Mitologija Slovenskog roda

Ja ne znam ljudi o cemu vi pricate. Mozda nisam trebao taj spot da ubacim al mi se svideo .Niko ne zeli da manipulise nicim, vec kad lupate tamo o nekoj sumerskoj mitologiji, drakonima , raznim tudjim misterijama , zasto da se ne potrudimo i da nasu davnu proslost pokusamo malo da demistifikujemo, samo toliko.
 
Neee...
Meni se svidja spot jako, i pomalo daje osecanje pripadnosti nekoj kulturi, koja je vezana pravoslavljem, sl sudbinama i tako.

Samo, sto ne napravise mjuzu u tom istom duhu, nego repuju ko one camuge u sred NY?
Ne ide jedno sa drugim, nikako.

Drugo, sam tekst vuce na "regionalni nacionalizam", osudjuje proslost praveci nas zrtvama...(sto i jesmo, ali ko je tu kriv? Onaj ko piski po nekome, ili onaj sto dozvoljava da piski po njemu? )

Kako god, lepa tema, ali nisam bas siguran da li je za pdf cirkus Kolorado...
 
Zao mi je i pitam se sta sam to kazao pa sam zazvucao onako da time proizvedem onakvu tvoju reakciju.
A to dal neko zeli da manipulise bih mogao da obrazlozim ali sad i necu obzirom da uvidjam da ste i ti Sal (ovog puta) u pravu te da ovakva lepa tema zacelo nije za ovakav pdf.

Preporucio bih ti http://www.svevlad.org.rs/ u znak dobre volje.
Ne izleci sa osudama i presudama.
Nije ti svako ko te ne tapshe po ramenu neprijatelj a ni svako ko te tapse prijatelj
 
Pogodilo me samo to sto si pretpostavio da je neka vrsta manipulacije , takvu nameru nisam imao. Kao sto rekoh za sve sam ja kriv jer me mrzilo da pisem , pa ubacih ovaj spotic, koji stvarno deluje- kao sto ste ga opisali. Nisam ni nakoga ljut ;)
 
O čemu je ovde reč ?
Da li se raspravlja o staroj slovenskoj religiji ? pošto za to postoji tema na pdf. religija
Ili možda o mitološkim bićim tj. demonologiji Slovenskih naroda.
Ili o panslavizmu onda je više za neki politički pdf.

Meni se svidja spot jako, i pomalo daje osecanje pripadnosti nekoj kulturi, koja je vezana pravoslavljem, sl sudbinama i tako.

pravoslavljem ? u tom videu su Poljaci,Slovak,Česi,Srbi, Bugarin... Slovaci i Poljaci su katolici, Česi većinom ateisti ...

inače ovo nije cela pesma ... ime pesme je "Nie lekceważ nas" poljskog dueta Sokół & Pono - i gostuje barem po jedan izvođač iz svake slovenske države
 

Back
Top