Mlada na udaru zbog odabira vencanice

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.798
IMG_2334.jpeg

Olivija Kalpo se 29. juna udala za beka iz San Francisko 49ersa Kristijana Mekefrija.

Međutim, za mnoge ljude, jedina stvar koja se zaista zadržala u izveštavanju bila je venčanica modela - tačnije priča oko haljine.

Zato što je Dolce & Gabbana haljina dugih rukava sa visokim okruglim izrezom, suknjom u obliku zvona do poda i velom za lice predstavljala više od mode za Oliviju Kalpo. Kako citira Vogue, ona je želela da se haljina oseća ozbiljno kao i ozbiljnost bračnog saveza. Međutim, manekenka je dalje rekla da upravo zbog toga definitivno nije želela da haljina zrači bilo kakvom vrstom "seksa" ili seksipilnosti. Osim toga, njen sadašnji muž je voli u bezvremenskom – i pokrivenom – izgledu.

Kako vam se svidja haljina ?

Posle njene izjave zašto je odabrala upravu tu haljinu dobila je mnogo kritike poznato kao shitstorm

Bingam komentariše da Kalpove izjave doprinose reprodukciji stereotipa o dobroj nevesti kao uzdržanoj, čednoj ženi koja se ne igra svojim šarmom. I u tom smislu i super zastarela ideja u kojoj se žena koja pokazuje puno kože ne može shvatiti ozbiljno. Štaviše, i možda još poražavajuća, ideja je da haljina ili žena mogu da izbegnu da budu povezani sa „seksom“. Na kraju krajeva, sada postoji dovoljno studija koje pokazuju da su žene seksualizovane bez obzira na svoju garderobu - i da doživljavaju seksualni napad, nastavlja Bingam.

Kopi sa glamour-a

Jednostavnst, suština elegancije, a ne vidim razlog da se pominje staromodnost kao i seksualizacija žene.
Toliko smo pretrpani golotinjom da je ovakva haljina pravo osveženje.
Šta fali ulozi ozbiljne supruge, posvećene braku i mužu? Valjda je i muž posvećen supruzi. Stalno čitamo komentare kako su žene ovakve i onakve, a kad se pojavi jedna ovakva odjednom je to loše. Dupli standardi i licemerje.
Odlučite već jednom šta je ispravno, samo čini mi se da je to nemoguća misija.

Jednostavnst, suština elegancije, a ne vidim razlog da se pominje staromodnost kao i seksualizacija žene.
Toliko smo pretrpani golotinjom da je ovakva haljina pravo osveženje.
Šta fali ulozi ozbiljne supruge, posvećene braku i mužu? Valjda je i muž posvećen supruzi. Stalno čitamo komentare kako su žene ovakve i onakve, a kad se pojavi jedna ovakva odjednom je to loše. Dupli standardi i licemerje.
Odlučite već jednom šta je ispravno, samo čini mi se da je to nemoguća misija.

Ipak je slavlje nastavila u ovom izdanju

Tako da bezveze je to sto je rekla a posle ipak slavi providno i gde se gatjice vide na izvolte

🤷🏻‍♀️

IMG_2336.jpeg

Problem je u izjavi gde povezuje pokrivenost tjela sa ozbiljnošću braka

I razumem da to u danasnjem modernom društvu takve izjave nisu dobro dosle
Али наслов сугерише да је на удару због одабира, не због њеног става о томе шта венчаница симболизује.
А данашње друштво више не подржава ништа што је традиционално или патријархално, ваљда је сувише кринџ.

Али наслов сугерише да је на удару због одабира, не због њеног става о томе шта венчаница симболизује.
А данашње друштво више не подржава ништа што је традиционално или патријархално, ваљда је сувише кринџ.

Mislim da društvo to ipak prihvata pod uslovom da to i “živiš”

Ne ajde sve mlade da sisama i dupetima da mame svestenika u crkvi jer je to znak seksualne slobode, a kad se obuce pristojni onda je znak seksualne represije. Svet je odavno otisao u k :deda:
Zovite me zatucanom, ko i ovu iz teme, ali ja kad vidim mladu sa sisama na izvolte meni se gadi, uvek se pitam sta muz misli o tome, je l njemu superiska da mu zena vimama izaziva sve oko sebe. Sta je poruka tih vencanica, evo udajem se ali sam i dalje seksualno dostupna za sve vas od 9-5 dok je mucenik na poslu?

Back