Mit o Potopu

Zasto iskljucujete mogucnost da je neko iz buducnosti, otisao u proslost, pokupio dinosaurusa, ostavio ga u periodu od 10.000 godina od danas cisto da bi zaebavao naucnike. A ja ne sumnjam da cemo za nepunih 100god imati masinu koja ce omoguciti putovanje kroz vreme ;)

A moze biti da je neko iz buducnosti (recimo buducnosti od 100 godina) otisao u daleku, bas daleku buducnost, pokupio dinosaurse i stavio ih u proslost da bi zahebavao naucnike.:D

Па кажем ти, ниси можда обратио пажњу. Сотона, кажу учени теолози познаје феноменално Библију, а питамо се како и не би јел, кад је био најближи Богу, па сходно томе, понављам, могао је, што је и учинио да "ископира" и "умножи" извештај из Светог Писма у "стотине" примерака различитих извештаја и списа свих могућих народа и нација... То му је и посао, да заводи. Да "направи" хиљаду божанстава и религија, хиљаде богова и извештају да ли о потопу, да ли о нечем другом, само да би завео....На крају је сам себи скочио у стомак...

Hm, e bash... pa postavim ti dva konkretna pitanja a ti meni o El Diablu!
Ima druga tema koja je posvećena tom majstoru... :mrgreen:
Znači, drži se pomenutog posta!

Hm, e bash... pa postavim ti dva konkretna pitanja a ti meni o El Diablu!
Ima druga tema koja je posvećena tom majstoru... :mrgreen:
Znači, drži se pomenutog posta!

Па ја ти конкретно одговарам. Ако знаш како су сви ти "извештаји" настали, а притом додатно потврђују оно што Библија говори, онда је то то. Не видим где сам се "удаљио" од поменутог поста.

Па ја ти конкретно одговарам. Ако знаш како су сви ти "извештаји" настали, а притом додатно потврђују оно што Библија говори, онда је то то. Не видим где сам се "удаљио" од поменутог поста.

Pitao sam te kada je stvoren svet i koliko godina posle stvaranja je bio Potop?!
Sad ti meni kaži gde se nisi udaljio?

Tako brate, ne boli...:lol:
E sad, lik reče... Enuma elis i hiljade godina pre potopa... Što znači i pre samog stvaranja... da li je to moguće? Po Bibliji naravno, i da li i dalje stojish iza onog teksta?

Usput, el znash šta je Enuma elis? Al odma, batali guglanje...

Читај пријатељу да се не понављам. Могле су бити и милијарде година... Дакле, машиш поенту. Не знам зашто једноставно не признаш да суштину не можеш да промениш, па пусти онда периферију. Па и "Гилгамеш" је могао бити стар уместо 4000 и колико већ, могао је бити 104 000. Поента је да сви ти извештаји потврђују Библијски извештај о потопу.

Читај пријатељу да се не понављам. Могле су бити и милијарде година... Дакле, машиш поенту. Не знам зашто једноставно не признаш да суштину не можеш да промениш, па пусти онда периферију. Па и "Гилгамеш" је могао бити стар уместо 4000 и колико већ, могао је бити 104 000. Поента је да сви ти извештаји потврђују Библијски извештај о потопу.

Nije tačno, ebiga... ti mashish i ne samo poentu... ja i dalje samo o pomenutom tekstu i ništa više... ništa drugo, ništa dalje...

Po onom tekstu, pomenuti spisi su nastali pre samog biblijskog stvaranja sveta i kao takvo ne pije vodu, ne možeš pomoću njega dokazivati Potop! Veoma je glupo.
Ali, čovek nije dobro obavešten i neću da kažem da je lupio, samo nije dobro pročitao...
A Enuma elis... o tome možemo na temi ''Danilova proročanstva'' ...

Nije tačno, ebiga... ti mashish i ne samo poentu... ja i dalje samo o pomenutom tekstu i ništa više... ništa drugo, ništa dalje...

Po onom tekstu, pomenuti spisi su nastali pre samog biblijskog stvaranja sveta i kao takvo ne pije vodu, ne možeš pomoću njega dokazivati Potop! Veoma je glupo.
Ali, čovek nije dobro obavešten i neću da kažem da je lupio, samo nije dobro pročitao...

И да ли сам и ја то рекао:

Па и "Гилгамеш" је могао бити стар уместо 4000 и колико већ, могао је бити 104 000

Дакле, чињеница је да ти списи и извештаји постоје. "Постављени" су да унесу забуну и пометњу, као и наводне године када су настале...

Не можемо, да не би било скретања са планираног тока...

Back