vujadin
Poznat
- Poruka
- 9.689
Па наравно да је волео удовице због тог разлога, јер још није било распуштеница, а није био толико богат да тражи боље од подгријанца. Треба се уживити у оно доба и онда је све јасно.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajd i to, ako nemaš ništa pametnije iz vukovskih dogmata.За објашњење његове љубави према купусу?
Vule, kućo stara, svaka ti je zlatna i svaku ti potpisujem i moralno a, ako treba, i materijalno. Samo se treba uživiti, što kažeš!Па наравно да је волео удовице због тог разлога, јер још није било распуштеница, а није био толико богат да тражи боље од подгријанца. Треба се уживити у оно доба и онда је све јасно.
Dao si mi nekoliko repera da se nadovežem.dadel:Bi, on je bio reformator a ne romanticar, Zato mu mozda Branko przio corbu. Uostalom sta mu je i pripadalo po njegovom fizickim izgledu i materijalnim mogucnostima. Ne verujem da su svabice trcale za copavim covekom sa fesom na glavi. Mozda je to banalno poredjenje njegova osveta zenama.Ili je trebao da filozofira o ljubavi sa nepismenim Milosem.
Kada je nas recnik pokazivao u Rusiji tamu su nasli reci za zenske organe onda su ga pitali za muski on im je pokazao pod K. To kod njih nije smelo da se unosi u recnik pa je tako pridobio i simpatije brace nam Rusa koji su hvalili njegov rad.
Inace je bio i " Tezak na dugu " Kada mu je jedan plemic trazio/pismom/ da mu vrati dug Vuk mu je odgovorio da mu ne dosadjuje i da ce mu vratiti kad bude imao. I zeni je drsko odgovarao kada je trazila novac " Sta mi sa time dosadjujes kao da je ovde nemam vaznijeg posla." Tako nesto sam citao u " Vuk i porodica "
Ima dosta i o "dobrim partijama" koje je on planirao za cerku. Bese Branko, pa Djura, Odbio je jednog grbavog plemica/Zbog njegovog fizickog izgleda/ :wink: itd.
Nije ”sa vrha njegovog sela”, već: Mala moja, na vr sela moga.Bi2:Ljupčeee....ove pesmice sa vrha njegovog sela,..(...:wink: ..) jel to Vuk samo zapisao, ili šta?
Idemo! Mislim da je najbolje i najsigurnije, kada raspravljamo o Ocu našem jezikoslovnom i "njegovoj reformi" srpskog jezika i pravopisa, da se oslonimo na Mešu Selimovića.dadel:Ljupco! idemo dalje...
dadel:Hej Bi ! Ne vidjam te na temi o Spartancima, od kad si pocela lakonski da postujes ?
Koliko te znam prilicno si " Brbljiva", je si li knap sa vremenom ? I na analize Vuka sam najvise na tebe racunao.
Izdajico !
Pozdrav !
Ljupco ! idemo dalje...
Vujadine sta bese sa tobom samo si nagovestio neke stvari, razjasni sa svoje tacke gledista, ne trazimo povelje i istoriske potvrde, interesuje me TVOJE misljenje.
Pozdrav !
..... :shock: ....To je njegova umotvorina??? Oooo, koliko ja ništa ne znam....dadel:Bi, on je bio reformator a ne romanticar, Zato mu mozda Branko przio corbu. Uostalom sta mu je i pripadalo po njegovom fizickim izgledu i materijalnim mogucnostima. Ne verujem da su svabice trcale za copavim covekom sa fesom na glavi. Mozda je to banalno poredjenje njegova osveta zenama.Ili je trebao da filozofira o ljubavi sa nepismenim Milosem.
Kada je nas recnik pokazivao u Rusiji tamu su nasli reci za zenske organe onda su ga pitali za muski on im je pokazao pod K. To kod njih nije smelo da se unosi u recnik pa je tako pridobio i simpatije brace nam Rusa koji su hvalili njegov rad.
Inace je bio i " Tezak na dugu " Kada mu je jedan plemic trazio/pismom/ da mu vrati dug Vuk mu je odgovorio da mu ne dosadjuje i da ce mu vratiti kad bude imao. I zeni je drsko odgovarao kada je trazila novac " Sta mi sa time dosadjujes kao da je ovde nemam vaznijeg posla." Tako nesto sam citao u " Vuk i porodica "
Ima dosta i o " dobrim partijama" koje je on planirao za cerku. Bese Branko, pa Djura, Odbio je jednog grbavog plemica/Zbog njegovog fizickog izgleda/ :wink: itd.
Pozdrav svima !
..Ne, nikako..:wink:Hellen, baš si im očitala, i ako si... ali, pusti husarove baljezgarije, daj da razjasnimo ovo oko Mrkalja... i ovoga što je "preuzeo" to što je preuzeo...Hellen:Зашто они који се најбучније залажу за ''очување Србског Језика'', не знају ни српску граматику ни правопис?
Рецимо:
- називи језика пишу се малим словом (присвојни придеви настали од властитих именица, а који се завршавају на -ски, -чки, -шки...), а овде видимо српски великим, а грчки малим словом...рецимо...
- у нашем језику прихваћен је фонетски правопис: не кажемо врабци, свезка, нити подписати....зашто бисмо онда ломили језик избегавајући једначење сугласника по звучности у речи СРПСКИ? (Пази, тек сад видим, Хусар има и реч СОБСТВЕНИ!)
По тој логици, језик Кинеза би био КИНЕЗКИ, а не кинески.... ( А Хусар овде врши једначење?!)
- даље, реч ЈЕЗИК је заједничка именица и пише се малим словом...реч НАРОД такође, заменица НАМ се такође пише малим словом....речи МЕДОВИНА и ПИВО су такође заједничке именице и пишу се малим словом...
...А после тај неко неке језикословце подругљиво назива ''језикословцима''....
Зар не би, у борби за очување српског језика, ипак требало да прво пођемо од себе?
Dobro, ajd da se nastavim i ja na ovo tvoje...Hellen:Не бих се сложила са термином ''преузимање'' ако му је дато негативно звучање.
Вук је ''преузео'' много од Мркаља, Мркаљ је ''преузео'' од Аделунга....а сви они су били продукти свог времена и европских књижевних и културних токова...
Све је систем, нико није појава за себе, независна и самоникла...све се наставља једно на друго, и добро је што је тако...