timmy:
Samo jedno pitanje:ko je pisao bibliju?Verovatno ljudi a ne bog.S time hocu da kazem da nije sve sto pise u bibliji egzatno i da se sve mora slepo verovati.Sve religije se svode na mitovima i legendama posto u to vreme(a i danas)nekih stvari se jednostavno ne da objasniti.E sad cija vera je bolja a cija slabija je za diskutovanje.Svako ima pravo da veruje u sta hoce bez agresivnog nametanja svoje vere.Ja nisam vernik ali verujem u Boga.
To mu ja pisem vec duze vreme i on to jdnostavno ne zeli da shvati.
Bajka o potopu. Pitam ga kako su to jaguari, kenguri i slicne zivotinje dosli do Noja, on mi prica pricu o tome kako je Zemlja pre potopa bila sest sedmina pod kopnom. Ka ga pitam gde to pise, on mi pominje drugu Jezdrinu knjigu koju Bogom nadahnuti ljudi nisu prihvatili kao Svetu i nisu je ubacili u Bibliju.
Dobro, prihvatam to kao cinjenicu. Hajde, kenguri i jaguari su se dogegali nekako do Noja pre potopa, ali nakon potopa, kada je Zemlja ostala ovakva kakva je danas (po njemu) jaguari i kenguri su na neki volseban nacin zavrsili prvi u Juznoj Americi a drugi u Australiji, preplivavajuci okeane, a da ih pritom nema nigde drugde. Ja ga pitam kako, on ne zna da mi kaze.
Zatim mi prica pricu o biljkama koje su u stanju da prezive poplavu uz obrazlozenje da je Bog svemoguc i da njemu nista nije tesko. OK, ja to prihvatam i pitam, zar je onda Bogu bio poteban Noje, njegova barka da bi Bog spasio ono sto zeli da spase, a da bi unistio ono sto zeli da unisti. Naravno, ostajem bez odgovora, ali on i dalje tvrdi da je bajka o potopu istina, a ne samo bajka i da su tu bajku pisali Bogom nadahnuti ljudi koji nisu imali pojma da je Zemlja okrugla, da bez Sunca nema ni dana ni noci, koji nikada nisu culi za Australiju, Ameriku, kengure i jaguare.
A da, zatim mi jos tvrdi da druga Bozija zapovest vise ne vazi, ali ostaje pri tvrdnji d su nju kao i sve ostalo zapisali Bogom nadahnuti ljudi.