Mit o potopu

...:
pa ti ne verujes u potop. ili mislis da je u bibliji moralo da bude i to zapisano da je noje bio pismen?

Ne verujem da je potop bio onakav kakav je opisan u Bibliji, i to ti je vec poznato.
A sto se tice Enoha, one se u Bibliji samo pominje, i nigde ne stoji da je on bio nekakav prorok. Pa i ta njegova cuvena knjiga, koja je ko zna kada i pod kakvim okolnostima "pronadjena" ne stoji u Bibliji.
Ti hoces reci da si 100% ubdejen da je ta knjiga zaista knjiga koju je napisao Enoh, pa je prezivela potop, a ne nesto sto je neko nakon potopa napisao pa je potpisao kao Enoh.

rdeki, ja za razliku od tebe se bar trudim da istrazim. pa i jevandjelista za Hrista kaze da Njegove reci ne bi stale ni u sve knjige sveta. ko kaze da sve mora da bude u bibliji? kakva bre biblija? posebno jevandjelje, posebno proroci, posebno sve, sve su to posebne knjige. biblija je nastala tek posle mnogoi kasnije i znaci KNJIGE (u mnozini). i pise da je Enoh PROROKOVAO, pise u Judinoj poslanici 1,14.

...:
rdeki, ja za razliku od tebe se bar trudim da istrazim. pa i jevandjelista za Hrista kaze da Njegove reci ne bi stale ni u sve knjige sveta. ko kaze da sve mora da bude u bibliji? kakva bre biblija? posebno jevandjelje, posebno proroci, posebno sve, sve su to posebne knjige. biblija je nastala tek posle mnogoi kasnije i znaci KNJIGE (u mnozini). i pise da je Enoh PROROKOVAO, pise u Judinoj poslanici 1,14.

Procitacu. I otkud ti znas da li ja i sta ja istrazujem?
Opet oni koji sebe nazivaju hriscanima olako sude drugima, a meni nije jasno otkud im onda pravo da sebe zovu hriscanima.

...:
ko kaze da sve mora da bude u bibliji? kakva bre biblija? posebno jevandjelje, posebno proroci, posebno sve, sve su to posebne knjige.

I dobro rece. Postoje jos mnoge istrazivacke knjige koje nemaju veze sa Biblijom. I ne samo knjige.
Pa jedni govore o zivotu zivotinja, drugi o biljkama, treci o vasioni... Neki pricaju o teoriji evolucije, ali dogmate kazu: "Nema toga u Bibliji.". Kada im onda kazes da nesto kao ova Enohova knjiga nije u Bibliji, onda ti isti ti kazu: "Pa ne mora sve da stoji u Bibliji.". Kada im ukazes na stih iz Biblije koji ne odgovara stvarnom zivotu, onda oni krenu to da tumace svaki na svoj nacin, pa imas da jedan prica o tome kako se kontinenti uopste ne pomeraju, drugi prica suprotno sve u svemu ludilo...
A nikako da shvate da Bog nije mrtvo slovo na papiru, vec je Bog ljubav, nesto velicanstveno, NEKO velicanstven.

DA, TI CES TEK SADA PROCITATI, ALI SI TRABUNJAO RANIJE DOK NISI PROCITAO NA TEMI CIJI LINK SAM DOSTAVIO. ZNACI SUDIO SI A DA POJMA NISI IMAO NITI TE JE DO SADA INTERESOVALO STA SUDIS I PROSUDJUJES.
TO JE ZA MENE NISTAVNO, I IMA VEZE SA NEKIM OSNOVNIM LJUDSKIM KRITERIJUMIMA. DAKLE, PRVO MORAS DA BUDES COVEK, PA TEK ONDA DA PRICAS O OVIMA ILI ONIMA.

...:
DA, TI CES TEK SADA PROCITATI, ALI SI TRABUNJAO RANIJE DOK NISI PROCITAO NA TEMI CIJI LINK SAM DOSTAVIO. ZNACI SUDIO SI A DA POJMA NISI IMAO NITI TE JE DO SADA INTERESOVALO STA SUDIS I PROSUDJUJES.
TO JE ZA MENE NISTAVNO, I IMA VEZE SA NEKIM OSNOVNIM LJUDSKIM KRITERIJUMIMA. DAKLE, PRVO MORAS DA BUDES COVEK, PA TEK ONDA DA PRICAS O OVIMA ILI ONIMA.

Sada si me sasvim postideo...
Znas sta, ja za razliku od tebe sebe ne nazivam hriscaninom i ne smatram sebe njegovim dostojnim sledbenikom.
To sto ti kao hriscanin smatras nistavnim, govori dovoljno o tebi samom.
Moram da postavim pitanje:
- U kojoj meri ti sebe smatras COVEKOM?
- U kojoj meri si sposoban da volis sve oko sebe, pa cak i one koji tebe ne vole?
- U kojoj meri si strpljiv prema onima koji imaju drugacije misljenje?
- Zasto pokusavas da izvadis trun iz oka brata tvojega, a brvno u svom oku ne vidis?

Otvori srce prijatelju. Onda ces imati i vise vere i vise strpljenja i vise ljubavi.

Back