dan (a napravio si ih zato sto si zeleo, glavno da su zdrava, ljubi ih majka), sa sefom takodje... ako neces da menjas posao, ili postanes privatnik, prihvatis cinjenicu da je sef kreten, psujes u setnji na putu kuci, i onda vise ne smaras ni sebe ni druge...

ja podrzavam aktivnosti i promene....ako neko hoce nesto bolje, neka ucini nesto radi toga...
i to mogu da podrzim....
a cesto mi se desi kad neko krene da se zalki, ja dam predlog da bi trebao nesto da promeni...taj neko mi saspe bujicu izgovora i uvreda kako ga ne razumem....a ja...bas dobro razumem...da je mnogo dobro sto za sve moze neko drugi da se okrivi...i bas nekako zgodno i lako....meni to nije islo..pa sam nepojmljive stvari uradila za sebe..dobre, lose, nije vazno..padala i ustajala...uglavnom sama...i bas sam zadovoljna! :manikir:

Potpuno se pronalazim u ovoj temi. Ljudi su postali dosadni, stalno iste price, isti krug.......bljak! Muka mi je da vidim kako prijateljice izlaze da bi bile vidjene, pored njih imam zelju da se napijem i da uzivam za sebe........ S druge strane, imam prijatelje sa kojima mogu i da prosetam i ispricam se i da mi bude mnogo bolji provod! Krecem se po razlicitim krugovima i poznajem razne tipove ljudi. Ovakvi definitivno nisu pozeljni da ih imas blizu sebe. Bolje biti sam nego u losem drustvu........ Sta ce ti neko takav ako te sputava ili vuce nazad, sa sobom...
I ja se osecam kao da sam zatocena u mladom telu dok imam mozak neke babe :) Ali opet kad pogledam, samo sam savesnija i realnija od ostalih, mogu da mi pljunu pod prozor :) Od mene mogu da dobiju samo pozitivnu energiju, jer i ako se desi da se pozalim to traje vrlo kratko, a ne satima, danima...............
I da navedem samo primer koji me iritira: Danas svaka devojka zeli da smrsa. Bem ti sve one dijete, smatram da bez vezbanja nema napretka. Zale se (uz chips ili napolitanke) kako su se ugojile, a kad ih pozoves na biciklu, trcanje, bilo sta - ma nema sanse......

Kad bismo svi mi poceli da kukamo (jer svako moze da nadje razlog za to), ne bismo dosli do reci..........

Potpuno se slažem
ljudi koji se neprekidno žale postaju smorovi i niko ih na kraju ne shvata ozbiljno.
Svi više vole i bolje se osećaju u društvu veselih i pozitivnih osoba.
Kao što je jedno od osnovnih pravila da se slično u sličnom rastvara, tako mislim i da mi sami biramo oruženje koje nam godi.
Naravno mislim na privatna druženja, jer posao je već nešto drugo, mada i tamo možeš uvek da nađeš neke ljude koji ti odgovaraju, masu koja ti nije zanimljiva, ali ni antipatična i par osoba koji bi bili nezadovoljni gde god da su i koliko god da imaju, jednostavno su maligni sami po sebi. I takve izbegavati, zarad svog mentalnog zdravlja.

Poslednja izmena:
A sve to ste rekle sedeci pred monitorom :lol:

ma ne samo to nego pazi "ljudi su tako bljak" :mrgreen: podrazumeva se da je osoba koja to pise super:lol:
petrice,ne brini nista dosla si na pravo mesto
ovde ti je skup superiornih ljudi koji iako razlicitih godina (ima ih od 15 do 55 ) SVI se osecaju da imaju 20:mrgreen: i puni su zivota,i isto su kao ti dosli da se pozale na sve one koji su ustali u rl i koji su zivi smorovi:lol:
eto ja npr svi mi traze licnu kartu kad odem da kupim pivo,takvu energiju sipam
a moje drugarice sacuvaj boze samo sede za serpom,kukaju i zale se na sudbinu:roll: uzas

pa šta ja znam... probaj da sama organizujes sebi nesto, iskoracis iz tog okruzenja, budes otvorena za neke druge ljude i drugacije price... i docice same po sebi... nadju se slični, pogotovo kad si mlad i kad nemaš neke obaveze...

Ne znam gde da postavim ovu temu pa je premestajte ako joj nije mesto ovde.Da vas pitam da li se vama desava da je oko vas negativna energija sto se tice druzenja i prijateljstva?Kod mene su ili depresivni,ili kukaju kako nemaju para,ili kukaju kako nemaju momka kako ih je tesko naci-normalnog,a pritom skoro se nigde ni ne krecu ne znam kako misle da ga nadju,ili kako nemaju posao,a ni ne traze ga ili su izbirljivi.Sve se nesto dogovaramo da idemo na izlet,u setnju pa na kraju taj dogovor izvetri,sto se tice muskaraca stvarno su tunjavi,nece da se druze,vec ako shvate da nemaju sanse kod devojke u stanju su da joj se skoro vise ni ne jave,nema nekog drugarstva,druzenja...Svi su smoreni,bezvoljni...kao babe i dede.Mladi smo a stari u dusi,to je tako tuzno!

pa da, to su mentalni chichekanjchici :zcepanje:

Ljudi nekada nemaju mere:confused:
I ja to ne tolerisem svima i uvek,ali onima koje volim da...;)Pogotovu kada imaju zaista neki problem koji ih muci-veliki ili mali ne bitno:lol:

Ne znam gde da postavim ovu temu pa je premestajte ako joj nije mesto ovde.Da vas pitam da li se vama desava da je oko vas negativna energija sto se tice druzenja i prijateljstva?Kod mene su ili depresivni,ili kukaju kako nemaju para,ili kukaju kako nemaju momka kako ih je tesko naci-normalnog,a pritom skoro se nigde ni ne krecu ne znam kako misle da ga nadju,ili kako nemaju posao,a ni ne traze ga ili su izbirljivi.Sve se nesto dogovaramo da idemo na izlet,u setnju pa na kraju taj dogovor izvetri,sto se tice muskaraca stvarno su tunjavi,nece da se druze,vec ako shvate da nemaju sanse kod devojke u stanju su da joj se skoro vise ni ne jave,nema nekog drugarstva,druzenja...Svi su smoreni,bezvoljni...kao babe i dede.Mladi smo a stari u dusi,to je tako tuzno!

Pa činjenica je da je mnogo nezaposlenih u Srbiji i da ljudi baš i nisu pri
parama, teško je doći do posla, preživljava se uglavnom, pa ne treba da
te čudi kad kukaju, ali to nije razlog i izgovor da se ne družimo i radujemo
uz neke prigodne situacije, skromnija mesta...televizija, marketing
očigledno ispiraju mozak mladima, misle ako ne mogu imati to sve,
da je ostalo bzvz i zatvaraju se u sebe sa internetom
kao najboljim prijateljem:).

E ja da vam se pohvalim,odem juce na dane vina,uopste mi se nije islo,nisam nista ocekivala od toga posto smo u zadnje vreme svi nekako monotoni postali,kada ono ispalo da smo se svi super proveli,posle duzeg vremena svi smo bili pozitiva,cerekali se non-stop iako su ljudi oko nas bili nadrndani zbog guzve,pijanica,nama je bilo super,ne znam da li je to zbog vina ili nesto drugo,ali bas je bilo super!:klap: Bilo je i nezgodnih situacija,ali smo od toga napravili segu i dobro zezanje,e to mi je falilo!

Ми на спортским играма маја месеца, нас 4 ,,маторке'' и њих две младе, неудате.
Нас 4 смо стизале и да се такмичимо, и да се дружимо, и да лудујемо до зоре... Њих две су стално биле ,,сморене'', све им је било тешко, нису успеле да изнесу две утакмице за редом, а увече су само ишле да куњају, ујутру их нисмо могле пробудити..

А ми нисмо ,,полуделе климактеричне бабе'', него смо одувек биле овакве, а већина генерације ми је и даље таква.
И нема везе да ли је нека имала момка, па и са момком сам ишла у различита друштва, проводила се...

eo jedna pesma za nepopravljivo mladu teta bandu :p

Back