Mitrovdanska ofanziva 1992.

140605030.5_xl.jpg

Puno ti hvala sto si ovo postavio.Na ovu plocu sam mislila.......

Ako naši priznaju skoro 600 riknulih ustaša i mužahedina, znači da ih je riknulo najmanje duplo više.

Treba stvarno biti extra glUp pa napasti Nevesinjce.
A tu još i Trebinje i Bileća ... čovek, drug i starešina, najgora noćna mora svakog ustaše.

Ako naši priznaju skoro 600 riknulih ustaša i mužahedina, znači da ih je riknulo najmanje duplo više.

Treba stvarno biti extra glUp pa napasti Nevesinjce.
A tu još i Trebinje i Bileća ... čovek, drug i starešina, najgora noćna mora svakog ustaše.

Imam ja u familiji coveka (muz od caletove prve rodjake) potpukovnik u penziji, rodom iz Benkovca. Poslat je kao staresina VJ da ratuje u Ravnim Kotarima jer je iz tog kraja. I prica mi kako ih hrvati preko motorole zamole da zapucaju po njima i ispale par artiljerijskih baraza.....kaze...."oce ovi nasi da nas salju u Hercegovinu na front". Plasili su se tog dela ratista.

Imam ja u familiji coveka (muz od caletove prve rodjake) potpukovnik u penziji, rodom iz Benkovca. Poslat je kao staresina VJ da ratuje u Ravnim Kotarima jer je iz tog kraja. I prica mi kako ih hrvati preko motorole zamole da zapucaju po njima i ispale par artiljerijskih baraza.....kaze...."oce ovi nasi da nas salju u Hercegovinu na front". Plasili su se tog dela ratista.

Ja sam za te price cuo jos za vreme ratu u BiH!

Znam da je kod nasih bilo upozorenja unutar vojske da se ne ide na Srbe u istocnoj Hercegovini, da to nece dobro zavrsiti.
Medjutim, domoljUbi umislili da je 10:1 dovoljan omjer.
Prc

Na snimku se vide par sekundi prije sa oznakama HV-a pobijeni vojnici zatim prebacuje na ove leševe. Moguće je, vjerovatno je reportaža tako montirana.
jel čitaš??? učesnici navedene bitke samo HVO, ne HV. nastradalih oko 40 sa strane HVO-a i to kad su ih avioni poklopili i 40 srba koji su "došli sa slave". akcija infeiorno naoružanih vojnika HVO-a protiv dobro ukopanih srba krajem 92. 40-tak nastradalih sa obje strane. srbi obranili položaj, HVO se vratio na početne položaje... i sad treba slaviti uspjeh. ako vas zadovoljava svaka vačast na junaštvu, herojstvu obilića... mi jbga loša vojska da nam nijebilo nato vojskesvi bi završili u sloveniji

Back