Mladenović: Bugarizacija Goranaca dala rezultate u Albaniji, ali male šanse da uspe na Kosovu

Jel stvarno veruješ u ovo što kuckaš? Žalosno,

Pa evo razmisli malo. Kako je moguće da cela Evropa, gde je tu ratovao svako sa svakim, uspela da ostavi istoriju iza sebe i počeli ljudi da sarađuju normalno, a onda jedna Srbija, nadžak baba Evrope, ima zavadu sa bukvalno svim komšijama? I to su sve neki primeri iz naftalina, ovaj nam je uradio ovo, onaj ono... Dobro, skapirali smo, guzili su nas svi redom, redovno nam je ispadao sapun, ali koji moj sad imaš od inata i hejta? Batali se tih stvari, došle nove generacije na svim stranama, sad niko nema razloga za mržnju. A istoriju ostavi na čast i obraz ljudima koji su u tome učestvovali, ne nama. Mi treba da gledamo u budućnost.

Pa evo razmisli malo. Kako je moguće da cela Evropa, gde je tu ratovao svako sa svakim, uspela da ostavi istoriju iza sebe i počeli ljudi da sarađuju normalno, a onda jedna Srbija, nadžak baba Evrope, ima zavadu sa bukvalno svim komšijama? I to su sve neki primeri iz naftalina, ovaj nam je uradio ovo, onaj ono... Dobro, skapirali smo, guzili su nas svi redom, redovno nam je ispadao sapun, ali koji moj sad imaš od inata i hejta? Batali se tih stvari, došle nove generacije na svim stranama, sad niko nema razloga za mržnju. A istoriju ostavi na čast i obraz ljudima koji su u tome učestvovali, ne nama. Mi treba da gledamo u budućnost.
Pokazuješ potpuno odsustvo uvida u stvarnost.

Moraš malo da smanjiš mržnju. Vidim stalno pronalaziš i iskopavaš neke sumanute primere, Gorance, dešavanja od pre 100 godina nebili podgerjavao mržnju. Nikako da skapiraš da se kroz istoriju dešavaju sukobi, bilo prošlo, dođu nove generacije i kreće se ispočetka. Tako funkcionišu sve zemlje. Jedino se ovde kontantno vade primeri iz istorije sa ciljem da se region drži nestabilnim. I gle čuda kome to odgovara, naprednoj vlasti, jer ako je narod zaluđen prepucavanjima ko koga mrzi, onda neće obraćati mnogo pažnju na njihovu lošu politiku i koruptivne poslove. Za sve je postalo opravdanje "eto, mrze nas". Brate, niko nas ne mrzi, samo pokušaj da se ponašaš artiklulisano i sarađuj sa ljudima. Pronađi ljubav, kreši nešto, šetaj decu, vidi smisao života u lepim stvarima, ne samo u hejtu ;)
Стварно, градиш теорију завере од 150 Горанаца који су узели бугарски пасош (ја знам толико Срба који су узели бугарски пасош),

на то додајеш неки ратни злочин из 1915. нисам тај део читао,

а у наставку, своју теорију завере утврђујеш неком причом о некој бугарској певачици који је нешто певала за викенд у Северној Македонији.
Сви и свуда Бугари.Ћемо да бугаризујемо свих који говоре неки словенски дијалекат у Косово и Албанија....
@хан Ацо
Objasni kolegama kakva je ovo zastava, šta predstavlja i ako ti nije teško taksativno navedi imena bugarskih partija i pokreta koji je koriste, čisto onako.

C0B3E06C-B5E6-4C68-BB04-0BB25E83F132.jpeg

Сви и свуда Бугари.Ћемо да бугаризујемо свих који говоре неки словенски дијалекат у Косово и Албанија....
ЕУ не спонзорише бугарски и хрватски национаизам. Као што не би спонзорсала српски, да је Србија део ЕУ.

Аргумент ти је на нивоу тикомирове теме од пре пар година, кад је неки Словенац узео неке субвенције за соларне панеле, али морао да се регуструје као предузетник, па направио велики дуг себи због тих субвенција, а онда у коментару Тихи написао "Ево како ЕУ малтретира обичне грађане".

Свака чланица води самосталну политику (осим конкретних заједничких политика, а соларни панели и хулигански графити ту не спадају).
Moraš malo da smanjiš mržnju. Vidim stalno pronalaziš i iskopavaš neke sumanute primere, Gorance, dešavanja od pre 100 godina nebili podgerjavao mržnju. Nikako da skapiraš da se kroz istoriju dešavaju sukobi, bilo prošlo, dođu nove generacije i kreće se ispočetka. Tako funkcionišu sve zemlje. Jedino se ovde kontantno vade primeri iz istorije sa ciljem da se region drži nestabilnim. I gle čuda kome to odgovara, naprednoj vlasti, jer ako je narod zaluđen prepucavanjima ko koga mrzi, onda neće obraćati mnogo pažnju na njihovu lošu politiku i koruptivne poslove. Za sve je postalo opravdanje "eto, mrze nas". Brate, niko nas ne mrzi, samo pokušaj da se ponašaš artiklulisano i sarađuj sa ljudima. Pronađi ljubav, kreši nešto, šetaj decu, vidi smisao života u lepim stvarima, ne samo u hejtu ;)
Čovek vam je sve objasnio:

64783CF0-8CDB-4557-8779-A681B0298696.jpeg

Јуче кафенишем са једном френдицом.

Воли да путује по Европама (слабо залази на исток), и била у Стокхолм (је л' се каже Стокхолм или Штокхолм?),

каже....два века испред нас. Сви су културишка. Возе бицикле сви, сви иду на посао чисти опеглани, нема гужве у саобраћају, све лепо, сви жути са плавим очима, лепи к'о лутке. Посебно, каже, жене лепе. Мигранте (јао..да...и ти си мигрант) види само да раде по лоше плаћеним пословима (нпр. кафић где седну да одморе и попију кафу). Одушевљена Стоклолмом. Била скоро и у Малме (швед. Malmö, дан. Malmø), па прелазила преко и у Копенхаген.

Да, није ми лако кад помислим да смо могли да будемо нормална земља да је онај један што се све питао пре 30 и више година, схватио да је Берлински зид порушен.

Али сад је касно. Нема више времена за било шта. Србија ће остати рупа, а твој љубљени АВ ће је уништавати и пљачкати све више и више.

Аха, да није она иста са којом си се хвалио кад сте на "отменој" вечери као деца усвињили сто и још са телефонима поред тањира?
Такви у Х&М конфекцији сте баш спремни за пријем у Дротнингхолму.

Баш због комплекса таквих је Србија промашила читав век.

Koje tačno ponašanje? Ne kapiram smisao teksta. Nekih 150 Goranaca uzelo Bugararski pasoš? Strašan inženjering. A onda se prebacuješ u 1915 godinu pa to nekako povezuješ. Konfuzno i nedefinisano. Mislim da ni sam autor ne zna šta je hteo. Verovatno da se napravi još jedna mržnja prema susedima. Vidiš, Srbi nikad neće biti kompletni ako ne zaokruže mržnju prema svim susedima. Moramo svima "da im pokažemo", tako nam Nadžak Babe u nama ;)

Јок, ти знаш шта си хтео и још си заборавио да споменеш "популизам" као твој највећи домет анализе политике, историје па и ваљда самог себе.

Воли да путује по Европама (слабо залази на исток), и била у Стокхолм (је л' се каже Стокхолм или Штокхолм?),

каже....два века испред нас. Сви су културишка. Возе бицикле сви, сви иду на посао чисти опеглани, нема гужве у саобраћају, све лепо, сви жути са плавим очима, лепи к'о лутке. Посебно, каже, жене лепе. Мигранте (јао..да...и ти си мигрант) види само да раде по лоше плаћеним пословима (нпр. кафић где седну да одморе и попију кафу). Одушевљена Стоклолмом. Била скоро и у Малме (швед. Malmö, дан. Malmø), па прелазила преко и у Копенхаген.

Да, није ми лако кад помислим да смо могли да будемо нормална земља да је онај један што се све питао пре 30 и више година, схватио да је Берлински зид порушен.

Али сад је касно. Нема више времена за било шта. Србија ће остати рупа, а твој љубљени АВ ће је уништавати и пљачкати све више и више.
Evo i dotične budućnosti, @хан Ацо je postavio i link do nje, za one koje mrzi da kliknu:

D774C1B7-EE39-44E8-9482-18B84B5D1FDD.jpeg

Јок, ти знаш шта си хтео и још си заборавио да споменеш "популизам" као твој највећи домет анализе политике, историје па и ваљда самог себе.
Statistika i egzaktne (algoritamske metode) o tome da je makedonski jezik “u stvari bugarski” - razumljivost i racunski određena leksička distanca između ukrajinskog, beloruskog, bugarskog, makedonskog i srpskog naspram ruskog jezika - jasno se zapaža da su južnoslovenski jezici nastali od zapadnoslovenskih (srpski. hrvatski i slovenački) i istočnoslovenskih (bugarski i makedonski) i da se makedonski razlikuje pd bugarskog kao beloruski od ukrajinskog, uprkos svim sanstefanskim teorijama: samo neki ko je stvarno (ili namerno) slep ne može da vidi:

195AEB7F-C487-46C5-A248-33AFD62D2C5C.jpeg

195AEB7F-C487-46C5-A248-33AFD62D2C5C.jpeg

9749AD5B-71BD-4D13-9052-8E0E0A00CA2F.png

Prilozi

• 20C0E2C8-0288-4ED0-8E7B-26DC3799A16F.png
    20C0E2C8-0288-4ED0-8E7B-26DC3799A16F.png
    40,3 KB · Pregleda: 2

Šta ovime tačno dokazuješ osim svog kompleksa inferiornosti?

Back